Honda CB1000X, CBR1000F και CB650X: Επέκταση στα Crossover και sport touring

Επιμένουν οι φήμες στην Ιαπωνία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/6/2021

Το ιαπωνικό Young Machine πάντα έχει “inside information”  από τους ανθρώπους που δουλεύουν στα R7D των εθνικών τους εργοστασίων. Κάποιες φορές οι πληροφορίες αυτές αφορούν πρωτότυπα που δεν φτάνουν ποτέ στο στάδιο της παραγωγής, κάποιες φορές οι πληροφορίες αυτές είναι απλώς “δόλωμα” από τα ίδια τα εργοστάσια για να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου και κάποιες φορές αφορούν πραγματικά projects που βρίσκονται σε εξέλιξη και ετοιμάζονται να μπουν στην παραγωγή.

Σε αυτή την περίπτωση οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι μιλούν για τη δημιουργία δύο νέων μοντέλων από την Honda που θα βασίζονται στα μηχανικά μέρη του Neo Sports Café CB1000R και το ένα θα είναι ένα παραδοσιακό sport touring, αποτελώντας ουσιαστικά ανταγωνιστή του Kawasaki Z1000SX και το άλλο θα ανήκει στην “υβριδική” κατηγορία των crossover, δηλαδή πρόκειται για μοτοσυκλέτα με τροχούς 17 ιντσών εμπρός-πίσω αλλά με όρθια θέση οδήγησης και μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, όπως δηλαδή τα Yamaha Tracer 9, BMW S 1000 XR, Kawasaki Versys 1000 κ.τ.λ.

 Έως τώρα οι φήμες αφορούσαν μια τέτοιου είδους μοτοσυκλέτα με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 650 κυβικών από τα CB650R/CBR650R που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη και στην τελευταία προ-κορονοϊου έκθεση της EICMA, το σχεδιαστικό τμήμα της Honda που εδρεύει στην Ιταλία είχε φτιάξει ένα πρωτότυπο που ονόμαζε CB 4.

Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι του Young Machine έρχονται να “χτίσουν” πάνω σε αυτή την ιστορία, προσθέτοντας την αντίστοιχη έκδοση των 1000 κυβικών και χρησιμοποιώντας ως πειστήρια, τις πρόσφατες πατέντες που κατέθεσε η Honda για έναν νέο μηχανισμό ρύθμισης ύψους της ζελατίνας σε μοτοσυκλέτα δρόμου, η οποία συνδυάζεται με ρυθμιζόμενου ύψους τιμόνι.

Η λογική δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση σε κανένα από τα σενάρια που παρουσιάζει το Young Machine, καθώς από την γκάμα της Honda λείπουν εμφανών τέτοιου είδους μοντέλα, ενώ ήδη οι τετρακύλινδροι κινητήρες των CB 650 και CB 1000 έχουν γίνει Euro 5, οπότε το κόστος εξέλιξης αυτών των νέων μοντέλων είναι σαφώς μικρότερο, αφού τα περισσότερα και ακριβότερα μηχανικά μέρη είναι ήδη στα χέρια των σχεδιαστών, έτοιμα για άμεση χρήση.  

 

Πηγή Young Machine Japan    

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες