Portimao - Στο πρόγραμμα του MotoGP για δυο ακόμη χρόνια

Το θεαματικό Autodromo Internacional do Algarve μαζί μας το 2025 και το 2026
Portimao
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/9/2024

Η νέα διετής συμφωνία των Dorna και Autodromo Internacional do Algarve σημαίνει πως οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν να φιλοξενούν αγώνες MotoGP τόσο για το 2025 όσο και για το 2026.

Από το ντεμπούτο της πίστας στο καλεντάρι του MotoGP, το Portimao μας έχει δώσει αξέχαστες μάχες στους 6 γύρους που έχει φιλοξενήσει, σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ανάγλυφο που ακολουθεί τους λόφους της περιοχής, έχοντας σημαντικές υψομετρικές διαφορές που χαρίζουν roller-coaster ύφος στη διαδρομή.

Η παραμονή του MotoGP στην πορτογαλική πίστα έχει φυσικά και ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό της χώρας, αφού με αφορμή τους αγώνες μοτοσυκλέτες συρρέουν στην Πορτογαλία εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί του αθλήματος, εκτός μάλιστα της τουριστικής σεζόν.
 

Ετικέτες

Razgatlioglu και Rea επιστρέφουν στη δράση στον αγώνα του Aragon

Οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως, και θα επανεκτιμηθούν μετά τα FP1
Toprak is back
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/9/2024

Με την απουσία για 4 αγώνες του -ακόμα- πρωτοπώρου στο WorldSBK Razgatlioglu λόγω του τραυματισμού του στη Γαλλία, η διαφορά που χώριζε τον Τούρκο αναβάτη της BMW από τον δεύτερο Bulega της Ducati εξανεμίστηκε, αφού από τους 92 βαθμούς έφτασε τους… 13! Τώρα, ο Toprak επιστρέφει στη δράση στο Aragon, ενώ η φυσική του κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μετά τα FP1. Παράλληλα, “fit” κρίθηκε και ο Jonathan Rea, που είχε κι αυτός τραυματιστεί στο Magny-Cours.

Ο Toprak Razgatlioglu της ομάδας ROKiT BMW Motorrad, μετά τον ιατρικό έλεγχο που έγινε σήμερα το πρωί στις 26/9/24, κρίθηκε ικανός να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike Motul FIM 2024, με επανεκτίμηση μετά τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε άλλο άρθρο, ο Toprak είχε υποστεί τραύμα πνευμοθώρακα κατά την πτώση που είχε στα FP2 στον 8ο γύρο της σεζόν 2024 στην πίστα Magny-Cours, τραυματισμός που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για 4 εβδομάδες.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, έβλεπε το προβάδισμα των 92 βαθμών που είχε να μειώνεται συνεχώς για να φτάσει τους 13, από τον δεύτερο Nicolo Bulega της Aruba.it Racing- Ducati, καθώς ο Bulega κατάφερε να πάρει δύο νίκες και τέσσερα βάθρα αυτές τις 4 εβδομάδες.

Rea is back

Ο Jonathan Rea της Yamaha Pata Prometeon κάνει και αυτός το comeback στο WSBK στην πίστα MotorLand Aragon. Ο Rea μετά την πτώση που είχε στο Magny-Cours υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε έναν τένοντα και δέχθηκε ένα μόσχευμα δέρματος στην κορυφή του αντίχειρά του. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει ανακάμψει πλέον από την χειρουργική επέμβαση που τον έφερε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενώ είχε χάσει και τον γύρο της Ιταλίας την περασμένη εβδομάδα. Μετά τον ιατρικό έλεγχο το πρωί της Πέμπτης κρίθηκε ικανός να λάβει μέρος στον 10ο γύρο της χρονιάς στην πίστα της Aragon.