MotoGP: Υπέγραψε ο Fabio di Giannantonio με τη VR46

Παραμένει έως το 2026 και αποκτά εργοστασιακή μοτοσυκλέτα
MotoGP: Υπέγραψε ο Fabio di Giannantonio με την VR46
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2024

Ένα από τα παράπονα που είχε ο Martin στην Pramac φαίνεται πως πλέον θα ικανοποιήσει η Ducati, μόνο που θα το κάνει για την VR46 με την οποία έχει πλέον υπογράψει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας, και για τον di Giannantonio.

Τυπικά πλέον από σήμερα, ο Fabio είναι σίγουρο πως τις σεζόν 2025 και 2026 θα αγωνίζεται με Ducati στα χρώματα της VR46, είχε προηγηθεί η άτυπη ανακοίνωση από την πλευρά της Ducati, πριν η ίδια η VR46 ολοκληρώσει την υπογραφή των νέων συμβολαίων.

Ο Davide Tardozzi ανυπομονούσε να σπάσει την ροή σεναρίων και έτσι δεν θέλησε να περιμένει την στιγμή των υπογραφών, κάνοντας ο ίδιος τις ανακοινώσεις. Τώρα όμως και επίσημα πλέον, ο Fabio θα έχει μία εργοστασιακή Ducati στα χρώματα της VR46 και μάλιστα με πλήρη υποστήριξη.

«Πριν από εννιά μήνες δεν είχα μοτοσυκλέτα να κυνηγήσω το όνειρό μου και σήμερα υπογράφω ένα συμβόλαιο με δύο από τις κορυφαίες οντότητες στα MotoGP, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο di Giannantonio μόλις έβαλε την υπογραφή του.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω το υπέροχο ταξίδι παρέα με την Pertamina Enduro VR46 Racing Team και την Ducati Corse, ήρθα στην αγκαλιά τους συγκυριακά αλλά αμέσως ένιωσα σαν το σπίτι μου.

Η αναβάθμιση μοτοσυκλέτας που θα έχει ο di Giannantonio αναβαθμίζει, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τις προσδοκίες του για την νέα σεζόν: «Στα δύο αυτά χρόνια που θα είμαι με την Ducati πρέπει οπωσδήποτε να στοχεύσουμε ψηλά, είναι ένα μεγάλο έργο αυτό που έχουν αναλάβει και αισθάνομαι κομμάτι του στο 100% βάζοντας στόχο να βρίσκομαι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Alessio Salucci έδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, τονίζοντας πως το συμβόλαιο του di Giannantonio είναι απευθείας με την Ducati και βάση της συμφωνίας θα φορά το χαρακτηριστικό κίτρινο της VR46 για τις επόμενες δύο σεζόν. Ο Morbidelli που ανακοινώθηκε από τον Tardozzi δεν έχει ακόμη υπογράψει, όμως αυτό αναμένεται να γίνει άμεσα.

MotoGP: Χειρουργείο για Fabio Di Giannantonio, μετά την υποβάθμιση της GP23

Χάνει τους τελευταίους δύο γύρους o Ιταλός – Στόχος να είναι 100% έτοιμος τη νέα σεζόν
fabio di giannantonio χειρουργείο
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Η υποβάθμιση της Ducati Desmosedici GP23 έστειλε τελικά τον Fabio Di Giannantonio μια ώρα νωρίτερα στο τραπέζι του χειρουργείου εν όψει της νέας σεζόν του MotoGP.

Ο μεθεπόμενος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη θα είναι και ο τελευταίος τη φετινή σεζόν για τον Fabio Di Giannantonio της Pertamina Enduro VR46 Racing Team.

Ο τραυματισμένος αριστερός ώμος του Ιταλού, που υπέστη εξάρθρημα τον Αύγουστο στον γύρο της Αυστρίας και από τότε βασανίζεται, είναι και η αιτία για την επίσκεψή του στο χειρουργικό τραπέζι. 

fabio di giannantonio χειρουργείο

Η εγχείρηση έχει σαν στόχο να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην άρθρωση με το μεγαλύτερο εύρος κίνησης στο ανθρώπινο σώμα. Ο Di Giannantonio θα έχει από εκεί και έπειτα τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί σωστά και χωρίς να ζορίσει τον ώμο του για την επόμενη σεζόν -κάτι που έχει οδηγήσει σε πισωγυρίσματα πολλούς συναθλητές του στο παρελθόν- με τις πρώτες επίσημες δοκιμές να ξεκινούν στη Μαλαισία στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Ο 26χρονος Ιταλός, που θα αγωνίζεται και τις δύο επόμενες σεζόν με τη VR46, με εργοστασιακή Ducati και πλήρη υποστήριξη από το Borgo Panigale (διαβάστε περισσότερα εδώ), επιβεβαίωσε με αυτή την κίνηση του τις συζητήσεις που ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα για την απογοήτευσή του λόγω της υποβάθμισης της Desmosedici GP23. Μια υποβάθμιση που έγινε λογικά για λόγους αξιοπιστίας, έπειτα και από το σπάσιμο του κινητήρα του Marc Marquez και έκανε την GP23 λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με τις GP24 πάνω που είχε αρχίσει να κλείνει η ψαλίδα. Αυτό συνέβαλε στο να πάρει ο Di Giannantonio τη σωστή απόφαση για το μέλλον του.

fabio di giannantonio χειρουργείο

Ο αναβάτης της VR46, που θα χάσει και τα δοκιμαστικά μετά τον γύρο στη Βαλένθια, θα πετάξει για Ρώμη έπειτα από την Ταϊλάνδη για να υποβληθεί στην εγχείρηση το συντομότερο δυνατό -εντός της εβδομάδας από την επιστροφή του- από τον δρ. Castagna και το επιτελείο του.

Ως δοκιμαστής της Ducati, o Michele Pirro αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Ιταλού στη VR46 για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί.