Suzuki V-Strom 800 DE - Παρθενική και επιτυχημένη εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Η πορεία του ειδικά προετοιμασμένου V-Strom 800 DE, στα χέρια του αναβάτη του, Πάνου Κακολύρη
motomagSuzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/6/2024

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki βρέθηκε για πρώτη φορά στο Hellas Rally Raid, με τον Πάνο Κακολύρη καβάλα σε ένα ελαφρώς τροποποιημένο V-Strom 800 DE, καθώς στόχος της ομάδας ήταν η μοτοσυκλέτα να μείνει όσο πιο κοντά στην εργοστασιακή της μορφή γίνεται, ώστε να δοκιμαστεί αν αντέχει στις σκληροτράχηλες συνθήκες ενός αγώνα ράλι.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας δοκιμασίας, υπήρξαν σκέλη στα οποία αναβάτης και μοτοσυκλέτα συνεργάστηκαν εξαιρετικά, τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα γενικής και την πρώτη τριάδα της κατηγορίας του. Παρ’ όλ’ αυτά, η περιπέτεια του Hellas Rally Raid 2024 συνοδεύτηκε από ατυχία, με την ομάδα να καλείται να αποδείξει την ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, στα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία.

Suzuki V-Strom 800 DE – Παρθενική εμφάνιση στο Hellas Rally 2024

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε την δικαίωση για την ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε., τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Suzuki στην Ελλάδα, αλλά και την ομάδα που στήθηκε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του Hellas Rally Raid 2024. Ο στόχος επετεύχθη, με το V-Strom 800 DE και τον Πάνο Κακολύρη να φτάνουν μέχρι τον τερματισμό.

Η μοναδική αυτή εμπειρία γέμισε την ομάδα της Suzuki που ταξίδεψε μέχρι την Ιτέα, με εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις. Όπως σε κάθε περιπέτεια, έτσι κι εδώ η αγωνία κράτησε το χέρι του ενθουσιασμού, περπατώντας μαζί μέσα στα κακοτράχαλα μονοπάτια του ορεινού όγκου της Στερεάς Ελλάδας και βορείου τμήματος της Πελοποννήσου.

Στο κανάλι στο YouTube της Suzuki Moto Greece μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της ομάδας, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Ταυτόχρονα, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από τον φακό τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Ετικέτες

V-Strom 800DE Rally Edition - Από την SR75 Suzuki World Team

Αγωνιστική έκδοση στη Βρετανία, έτοιμη να συμμετάσχει σε αγώνες ράλι
Suzuki V-Strom 800DE Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Η SR75 World Team Suzuki, γνωστή από τις επιτυχίες της στους αγώνες Supercross και Arenacross, προετοίμασε μια ράλι έκδοση του V-Strom 800DE, με την οποία θα ξεκινήσει να συμμετέχει σε αγώνες μέσα στο 2024.

Για να συμμετάσχει σε αγώνες ράλι, η μοτοσυκλέτα της Suzuki δέχθηκε μικρές μόνο αλλαγές, με στόχο εκτός από τη διάκριση, την απόδειξη του αξιόμαχου χαρακτήρα του μοντέλου ακόμα και σε απαιτητικούς αγώνες ράλι, χωρίς εκτενείς και ακριβές μετατροπές.

Έτσι, η V-Strom 800DE Rally Edition διαθέτει μια “βαρβάτη” αλουμινένια προστατευτική ποδιά κινητήρα AS3, καβαλέτα τιμονιού AS3 για όρθια θέση οδήγησης και τιμόνι από RM-Z450.

800DE Rally

Όσον αφορά στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 776 κ.εκ., για να “εκπνέει” καλύτερα φόρεσε μια ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της FMF. Ο πίσω τροχός έχει μεγαλώσει σε διάσταση, από τις 17 στις 18 ίντσες, ενώ νέο είναι το σετ τροχών, από την ENVY, νέα και τα τρακτερωτά ελαστικά Dunlop D209RR με mousse.

800DE Rally

Το πακέτο ολοκληρώνεται με νέα βαφή και γραφικά SR75 Suzuki από την GP Grafix, ενώ εντύπωση προκαλεί η σέλα που παραμένει δύο ατόμων και σίγουρα θα αλλάξει σε επόμενο στάδιο.

800DE Rally

Ο ιδιοκτήτης της SR75 Suzuki team, Geoff Walker, δήλωσε μεταξύ άλλων, “Μπορεί να έχουμε γίνει γνωστοί για τις διακρίσεις μας σε αγώνες με RM-Z τόσο στη Βρετανία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, όμως δεν έχουμε πρόβλημα να εμπλακούμε και στα ράλι. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε δημιουργήσει την έκδοση SR75 V-Strom 650XT, και τώρα κάνουμε ανάλογες μετατροπές και στο 800DE. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της έκδοσης, και θα κάνουμε μερικές ακόμα αλλαγές πριν ξεκινήσουμε τους αγώνες, αλλά πιστεύουμε πως πήραμε ένα ήδη δουλεμένο μοντέλο που αποτελεί εξαιρετική βάση για εκτός δρόμου περιπέτεια, και θα δημιουργήσουμε με αυτό μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να διακριθεί σε απαιτητικά ράλι.”

800DE Rally

Η αγωνιστική ομάδα που έχει βάση τη Βρετανία είναι γνωστή για τις επιτυχίες της σε Supercross και Arenacross αγώνες, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας συμμετοχές σε Πρωταθλήματα σε Γαλλία και Δανία, και εμφανίσεις σε AMA Supercross και FIM World Supercross.

Μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα της SR75 Suzuki team με το V-Strom 800DE Rally Edition, θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο έκανε και η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki με το 800DE, με μια πολύ πιο όμορφη κατά τη γνώμη μας έκδοση, με την οποία ο Πάνος Κακολύρης κατάφερε να τερματίσει στο πολύ απαιτητικό Hellas Rally 2024.

Ετικέτες