MotoGP: Ανανέωσε με LCR ο Nakagami

Με συμβόλαιο ενός έτους
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

15/10/2019

Μπορεί ο Marquez να κλέβει όλη τη δόξα από τους υπόλοιπους αναβάτες της Honda, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι αναγκαίοι για την Big-H. Για την ακρίβεια, τόσο ο Lorenzo, όσο o Crutchlow και ο Nakagami είναι εξίσου σημαντικοί και συνδράμουν ενεργά στην εξέλιξη της RC213V, που είναι μια από τις πιο “δύστροπες” μοτοσυκλέτες στο grid.

Η Honda λοιπόν, εν όψει του αγώνα στο Motegi, αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Takaaki Nakagami ως αναβάτης της δορυφορικής της ομάδας, LCR Honda IDEMITSU. Ο Nakagami μετρά ήδη δύο χρόνια πάνω στη σέλα της RC213V και έχει αποδείξει χρόνο με το χρόνο πως βελτιώνεται με σταθερό ρυθμό, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα στην ομάδα. Με εννέα τερματισμούς μέσα στη δεκάδα και με καλύτερο αποτέλεσμα την πέμπτη θέση, ο Nakagami έχει καταφέρει να μαζέψει περισσότερους από τους διπλάσιους βαθμούς που είχε συγκεντρώσει την πρώτη του χρονιά ως rookie.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Nakagami με τη Honda πριν τον αγώνα στο Motegi αναπτέρωσε το ηθικό του, μιας και αυτός θα είναι ο τελευταίος του αγώνας για φέτος, αφού αποφάσισε να χειρουργηθεί στον ώμο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος υποφέροντας από το ίδιο πρόβλημα με τον Marquez. Συγκεκριμένα, οι σύνδεσμοι του ώμου του έχουν χαλαρώσει τόσο πολύ, που πλέον έχει φτάσει στο σημείο να εξαρθρώνεται χωρίς αφορμή, κάτι που είχε συμβεί στον Marquez στη χειρουργική αίθουσα όταν του έκαναν την αναισθησία. Η απόφαση του Nakagami να μπει στο χειρουργείο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, πάρθηκε με βάση την πορεία αποκατάστασης του ώμου του Marquez μετά το χειρουργείο και τόσο η LCR όσο και η Honda τον στήριξαν σε αυτό. Ειδικότερα, μια τέτοια επέμβαση απαιτεί αρκετό διάστημα για να επανέλθει ο ώμος στο 100% και αν ο Nakagami έμπαινε στο νοσοκομείο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος δεν θα προλάβαινε να επιστρέψει στον αγώνα του Qatar της επόμενης σεζόν στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο Ιάπωνας αναβάτης είπε: “Πρώτα από όλα θα ήθελα να εκφράσω το πόσο χαρούμενος είμαι που θα παραμείνω στη Honda και την ομάδα της LCR. Κατάφερα να βελτιωθώ αρκετά φέτος και η Honda με στήριξε ιδιαίτερα και μου έδωσε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Είμαι σίγουρος που θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και το 2020. Σχετικά με τον τραυματισμό μου, μετά την πτώση στο Assen διαπίστωσα πως ο πόνος παρέμενε και ότι ο ώμος μου δεν είχε πια την ίδια δύναμη. Επισκέφτηκα το γιατρό για να κατανοήσω πλήρως την φύση του προβλήματός μου και παρότι μπορούσα να οδηγήσω κανονικά δεν είχα τη δυνατότητα να πιέσω όσο ήθελα. Έτσι, παρέα με την Honda και την LCR πήραμε τη δύσκολη απόφαση να κάνω τώρα την επέμβαση.”

Ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata ανέφερε ότι είναι πολύ περήφανος που η Honda θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Nakagami για το 2020, καθώς έχει βελτιωθεί και συνεχίζει να εξελίσσεται σαν αναβάτης καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. “Είναι ένας απ’ τους αναβάτες που εμπνέει πολλά νέα ταλέντα στην Ιαπωνία και την Ασία μέσω της σκληρής δουλειάς του και της αφοσίωσής του”, τόνισε ο Kuwata, ενώ έκλεισε της δηλώσεις τους με ευχές για μια ταχεία αποκατάσταση του ώμου του.

Ετικέτες

MotoGP 2024, Emilia Romagna GP, P1 - Στην κορυφή ο Pecco με νέο ρεκόρ γύρου

Δεύτερος ο Jorge Martin και τρίτος ο Marc Marquez, με ανέλπιστα καλή επίδοση Quartararo
Pecco Bagnaia
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2024

Το απόγευμα της Παρασκευής, στη δεύτερη επίσκεψη στην πίστα του Misano αυτή τη σεζόν από το MotoGP, στα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της μεγάλης κατηγορίας ξεχώρισαν οι τρεις πρωταγωνιστές του τίτλου, με τον Pecco Bagnaia να είναι στο 100ο του GP ταχύτερος όλων και με νέο ρεκόρ πίστας, με δεύτερο τον Jorge Martin και τρίτο τον Marc Marquez. Αρνητικός πρωταγωνιστής οι πολλές πτώσεις.

Τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ξεκινούν με την πίστα στεγνή, ενώ δέκα λεπτά μετά την έναρξή τους έχουμε την πρώτη πτώση, με τον Pedro Acosta να χάνει το μπροστινό και να πέφτει από lowside, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει. Πτώση έχει και ο Jack Miller, ενώ αργότερα θα πέσει και ο Miguel Oliveira.

