MotoGP Jerez Test - Οι πρώτες επίσημες δοκιμές του HRC με το πλαίσιο της Kalex

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Stefan Bradl, αλλά την εξέλιξη "φρέναρε" πτώση του Γερμανού
HRC - Kalex frame, Jerez Test
Από το

motomag

2/5/2023

Το πολυσυζητημένο πλαίσιο της Kalex έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στις δοκιμές της Jerez την πρωτομαγιά, ωστόσο δεν πήγαν όλα κατ' ευχήν για το HRC, καθώς από τη μία είχαμε πτώση από τον δοκιμαστή Stefan Bradl, ενώ ο Joan Mir ολοκλήρωσε μόλις έναν γύρο με το νέο πλαίσιο.

Όπως σας είχαμε γράψει στο ΜΟΤΟ, πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 το HRC είχε ζητήσει από την Kalex να σχεδιάσει ένα νέο πλαίσιο για την RC213V, με τους Ιάπωνες να χρησιμοποιούν ήδη ψαλίδι από τη γερμανική εταιρείας. Το project της συνεργασίας HRC-Kalex έκανε λόγο για παράδοση του νέου πλαισίου την 1η Μαΐου του 2023, όμως η εξέλιξη επιταχύνθηκε καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα και η κριτική των αναβατών για το υπάρχων πλαίσιο της RC213V απαιτούσαν άμεση παρέμβαση.

Το νέο πλαίσιο της Kalex παραδόθηκε στις αρχές Απριλίου με τον δοκιμαστή του HRC Stefan Bradl να το δοκιμάζει αρχικά στο διήμερο test του MotoGP στην πίστα της Jerez, τις ημέρες μετά τον αγώνα εκεί. Σημειώστε πως υπήρξαν φήμες για δοκιμή του πλαισίου και στο προηγούμενο τεστ του HRC στη Jerez στις αρχές Απριλίου, κάτι όμως που ο Bradl είχε αρνηθεί πως συνέβη.

HRC - Kalex frame, Jerez Test

Στο τελευταίο Test της Jerez τώρα, ο Stefan Bradl έκανε τους περισσότερους γύρους με αυτό το πλαίσιο αλλά μια πτώση στη στροφή 5 το μεσημέρι επέφερε σημαντικές ζημιές στην μοτοσυκλέτα, και φρέναρε την εξέλιξη. Οι μηχανικοί εν τέλει κατάφεραν να επισκευάσουν τις ζημιές ώστε ο εργοστασιακός αναβάτης του HRC, Joan Mir να πραγματοποιήσει και εκείνος γύρους με το νέο πλαίσιο, όμως τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ ευχήν...

HRC - Kalex frame, Jerez Test

Βλέπετε, ο Ισπανός πρωταθλητής MotoGP του 2020, κατάφερε να κάνει έναν γύρο με τη νέα μοτοσυκλέτα αλλά ένα ηλεκτρονικό πρόβλημα που προφανώς συσχετιζόταν με την προηγούμενη πτώση του Bradl δεν του άφησε περιθώρια να συνεχίσει.

HRC - Kalex frame, Jerez Test

Μετά το τέλος των δοκιμών ο Joan Mir έκανε δηλώσεις στα μέσα, ωστόσο ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν το νέο πλαίσιο είναι ταχύτερο καθώς το ηλεκτρονικό πρόβλημα που υπήρχε στην μοτοσυκλέτα του στέρησε τη δυνατότητα να βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Ο Ισπανός επιπρόσθετα μετέφερε τα όσα του είπε ο Γερμανός δοκιμαστής της Honda, Stefan Bradl. “O Bradl είναι χαρούμενος με το νέο πλαίσιο και αυτό είναι θετικό για εμάς, προφανώς το στυλ οδήγησης του Stefan είναι διαφορετικό από το δικό μου, αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν διαφορές στην νέα μοτοσυκλέτα.”

HRC - Kalex frame, Jerez Test

Ακόμα λοιπόν οι “λογαριασμοί” του HRC είναι ανοιχτοί με την εξέλιξη της RC213V, και περιμένουμε να δούμε αν το νέο πλαίσιο της Kalex θα βάλει τους αναβάτες της Honda σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς και πάλι.

Ετικέτες

MotoGP Αυστραλία: Σοβαρά προβλήματα στο Phillip Island ακυρώθηκε η FP1!

Η νέα άσφαλτος κρατά την βροχή
MotoGP Αυστραλία: Σοβαρά προβλήματα στο Phillip Island ακυρώθηκε η FP1!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2024

MotoGP Αυστραλία: Σοβαρά προβλήματα στο Phillip Island ακυρώθηκε η FP1!

Η νέα άσφαλτος κρατά την βροχή

 

Δυνατή βροχή πέφτει στο Phillip Island που ταλαιπώρησε την Moto2 και έκανε τα MotoGP να παίρνουν συνεχείς αναβολές για την εκκίνηση της FP1 η οποία και τελικά ακυρώθηκε.

Ο Capirossi έκανε συνέχεια γύρους με το αυτοκίνητο ασφαλείας σηκώνοντας κανονικά κύματα την στιγμή της πιο δυνατής βροχής. Όταν τελικά η βροχή έκανε ένα μικρό κενό σε ένταση η πίστα κράτησε το νερό και έτσι το δεύτερο κύμα βροχής επιδείνωσε τα πράγματα οδηγώντας την απόφαση για ακύρωση.

Η πρόβλεψη αφήνει ερωτηματικά και για την FP2 που θα καθορίσει την αυριανή σειρά εκκίνησης όπου ο καιρός αναμένεται να έχει βελτιωθεί.

Ακόμη καλύτερη η πρόβλεψη για την Κυριακή που προς το παρόν δείχνει πως θα έχουμε τις καλύτερες συνθήκες του τριημέρου, οπότε το βασικό πρόβλημα με τον καιρό είναι το πώς η διοργάνωση θα βρει τρόπο να διευθετήσει την σημερινή ημέρα με τον καλύτερο τρόπο.

Μαζί με τις wildcart συμμετοχές και με την απρόβλεπτη κατάσταση που φέρνουν οι συνθήκες, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως οι βασική πεντάδα αναβατών θα καταφέρει να πάρει καλές θέσεις στην εκκίνηση του Sprint αύριο, που θα είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα.