BMW - Δεν επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της, λόγω χαμηλής ζήτησης

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που περίμενε η γερμανική εταιρεία
motomag BMW – Δεν θα αυξήσουμε τη γκάμα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών μας λόγω χαμηλή ζήτησης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/6/2024

Η BMW μέχρι σήμερα έχει στη γκάμα της δύο ηλεκτρικά μοντέλα, τα CE 04 και CE 02, ωστόσο σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της BMW Motorrad, Markus Flasch, η γκάμα αυτή δεν πρόκειται σύντομα να επεκταθεί, καθώς η ζήτηση δεν είναι αυτή που αναμενόταν.

Η BMW είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές των ηλεκτρικών κινητήρων, παρουσιάζοντας μοντέλα τόσο σε τέσσερις αλλά και σε δύο τροχούς. Όσον αφορά τον τομέα των μοτοσυκλετών οι Βαυαροί παρουσίασαν το 2011 ως concept το C evolution που ξεκίνησε αρχικά να παράγεται το 2012 σε περιορισμένο αριθμό και έπειτα το 2014 πιο μαζικά. Μετά από πολυετή "παύση", το 2021 παρουσιάστηκε το φουτουριστικό για τα δεδομένα των σκούτερ CE 04 ως το διάδοχο μοντέλο σε μια αγορά μάλιστα αρκετά πιο ώριμη για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια.

Στη συνέχεια η BMW έβγαλε στην παραγωγή το CE 02 το οποίο παρουσιάστηκε ως μοντέλο παραγωγής το 2023 -δύο χρόνια νωρίτερα ως πρωτότυπο- και είναι η νέα μικρή της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά σε έκδοση 11kW και 4kW. Βλέποντας αυτά τα δύο μοντέλα της γερμανικής εταιρείας κάποιος θα περίμενε να δει το επόμενο διάστημα να εμφανίζεται στην παραγωγή από την BMW και μία μοτοσυκλέτα σπορ επιδόσεων, ωστόσο αυτό σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της BMW Motorrad Markus Flasch δεν πρόκειται να συμβεί καθώς η ζήτηση δεν είναι αυτή που το γερμανικό εργοστάσιο περίμενε.

Επιπρόσθετα ο Flasch ανέφερε: "Ακούμε πολύ προσεκτικά τα αιτήματα του κοινού μας. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε στενά τον ανταγωνισμό και τι φέρνει αυτός στην αγορά. Αν συνδυάσετε και τις δύο πτυχές, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για την ώρα οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων μάλλον δεν είναι κάτι εφικτό. Δεν πιστεύουμε ότι θα χρειαστούμε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με μεγαλύτερη ισχύ τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια".

Τα λεγόμενα του Flasch ξεκαθαρίζουν το τοπίο σχετικά με το μέλλον της ηλεκτροκίνησης όσον αφορά την BMW, με το όμιλο των Βαυαρών σημειωτέον να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αιχμή των εξελίξεων αναφορικά με τη σύσταση των μπαταριών που φέρουν τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα αλλά και τις σχετικές τεχνολογίες. Οπότε οι λάτρεις της εταιρείας αν θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο με το σήμα της BMW θα πρέπει να αρκεστούν τα επόμενα χρόνια στα CE 04 και CE 02.

Ετικέτες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders

75 μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν στον Βόλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ενώ πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στο βουνό των Κενταύρων
motomag Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/7/2024

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με επίκεντρο τον Βόλο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders.

Περισσότεροι από 110 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στον Βόλο την Παρασκευή 21 Ιουνίου για να λάβουν μέρος στη Πανελλήνια Συνάντηση των V-Strom Greek Riders. Το πρωινό της Κυριακής 75 μοτοσυκλέτες ξεκίνησαν από τον Βόλο για να κάνουν τον γύρο του Πηλίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders

Στην εκδήλωση όλα κύλησαν ομαλά ενώ υπήρχαν πλοηγοί και “σκούπες” οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα με όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι όσοι βρέθηκαν στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Συνάντηση V-Strom Greek Riders