Ηλεκτρικό ATV με… 18 μικρούς τροχούς! - Video

Από την φινλανδική εταιρεία 18 Wheels
18wheel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/7/2023

Η 18 Wheels είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε στην Φινλανδία, με το πρώτο όχημα που παρουσίασε να είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό ATV που δεν έχει ούτε τέσσερις, ούτε οχτώ αλλά… 18 μικρούς τροχούς!

Όπως κάνει γνωστό στο site της, που δεν έχει πολλές πληροφορίες μέχρι στιγμής, η 18 Wheels είναι μία εταιρεία που στόχο έχει τρεις βασικούς στόχους, όσον αφορά στην κατασκευή οχημάτων: τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την πολυχρηστικότητα. Χαρακτηριστικό της οικολογικής προσέγγισης της εταιρείας είναι το γεγονός ότι το πρωτότυπό τους είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Η ιδέα της κατασκευής ενός ηλεκτρικού ATV με 18 τροχούς (άγνωστο γιατί όχι 16 ή 20) ξεκίνησε πίσω στο 2021. Το 2022 η εταιρεία δημιούργησε το πρωτότυπο που βλέπουμε στο βίντεο, το οποίο υπέβαλε σε διάφορες δοκιμασίες, καλύπτοντας ποικίλα σενάρια που μπορεί να υπάρξουν στην εκτός δρόμου οδήγηση. Βλέποντας το, μας ήρθε στο μυαλό μια... σαρανταποδαρούσα, καθώς σε μια πρώτη ματιά οι τροχοί είναι τόσο μικροί που δεν φαίνονται.

18wheels

Ο κάθε τροχός έχει δικό του σύστημα ανάρτησης, αλλά και δικό του ηλεκτροκινητήρα που είναι πλήρως προστατευμένος από τα στοιχεία της φύσης. Όπως μας ενημερώνει στο βίντεο της η 18 Wheels ο σχεδιασμός της ανάρτησης έχει αλλάξει εντελώς στο δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο της, με την εταιρεία να έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας στον αρμόδιο φορέα της Ε.Ε.

18wheels

Σύμφωνα με τον CEO της 18 Wheels, Eldar Aliev, όσο ελαφρύτερος είναι ένας τροχός, τόσο λιγότερη ενέργεια θα χρειαστεί να απορροφήσει όταν χτυπήσει κάποιο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να είναι μικρότερες οι δυνάμεις που ασκούνται σε αυτόν, στο πλαίσιο και στον αναβάτη -εξού και οι 18 μικροί τροχοί. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, το μη αναρτώμενο βάρος τους έχει μειωθεί κατά δέκα φορές -σε σύγκριση με ένα συμβατικό ATV -, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνάμεις που ασκούνται θα είναι αντίστοιχα χαμηλότερες κατά δέκα φορές.

18wheels

Όπως λέει ο Eldar ”Το όχημά μας παντός εδάφους ασκεί πολύ λίγη πίεση στο έδαφος, επομένως δεν καταστρέφει τη φύση.” Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι μπορεί να περάσει με ευκολία πάνω από χοντρούς κορμούς δέντρων και εμπόδια που ξεπερνούν -κατά τι- τα 20 εκατοστά σε ύψος. Στα μεγαλύτερα εμπόδια δεν γνωρίζουμε τι κάνει το 18τροχο ATV.

18wheels

Μετά από έξι μήνες δοκιμών της πρώτης τους κατασκευής, η 18 Wheels βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του δεύτερου πρωτότυπου ATV τους, το οποίο θα παρουσιάσουν τον Οκτώβριο του 2023, ενώ αναμένεται να το διαθέσουν και για test ride, μέσω της συμπλήρωσης ανάλογης φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ετικέτες

UM Flash 125 LZ – Με νέα μειωμένη τιμή

Το Flash 125 LZ oδηγείται και με δίπλωμα αυτοκινήτου
motomag UM Flash 125 LZ – Με νέα μειωμένη τιμή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/7/2024

Το Flash 125 LZ, της UM Motorcycles προσφέρεται σε νέα χαμηλότερη τιμή, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν μέσω των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων της εταιρείας.

Το UM Flash 125 LZ χρησιμοποιεί τετράχρονο κινητήρα, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, 125 κ.εκ. απόδοσης 8,6 ίππων και 0,89 κιλών ροπής, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων. Το ρεζερβουάρ 4 λίτρων και η χαμηλή κατανάλωση σύμφωνα με την εταιρεία υπόσχονται αυτονομία που αγγίζει τα 240 χιλιόμετρα.

UM Flash 125 LZ – Με νέα μειωμένη τιμή

Το παπί της UM Motorcycles εφοδιάζεται με τροχούς 17’’, φώτα LED ενώ εξοπλίζεται με σχάρα στο πίσω μέρος του δικύκλου αλλά και με σχάρα τοποθέτησης αντικειμένων στην "ποδιά" του. Παράλληλα, η αντιολισθητική σέλα του προσφέρει και υποστήριξη μέσης για τον αναβάτη, ενώ από κάτω της κρύβει χώρο αποθήκευσης. Οι χούφτες στο τιμόνι, ο μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων -περιλαμβάνει στροφόμετρο και ένδειξη φόρτισης μπαταρίας- η θύρα USB και ο κεντρικός, μαγνητικός πολυδιακόπτης, που δυσκολεύει τη παραβίαση του δίκυκλου, ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό του.

UM Flash 125 LZ – Με νέα μειωμένη τιμή

Πλέον το UM Flash 125 LZ προσφέρεται σε νέα χαμηλότερη τιμή στα 1.750 ευρώ και με 2ετή εργοστασιακή εγγύηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλέον, η απόκτηση του UM Flash 125 LZ γίνεται ακόμα πιο εύκολη, χάρη στα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα άτοκων δόσεων αλλά και τη δυνατότητα απόκτησης του μέσω πιστωτικής κάρτας. Πιο συγκεκριμένα:

- Απόκτηση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα

- χρηματοδότηση για αποπληρωμή σε 18 άτοκες δόσεις, με 30% προκαταβολή

- έντοκη χρηματοδότηση για αποπληρωμή από 12 - 72 δόσεις και με 0% προκαταβολή

Γνωρίστε περισσότερα για τη UM Motorcyles και δείτε τα μοντέλα της στο: https://ummotorcycles.gr/

Ακολουθήστε τη UM και στα Social Media

Facebook: https://www.facebook.com/UMMotorcyclesGR/

Ιnstagram: https://www.instagram.com/ummotorcycles_gr/

ΥouTube: https://www.youtube.com/@UMMotorcyclesGR

UM Flash 125 LZ – Με νέα μειωμένη τιμή
Ετικέτες