LCR Honda Castrol / LCR Honda Idemitsu - Zarco και Nakagami με τις νέες RC213V [VIDEO]

Και πάλι με διαφορετικούς χορηγούς και διαφορετικούς χρωματισμούς οι μοτοσυκλέτες της ομάδας του Lucio Cecchinello
motomag LCR Honda Castrol / LCR Honda Idemitsu – Με διαφορετικά χρώματα η ομάδα του Cecchinello [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/2/2024

Δύο διαφορετικές παρουσιάσεις την ίδια ημέρα έκανε η LCR Honda για την αγωνιστική ομάδα του MotoGP 2024, με την RC213V του Johann Zarco να παρουσιάζεται πρώτη, ενώ στη συνέχεια την εμφάνιση της έκανε και η RC213V του Takaaki Nakagami.

Τη διαδικτυακή οδό ακολούθησε για την παρουσίαση της και η LCR Honda, με τον νέο της αναβάτη Johann Zarco να παρουσιάζει πρώτος τον νέο χρωματισμό της ομάδας LCR Honda Castrol στο κοινό.

LCR Honda Castrol / LCR Honda Idemitsu – Με διαφορετικά χρώματα η ομάδα του Cecchinello [VIDEO]

Σε σχέση με την περσινή χρονιά η RC213V αποχωρίζεται τον μπλε χρωματισμό, με το πράσινο-άσπρο-κόκκινο να κυριαρχεί. Αλλαγές είχαμε και στους χορηγούς ως προς την κύρια τοποθέτηση τους. Η Castrol καταλαμβάνει την μερίδα του λέοντος πάνω στην μοτοσυκλέτα με την GIVI να “υποχωρεί” αισθητά σε σχέση το 2023.

Η σειρά του Takaaki Nakagami ήρθε λίγο αργότερα, με τον Ιάπωνα να αποκαλύπτει τον χρωματισμό της RC213V της LCR Honda Idemitsu για τη φετινή χρονιά. Για έβδομη χρονιά ο Nakagami θα βρίσκεται πάνω στη σέλα της RC213V, με το livery της δεύτερης μοτοσυκλέτας της LCR να είναι σχεδόν ίδιο με το περσινό και το λευκό-κόκκινο-μαύρο χρώμα να παραμένει.

LCR Honda Castrol / LCR Honda Idemitsu – Με διαφορετικά χρώματα η ομάδα του Cecchinello [VIDEO]

Ο Johann Zarco ανέφερε: “Ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για εμένα. Η μετάβαση από μία μοτοσυκλέτα σε μία άλλη πάντα είναι δύσκολη αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί που θέλουμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν."

O Takaaki Nakagami ανέφερε: “Η μοτοσυκλέτα χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται. Η φετινή χρονιά θα είναι πιστεύω καλύτερη. Καταφέραμε να κάνουμε αρκετούς γύρους στη Sepang και ελπίζω να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς."

LCR Honda Castrol / LCR Honda Idemitsu – Με διαφορετικά χρώματα η ομάδα του Cecchinello [VIDEO]

MotoGP - Ανανέωσε με το Le Mans για πέντε ακόμη χρόνια

To Le Mans Bugatti Grand Prix race circuit στο πρόγραμμα έως το 2031
Moto|GP - Le Mans 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Μια ακόμη σημαντική επέκταση συνεργασίας ανακοίνωσε η Dorna για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον γαλλικό γύρο να παραμένει στο Le Mans έως το 2031.

Η ιστορική πίστα που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα μακριά από την ομώνυμη πόλη και 200 περίπου χιλιόμετρα από το Παρίσι φιλοξενεί αγώνες Grand Prix από τα τέλη της 10ετίας του '60, ενώ βγήκε από το καλεντάρι έπειτα από το σοβαρό ατύχημα που είχε εκεί ο Alberto Puig το 1995. 

Moto|GP - Le Mans 2025

Το Le Mans, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100.000 θεατές, επέστρεψε το 2000 αφότου ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες που ήταν απαραίτητες για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων και τα τελευταία χρόνια πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο αναφορικά με τα πλήθη που προσελκύει χάρη και στο promotion που κάνουν οι διοργανωτές και η Dorna. 

Μάλιστα, το 2023 είχαμε ιστορικό ρερόρ προσέλευσης με τον αγώνα να το ξεπερνά ξανά το 2024 και αυτό έκανε την επιλογή της Dorna για ανανέωση της συνεργασία μονόδρομο.

Το υπάρχον συμβόλαιο της πίστας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας έληγε την ερχόμενη σεζόν και η επέκταση της συνεργασίας θα το δει να παραμένει στο αγωνιστικό πρόγραμμα τουλάχιστον έως και το 2031.

Moto|GP - Le Mans 2025

Η πίστα που Le Mans που έχει κατασκευαστεί γύρω από το Circuit de la Sarth, όπου πραγματοποιείται ο 24ωρος αγώνας, έχει μήκος 4,19 χλμ. και μέγιστο πλάτος 13 μέτρων, με τη μεγαλύτερη ευθεία της πίστας να φτάνει τα 674 μέτρα. Έχει εννέα δεξιές και πέντε αριστερές στροφές και είναι μια σφιχτή πίστα που απαιτεί από τους αναβάτες να φρενάρουν όσο πιο αργά γίνεται και να επιταχύνουν δυνατά στις εξόδους οπότε η πρόσφυση του πίσω τροχού παίζει τον δικό της μεγάλο ρόλο στην επίτευξη χρόνου.

Ως ο 6ος γύρος του πρωταθλήματος το Michelin Grand Prix de France θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9-11 Μαΐου. Το ρεκόρ γύρου το έχει ο Jorge Martin από πέρσι με 01:29.919.

Ετικέτες