Maestro 4.0 Ducati 30° Anniversario 916 - Συλλεκτικό ρολόι με αύρα Borgo Panigale [VIDEO]

Ο θησαυρός 916 συνεχίζει να δίνει καρπούς 30 χρόνια μετά τη γέννησή του
Gerald Charles Ducati
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2024

Το Ducati 916 του Μέγιστου (προφητικό όνομα) Tamburini, είναι για τους Ιταλούς “the gift that keeps on giving”, ένα δώρο που δεν τελειώνει ποτέ. Στα τελευταία νέα της κληρονομιάς του 916, το 2023 το Borgo Panigale παρουσίασε το Ducati Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916, ενώ το 2024 η Ducati κέρδισε αγώνα στο Isle of Man μετά από 29 χρόνια, με ένα 916, και τώρα παρουσιάστηκε συλλεκτικό ρολόι - φόρος τιμής στη μοτοσυκλέτα του Tamburini, από την εταιρεία του εκλιπόντα μέγιστου ωρολογοποιού Gerald Charles Genta.

Αν το 916 αποτελεί έμβλημα του κόσμου της μοτοσυκλέτας για τον 20ο αιώνα, το ίδιο συμβαίνει και με τα ρολόγια του Gerald Genta. Ο Ελβετός ωρολογοποιός (1931-2011) θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ωρολογοποιούς της ιστορίας, έχοντας κατασκευάσει ρολόγια για τις δικές του εταιρείες Gerald Genta -την οποία κατόπιν αγόρασε η Bulgari-, και Gerald Charles, αλλά και για διάσημους άλλους οίκους όπως τους IWC, Omega, Universal Genève, Patek Philippe και Audemars Piguet. Στη συνέχεια, ο Genta πούλησε και την Gerald Charles στην οικογένεια Ziviani (που έχει και σήμερα τον έλεγχό της), ενώ παρέμεινε στη θέση του αρχισχεδιαστή της εταιρείας μέχρι τον θάνατό του.

Gerald Charles Ducati

Τώρα, η Ducati, μέσα στους εορτασμούς για τα 30 χρόνια από τη γέννηση του 916, παρουσιάζει το Maestro 4.0 Ducati 30° Anniversario 916, από την Gerald Charles. Ένα ρολόι που κατά μια ερμηνεία γιορτάζει δυο μέγιστους δημιουργούς, έκαστος στο είδος του, του Massimo Tamburini και του Gerald Charles Genta.

Gerald Charles Ducati

Παράλληλα, το επετειακό ρολόι γιορτάζει την εξεζητημένη τεχνολογία που χρησιμοποιούσε τόσο η 916 με το δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων της, όσο και τα ρολόγια του Genta των οποίων ο μηχανισμός ήταν από τους πιο περίπλοκους στον χώρο.

Μόνο 250 αντίτυπα από το συγκεκριμένο ρολόι θα βγουν στην παραγωγή, στην τιμή των 38.250 ευρώ.

Gerald Charles Ducati

To οκτάγωνο ρολόι αναπαράγει στο κέντρο του το σχήμα της χρυσής τριγωνικής ζάντας του 916, με τα νούμερα σε κόκκινο χρώμα (με SuperLuminova βαφή από μη-ραδιενεργό και μη-τοξικό Στρόντιο, που λάμπει στο σκοτάδι) να περιστρέφονται, ώστε η τρέχουσα ώρα να είναι πάντα στην κορυφή, όπως μπορείτε να δείτε και στο ακόλουθο βίντεο!

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ονομάζεται “complication” από τους Ελβετούς, ενώ είναι ένα αντισυμβατικό στοιχείο που επανέρχεται στα ρολόγια της Gerald Charles μετά από 13 χρόνια απουσίας από αυτά.

Gerald Charles Ducati

Όπως αναφέρει ο Federico Ziviani, CEO της Gerald Charles: “Χρειάστηκε ενάμισης χρόνος έρευνας για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την περιστρεφόμενη ‘ζάντα’ ώστε να γίνει το ρολόι πραγματικά ξεχωριστό.”

Η στεφάνη του ρολογιού είναι μαύρη κεραμική, με κάσα από σφυρήλατο ανθρακόνημα, και κορώνα, πλάτη και πόρπη τιτανίου. Το ρολόι αντέχει σε πίεση 10 ατμοσφαιρών ή 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ είναι ανθεκτικό σε κρούσεις 5G.

Ετικέτες

UM Motorcycles - Φθινοπωρινές προσφορές

Αφορούν το παπί XPEED 125, το scooter FLASH 125, και τη μοτοσυκλέτα RENEGADE FREEDOM 125
UM Motorcycles - Φθινοπωρινές προσφορές
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2024

Η UM Motorcycles, o αμερικάνικος οίκος δίκυκλων, προχωρά σε φθινοπωρινές προσφορές, θέλοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αποκτήσουν τα πιο δημοφιλή μοντέλα της γκάμας της, σε πιο συμφέρουσες τιμές από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσφορές αφορούν στα μοντέλα XPEED 125 RX, FLASH 125 LZ και RENEGADE FREEDOM 125.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της UM:

