MOTUL WSBK: Εκτός Magny-Cours ο Razqatlioglu με τραύμα πνευμοθώρακα

Ήταν το φαβορί για την νίκη στην Γαλλία
MOTUL WSBK: Εκτός Magny-Cours ο Razqatlioglu με τραύμα πνευμοθώρακα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/9/2024

Στον πρώτο του γρήγορο γύρο στην Γαλλία για την FP2 και ενώ είχε την κορυφή της FP1, ο Toprak σημείωσε πτώση στην 14η στροφή, με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν και την 45η προσπάθεια των οδηγών να διακόπτεται.

Η πρώτη αξιολόγηση στο ιατρείο της πίστας έδειξε πως είχε πόνους στην πλάτη και δυσκολία στην αναπνοή, οδηγώντας τον άμεσα στον νοσοκομείο του Moulin.

Εκεί η κατάσταση έδειξε πως δεν είναι σοβαρή αλλά δεν γίνεται να συνεχίσει να αγωνίζεται στον 8ο αγώνα του MOTUL WSBK για τον οποίο ήταν φαβορί προς την νίκη.

Ο Sven Blusch διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της BMW τόνισε πως η υγεία του πρωταθλητή είναι το πιο σημαντικό και εύχεται να αναρρώσει γρήγορα για τους τέσσερις αγώνες που απομένουν, ενώ υποσχέθηκε ενημέρωση για την πορεία της υγείας του, όταν υπάρχει κάτι να προσθέσουν.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Αν και όλα βαίνουν θετικά, είναι αβέβαιη η συμμετοχή τους στον αγώνα της Cremona
WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/9/2024

Η BMW και η ομάδα ROKit BMW Motorrad προέβη σε σχετική ενημέρωση για την κατάσταση του Torpak Razgatlioglu, καθησυχάζοντας το κοινό καθώς οι πρώτες ημέρες έδειξαν ανάκαμψη. Ωστόσο παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο πως θα καταφέρει να αγωνιστεί στον αγώνα της Cremona. Αυτή την στιγμή λαμβάνει θεραπεία από τη Γαλλική ιατρική ομάδα, όπου του έδωσαν το πράσινο φως για να συνεχίσει την ανάρρωσή του στην Ιταλία με άλλη ιατρική ομάδα. Βέβαια, αν θα λάβει μέρος στον αγώνα θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση του Chief Medical Officer και του Διευθυντή της FIM WorldSBK.

Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε στην πίστα Magny-Cours. Εκεί ο Torpak είχε έξοδο στη στροφή 14 κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, χτυπώντας πάνω στο προστατευτικό τείχος με πολλά χιλιόμετρα και καθώς δεν μπορούσε να σηκωθεί αμέσως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες. Στον έλεγχο αμέσως μετά κηρύχθηκε ακατάλληλη η συμμετοχή του, καθώς διαγνώστηκε με ήπιο τραυματικό χτύπημα στο πνευμοθώρακα. Αυτό οδήγησε το νικηφόρο σερί των 13ων αγώνων να τελειώσει απότομα, μένοντας ακόμη όμως στην κορυφή με 365 βαθμούς. Επέστρεψε φυσικά στην πίστα για να παρακολουθήσει τον ομόσταβλο να παίρνει την πρώτη του νίκη σε 100 αγώνες.

Στον αντίποδα, ο έξι φορές πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea, έχει υποστεί τραυματισμό στον δεξί αντίχειρά του, μετά από την σύγκρουση στον πρώτο αγώνα και με την δικαιολογία των συνεχών μεταβαλλόμενων συνθηκών που επικρατούσαν. Μιας και η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική για να εμφανιστεί στον αγώνα της Ιταλίας στις 20-22 Σεπτεμβρίου, είναι αυτή την στιγμή αμφίβολη και για αυτόν.

WSBK: Πώς είναι τώρα Razgatlioglu, Rea και Bautista. Πρώτη φορά εκτός αγώνα οι τρεις κορυφαίοι της βαθμολογίας

Απομένοντας 4 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και με έναν Rea να βρίσκεται 11ος στη γενική κατάταξη, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες στην ομάδα της Pata Prometeon Yamaha, για μεγαλεπήβολα σχέδια.

Ο επόμενος των τριών πρωταθλητών είναι ο Alvaro Bautista, που ενώ πήγαινε καλά και τερματίζοντας 2ος στη βροχή, στον αγώνα της Superpole συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο, κερδίζοντας κάταγμα πλευρών. Αυτό τον έχει φέρει στην τρίτη θέση γενικής κατάταξης με 243 βαθμούς.

Στο γκρουπ των τραυματιών προστέθηκε και ο Nicolo Beluga χτυπώντας στον δεξιό ώμο και την κλείδα, αφήνοντάς του μια θλάση που δεν ήταν ικανή να του στερήσει τη νίκη. Έτσι τον φέρνει πιο κοντά στον πρώτο, μετά την απουσία του Toprak, μένοντας στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 310 πόντους.