Όσον αφορά στους χρόνους, ο Jorge Martin είναι ο πρώτος αναβάτης που σταματά το χρονόμετρο στο 1:30 (1.30.994), ενώ αμέσως μετά τον καλύτερο χρόνο βελτιώνει ο Bagnaia με 1:30.924. Ο Marc Marquez κάνει την εμφάνισή του στην πίστα λίγο αργοπορημένος, ενώ είμαστε περίεργοι να δούμε τους χρόνους του. Θυμίζουμε πως ο Ισπανός ήταν ταχύτερος όλων στα FP1 σήμερα το πρωί, με χρόνο 1:32.082, όταν η πίστα στέγνωνε ακόμα. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ γύρου στο Misano είναι 1:30.304, χρόνο που πέτυχε φέτος στην πίστα ο Bagnaia.

Δεκαπέντε λεπτά έχουν περάσει από την έναρξη των P1, με την πρώτη πεντάδα να αποτελείται από τους Pecco Bagnaia, Jorge Martin, Pedro Acosta, Fabio Quartararo και Maverick Vinales.

Quartararo

Δυο γύρους μετά την πρώτη επαφή του με την πίστα στα P1, ο Marc Marquez σημειώνει τον 6ο ταχύτερο χρόνο -και λίγο αργότερα τον 4ο-, ενώ εντυπωσιακός είναι ο Quartararo που συνεχίζει να βρίσκεται 4ος -και λίγο αργότερα 5ος. Δύσκολα τα πράγματα για τη Honda, με τους αναβάτες της να καταλαμβάνουν για την ώρα τις θέσεις 17, 18, 19 και 20!

Jorge Martin

Έχουμε φτάσει στα μισά των πρώτων χρονομετρημένων, και η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής: Jorge Martin (1:30.844), Pecco Bagnaia, Pedro Acosta, Marc Marquez και Marco Bezzecchi. Λίγα λεπτά αργότερα, ο τοπικός Bez ανεβαίνει δύο ακόμα θέσεις για να βρεθεί 3ος

Πτώση έχει ο Alex Marquez με 20 λεπτά να απομένουν, χωρίς να τραυματιστεί κι αυτός. Κάπου εδώ ο Marc Marquez μπαίνει ξανά στην πίστα με φρέσκα ελαστικά, δείχνοντας έτοιμος να πιέσει αρκετά πριν το κλασικό τελευταίο 5λεπτο, ενώ τον ακολουθεί και ο Jorge Martin. Άδοξα όμως τελειώνουν οι δυο γύροι του Marc, αφού κάτι δεν δείχνει να του αρέσει, και ο Ισπανός σταματά νωρίς να πιέζει, και βγαίνει ξανά στα pits.

Δεκατρία λεπτά πριν το τέλος μία ακόμη πτώση, με τον Augusto Fernandez να πέφτει με τη GASGAS του, χωρίς να τραυματιστεί.

Marc Marquez

Λίγο πριν φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Marc Marquez σημειώνει τον 2ο ταχύτερο χρόνο, ελάχιστα πίσω από τον Martin (0.054 δευτερόλεπτα), με τον 3ο Bagnaia να βρίσκεται πιο μακριά, 0.371 δευτερόλεπτα πίσω από τον Martin.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Bagnaia βρίσκει τα εκατοστά που του έλειπαν, για να περάσει εκείνος πρώτος με 1:30.286 που είναι και νέο ρεκόρ πίστας.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, και η πρώτη πεντάδα έχει ως εξής: Bagania, Martin, Marc Marquez, Bastianini και Vinales.

Κι εκεί που ο Martin πίεζε για να ξαναπάρει εκείνος την πρωτιά, πέφτει στην 8 ευτυχώς χωρίς παραταράγουδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Morbidelli.

Digia

Εκείνος που δεν είχε όμως "καλή" πτώση ήταν ο Fabio di Giannantonio, που ήταν ήδη τραυματίας, και έπεσε πολύ απότομα, παίρνοντας και αρκετές τούμπες για να σηκωθεί δείχνοντας να πονάει αρκετά...

Οι πτώσεις συνεχίζονται, με τον Binder να πέφτει χωρίς να καταφέρνει να γράψει καλό χρόνο, και θα πρέπει να περάσει από τα FP1, ενώ μετά τη λήξη του χρόνου ο Aleix Espargaro πετά έξω από την πρώτη δεκάδα τον Miller, κι έτσι κι οι 2 αναβάτες της Red Bull KTM οδεύουν στα P1.

Πέφτει και ο Bastianini, που όμως έχει καταφέρει ήδη να σημειώσει τον 4ο χρόνο.

Pecco Bagnaia

Τα P1 τελειώνουν και η πρώτη δεκάδα είναι η ακόλουθη.

1. Pecco Bagnaia, Ducati 1:30.286

2. Jorge Martin, Ducati +0.198

3. Marc Marquez, Ducati +0.299

4. Enea Bastianini, Ducati +0.321

5. Fabio Quartararo, Yamaha +0.600

6. Franco Morbidelli, Ducati +0.646

7. Marco Bezzecchi, Ducati +0.678

8. Maverick Vinales, Aprilia +0.704

9. Pedro Acosta, GASGAS +0.705

10. Aleix Espargaro, Aprilia +0.881

Zarco

Ταχύτερος αναβάτης με Honda ήταν ο Johann Zarco στη 12η θέση, 0.964 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο Bagnaia, ενώ οι δυο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας του HRC τερμάτισαν στις θέσεις 18 (Marini) και 19 (Mir). Ο Nakagami ήταν 21ος και τελευταίος.

Ετικέτες