"UM XPEED 125 με €1.895

Scooter

Το XPEED της UM Motorcycles είναι ένα σύγχρονο σκούτερ, σχεδιασμένο για ευέλικτη και ασφαλή οδήγηση, που αποτελεί την ιδανική λύση για αστικές μετακινήσεις. Διαθέτει αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής και εντυπωσιακό design, με δυναμικές λεπτομέρειες και έντονες ακμές που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Οι μεγάλοι τροχοί των 14’’ και η επιθετική σχεδίαση των εμπρός και πίσω φώτων, αλλά και των φτερών, αναδεικνύουν το μοναδικό του χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα στο σύγχρονό, αστικό lifestyle, ενώ ο υπερ-σύγχρονος προβολέας LED εξασφαλίζει ιδανική ορατότητα υπό όλες τις συνθήκες. Παράλληλα, ο χώρος κάτω από τη μεγάλη, άνετη και εργονομικά σχεδιασμένη σέλα προσθέτει στη συνολική άνεση. Το XPEED 125 RX διατίθεται σε τρία χρώματα: μαύρο, λευκό και μαύρο/κόκκινο.

Το UM XPEED εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο, 4χρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 cc και απόδοση 8,84 ίππων (PS) και 8,6 Nm ροπής. Με ρεζερβουάρ 6 λίτρων και μόλις 2,4 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση, το νέο σκούτερ της αμερικάνικης UM έχει ικανή αυτονομία και κάνει μεγάλη οικονομία στις καθημερινές μετακινήσεις.

Τώρα το UM XPEED προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που έγινε ποτέ, με μόλις €1.895.

UM FLASH 125 με €1.750

UM

Το FLASH της UM® είναι η σύγχρονη απάντηση στη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Ελαφρύ και ευέλικτο αλλά και στιβαρό για κάθε τύπου διαδρομή, το FLASH 125 LΖ ξεχωρίζει με τις δυναμικές του γραμμές.

Το παπί της UM εφοδιάζεται με μεγάλους τροχούς 17’’, με φώτα LED περιφερειακά, που συμβάλλουν στην ασφάλεια των μετακινήσεων, ενώ εξοπλίζεται με σχάρα πίσω αλλά και με σχάρα τοποθέτησης αντικειμένων στην «ποδιά» του. Παράλληλα, η μεγάλη αντιολισθητική σέλα του προσφέρει και υποστήριξη μέσης για τον αναβάτη, ενώ από κάτω κρύβει χώρο αποθήκευσης. Οι χούφτες στο τιμόνι, ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων, που περιλαμβάνει στροφόμετρο και ένδειξη φόρτισης μπαταρίας, η θύρα USB και ο κεντρικός, μαγνητικός πολυδιακόπτης, που δυσκολεύει τη παραβίαση του δίκυκλου, ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό του.

Το UM FLASH εφοδιάζεται με έναν σύγχρονο, 4χρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 cc και απόδοση 8,6 ίππων (PS) και 8,8 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων. Με ρεζερβουάρ 4 λίτρων και μόλις 1,7 λτ./100 χλμ. μέσης κατανάλωσης, το παπί της αμερικάνικης UM έχει αυτονομία που αγγίζει τα 240 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα. Τώρα το UM FLASH 125 LZ προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που έγινε ποτέ, με μόλις 1.750€.

UM RENEGADE FREEDOM 125 με €3.790

Renegade

Στην κορυφή της γκάμας μοτοσυκλετών RENEGADE στέκεται το FREEDOM, το αυθεντικό διθέσιο sport cruiser με φουτουριστικό σχεδιασμό και μοντέρνα εμφάνιση. Το RENEGADE FREEDOM ξεχωρίζει με το νέο προβολέα και το πίσω φως στοπ R (Renegade®) τεχνολογίας LED, με τη νέα μοντέρνα ψηφιακή οθόνη ενδείξεων, τα δερμάτινα καθίσματα με ραφές και το πρωτοποριακό κάλυμμα προβολέων, στοιχεία που το καθιστούν ταυτόχρονα κομψό και κλασικό. Με χαμηλό κέντρο βάρους, προσφέρει απαράμιλλη αίσθηση σιγουριάς και ελευθερίας, ενώ με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 21 λίτρων πάει παντού με ένα γέμισμα. To RENEGADE FREEDOM εφοδιάζεται με τον υγρόψυκτο 4βάλβιδο κινητήρα των 125 cc (Bosch® EFI) με 12,24 ίππους και φρένα με CBS.

Τώρα το UM RENEGADE FREEDOM 125 προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που έγινε ποτέ, με μόλις 3.790€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλέον, η απόκτηση όλων των μοντέλων UM γίνεται ακόμα πιο εύκολη, χάρη στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που εξασφαλίζουν άτοκες δόσεις. Πιο συγκεκριμένα:

- χρηματοδότηση για αποπληρωμή σε 18 άτοκες δόσεις, με 30% προκαταβολή, ή 12 άτοκες δόσεις, με 0% προκαταβολή

- έντοκη χρηματοδότηση για αποπληρωμή από 12 - 72 δόσεις και με 0% προκαταβολή.

Γνωρίστε περισσότερα για τη UM Motorcyles και δείτε τα μοντέλα της ΕΔΩ.

Ακολουθήστε τη UM και στα Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/UMMotorcyclesGR/

Ιnstagram: https://www.instagram.com/ummotorcycles_gr/

ΥouTube: https://www.youtube.com/@UMMotorcyclesGR"

Ετικέτες