Motul WSBK – Jack Miller ο εκλεκτός της Ducati στη θέση του Bautista

Σε διαπραγματεύσεις με τον 29χρονο Αυστραλό το ιταλικό εργοστάσιο
motomag WSBK – Ο Miller ο εκλεκτός της Ducati για να αντικαταστήσει τον Bautista
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/7/2024

Οι πιθανότητες παραμονής για τον Jack Miller στο MotoGP λιγοστεύουν κάθε μέρα που περνάει καθώς οι ανοικτές θέσεις που υπάρχουν στις διάφορες ομάδες του Πρωταθλήματος συμπληρώνονται είτε από αναβάτες της Moto2 κατηγορίας είτε από “εσωτερικές μετακινήσεις” αναβατών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της χρονιάς.

Ο Αυστραλός, ο οποίος έχει ενημερωθεί από την ΚΤΜ πως την επόμενη χρονιά δεν θα συνεχίσει στην αυστριακή ομάδα, καλείται να βρει την επόμενη αγωνιστική του στέγη με τον θεσμό του WSBK να αποτελεί μία βασική εναλλακτική.

Μία από τις ομάδες που θέλει να εντάξει στο δυναμικό της τον Miller είναι η Ducati με την οποία ο 29χρονος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. Το ιταλικό εργοστάσιο ψάχνει τον αντικαταστάτη του 39χρονου Alvaro Bautista, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν τα έχει βρει με την ιταλική ομάδα για να ανανεώσει το συμβόλαιο του αν και θέλει να συνεχίσει και του χρόνου με αυτή.

WSBK – Ο Miller ο εκλεκτός της Ducati για να αντικαταστήσει τον Bautista

H Ducati η οποία έχει ένα προϋπολογισμό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για τους μισθούς των αναβατών στο WSBK, θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ισπανού με μειωμένες όμως αποδοχές καθώς ο Bautista λαμβάνει ως αμοιβή 750.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό τη στιγμή που ο Nicolo Bulega, ο οποίος έχει 40 βαθμούς περισσότερους από τον πρωταθλητή ομόσταυλό του και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος Αναβατών, μετά την ανανέωση του δικού του συμβολαίου αμείβεται πλέον με 400.000 ευρώ τη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Ιταλοί, αν βλέπουν σοβαρά την περίπτωση του Miller, θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση σε σχέση με αυτά που θέλουν να δώσουν στον Bautista αφού ο μισθός του αναβάτη της KTM στο MotoGP ξεπερνά κατά πολύ τα δύο (2) εκατ. ευρώ.

Πριν μετακομίσει στην ΚΤΜ, ο Jack Miller ήταν στην ομάδα της Ducati στο MotoGP από το 2018 έως το 2022 -τρία χρόνια στην Prima Pramac Racing και δύο ως εργοστασιακός αναβάτης στην Ducati Lenovo Team. Με τους Ιταλούς ο Miller έχει τρεις νίκες στην κορυφαία κατηγορία και 21 συνολικά βάθρα, ενώ με Ducati έχει κερδίσει και το καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα στην καριέρα του στο Πρωτάθλημα των Αναβατών με την 4η θέση που πήρε το 2021, στην πρώτη του χρονιά ως εργοστασιακός αναβάτης -5ος το 2022 έχοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην καριέρα του με 189.

Ο 29χρονος Αυστραλός έχει ξεκαθαρίσει ότι προτιμά να παραμείνει στο MotoGP και θέλει να εξαντλήσει τις επιλογές του πριν πάρει μια απόφαση για το μέλλον του, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει το πού θα βρίσκεται του χρόνου κατά τη διάρκεια του Αυστριακού Grand Prix, λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου. Όπως και να έχει ο Miller είναι δεδομένο πως δεν θα πάει χαμένος καθώς αν δεν βρει στέγη στο MotoGP οι μνηστήρες του WSBK τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες.

WSBK – Ο Miller ο εκλεκτός της Ducati για να αντικαταστήσει τον Bautista

 

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Αν και όλα βαίνουν θετικά, είναι αβέβαιη η συμμετοχή τους στον αγώνα της Cremona
WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2024

Η BMW και η ομάδα ROKit BMW Motorrad προέβη σε σχετική ενημέρωση για την κατάσταση του Torpak Razgatlioglu, καθησυχάζοντας το κοινό καθώς οι πρώτες ημέρες έδειξαν ανάκαμψη. Ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στον αγώνα της Cremona. Αυτή την στιγμή λαμβάνει θεραπεία από τη Γαλλική ιατρική ομάδα, όπου του έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσει την ανάρρωσή του στην Ιταλία με άλλη ιατρική ομάδα. Βέβαια, αν θα λάβει μέρος στον αγώνα θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση του Chief Medical Officer και του Διευθυντή της FIM WorldSBK.

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε στην πίστα Magny-Cours. Εκεί ο Torpak είχε έξοδο στη στροφή 14 κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, χτυπώντας πάνω στο προστατευτικό τείχος με πολλά χιλιόμετρα και καθώς δεν μπορούσε να σηκωθεί αμέσως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Στον έλεγχο αμέσως μετά κηρύχθηκε ακατάλληλη η συμμετοχή του, καθώς διαγνώστηκε με ήπιο τραυματικό χτύπημα στο πνευμοθώρακα. Αυτό οδήγησε το νικηφόρο σερί των 13ων αγώνων να τελειώσει απότομα, μένοντας ακόμη όμως στην κορυφή με 365 βαθμούς. Επέστρεψε φυσικά στην πίστα για να παρακολουθήσει τον ομόσταβλο να παίρνει την πρώτη του νίκη σε 100 αγώνες.

Στον αντίποδα, ο έξι φορές πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea, έχει υποστεί τραυματισμό στον δεξί αντίχειρά του, μετά από την σύγκρουση στον πρώτο αγώνα και με την δικαιολογία των συνεχών μεταβαλλόμενων συνθηκών που επικρατούσαν. Μιας και η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική για να εμφανιστεί στον αγώνα της Ιταλίας στις 20-22 Σεπτεμβρίου, είναι αυτή την στιγμή αμφίβολη και για αυτόν.

WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Απομένοντας 4 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με έναν Rea να βρίσκεται 11ος στη γενική κατάταξη, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες στην ομάδα της Pata Prometeon Yamaha, για μεγαλεπήβολα σχέδια.

Ο επόμενος των τριών πρωταθλητών είναι ο Alvaro Bautista, που ενώ πήγαινε καλά και τερματίζοντας 2ος στη βροχή, στον αγώνα της Superpole συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο, κερδίζοντας κάταγμα πλευρών. Αυτό τον έχει φέρει στην τρίτη θέση γενικής κατάταξης με 243 βαθμούς.

Στο γκρουπ των τραυματιών προστέθηκε και ο Nicolo Beluga χτυπώντας στον δεξιό ώμο και την κλείδα, αφήνοντάς του μια θλάση που δεν ήταν ικανή να του στερήσει τη νίκη. Έτσι τον φέρνει πιο κοντά στον πρώτο, μετά την απουσία του Toprak, μένοντας στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 310 πόντους.