Ducati Scrambler 2025 - Σε νέες εκδόσεις Icon Dark και Full Throttle [Gallery]

Με το μαύρο ως το κυρίαρχο χρώμα για τη ρετρό μοτοσυκλέτα των Ιταλών
Ducati Scrambler Icon Dark 2025 και Full Throttle 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/10/2024

Μετά τις σχετικά πρόσφατες αλλαγές που δέχτηκε το 2023, το Ducati Scrambler παρουσιάστηκε στις εκδόσεις Icon Dark και Full Throttle για τη νέα χρονιά με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί.

Ως το εισαγωγικό και πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα των "μικρών" Scrambler το Icon Dark αλλάζει "διάθεση" για το 2025 και από τα έντονα χρώματα των προηγούμενων ετών υιοθετεί το μαύρο ματ ως εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα τόσο για το ρεζερβουάρ όσο και για το πλαίσιο, το ψαλίδι και το πιρούνι του, αλλά και για τα πλαϊνά καπάκια.

Ducati Scrambler Icon Dark 2025 και Full Throttle 2025

Το Icon Dark δεν έχει αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του έναντι του υπάρχοντος Icon, ενώ δεν αλλάζει ούτε αισθητικά με όλα τα σημεία-κλειδιά στη σχεδίασή του να παραμένουν ως είχαν, Όχι όμως και το σήμα πάνω στο ρεζερβουάρ που είναι διαφορετικό.  

Σύμφωνα και με τη Ducati, το Icon Dark θα αποτελέσει μια πολύ καλή βάση για εξατομίκευση συνοδευόμενο και από μία τιμή χαμηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του.

Από την άλλη το Scrambler Full Throttle είναι η έκδοση της ρετρό μοτοσυκλέτας της Ducati με τα περισσότερα σπορ αισθητικά στοιχεία με την έμπνευση να προέρχεται από τους αμερικάνικους αγώνες flat track. Στα number plates, κάτω από τη σέλα, βλέπουμε τον αριθμό "62" που αντιστοιχεί στο 1962, το έτος που παρουσιάστηκε το πρώτο Ducati Scrambler.

Ducati Scrambler Icon Dark 2025 και Full Throttle 2025

Άλλα στοιχεία που κάνουν το Scrambler Full Throttle να ξεχωρίζει είναι η προστατευτική ποδιά του κινητήρα, το τελικό της Akrapovic, το διαφορετικό εμπρός φτερό, η αποκλειστική επένδυση για τη σέλα και οι μαύρες και μπρονζέ λεπτομέρειες των γραφικών, ενώ μπρονζέ είναι βαμμένες και οι αλουμινένιες χυτές ζάντες. 

Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν επίσης τα έξτρα LED φλας αλλά και το quickshifter, για αλλαγή ταχυτήτων πάνω και κάτω χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη, με το μεταβλητής διατομής τιμόνι να έχει τοποθετηθεί πιο χαμηλά έναντι του Icon Dark.

Το Scrambler Icon Dark αναμένεται στις εκθέσεις της ιταλικής εταιρείας τις επόμενες ημέρες και εντός Οκτωβρίου, ενώ το  Full Throttle θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Πιο αναλυτική ματιά στις δύο εκδόσεις μπορείτε να ρίξετε στην gallery που ακολουθεί.

Honda Forza 750 2025 - Εκτεταμένη αισθητική αναβάθμιση και πλουσιότερος εξοπλισμός [Video]

Στάνταρ το cruise control - Αλλαγές και στο DCT κιβώτιο ταχυτήτων
Honda Forza 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

8/10/2024

Στα χνάρια του X-ADV το Honda Forza ανανεώνεται σχεδιαστικά για τη νέα χρονιά, ενώ αποκτά παράλληλα πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, βελτιωμένο DCT κιβώτιο και αναβαθμισμένη εργονομία.

Το μεγαλύτερο scooter της Honda αλλάζει κοστούμι και αποκτά μια σαφώς πιο δυναμική και παράλληλα κομψή εμφάνιση σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο με το νέο ρύγχος του φαίρινγκ να το κάνει να μοιάζει με τουριστική μοτοσυκλέτα περισσότερο από ποτέ.

Πιο αιχμηρή και πιο "ξεκάθαρη" αισθητική λοιπόν με περισσότερες γωνίες και ακμές για το εμπρός μέρος του Forza 750 με τους νέους full LED προβολείς να ενσωματώνουν στις άκρες τους τα φώτα ημέρας, τα οποία ντουμπλάρουν και ως φλας ακολουθώντας μια καλοδεχούμενη μόδα που ξεκίνησε από τους τέσσερεις τροχούς και περνά τον τελευταίο καιρό και στους δύο.

Honda Forza 2025

Η Honda κάνει λόγο για βελτιωμένη προστασία από τον αέρα αλλά και για περισσότερη ευρυχωρία για τα πόδια του αναβάτη, ενώ με την ευκαιρία οι Ιάπωνες άλλαξαν και κάποια ακόμη πράγματα. Η νέα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα έχει αυξήσει το πλάτος της κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη στα 480 χλστ. και μπορεί να αυξομειώσει το ύψος της σε ένα εύρος 120 χλστ., ενώ αλλάζει και την κλίση της κατά 10 μοίρες. Η ζελατίνα φέρει επίσης λειτουργία μνήμης. Όταν παρκάρετε επιστρέφει στην χαμηλότερη θέση της και όταν ξεκινήσετε εκ νέου τότε ανεβαίνει αυτόματα στην τελευταία ρύθμιση που κάνατε, όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα πέντε (5) χλμ./ώρα. 

Η θύρα USB-C, που βρισκόταν κάτω από τη σέλα, μετακόμισε σε σαφώς πιο χρηστική θέση, στο τιμόνι, ενώ η αναβαθμισμένη TFT οθόνη των πέντε ιντσών προσφέρει και συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Honda RoadSync και στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει πλέον το cruise control. Στο αριστερό γκριπ την εμφάνισή του κάνει και το νέο χειριστήριο της Honda για τον έλεγχο της οθόνης.  

Honda Forza 2025

Κάτω από τη σέλα ο αποθηκευτικός χώρος των 22 λίτρων δεν έχει υποστεί αλλαγές και εξακολουθεί να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου.

Για τον εν σειρά δικύλινδρο κινητήρα των 745 κ.εκ. η Honda δεν ανακοινώνει αλλαγές με την απόδοσή του να παραμένει στους 58,6 ίππους και τα 7,03 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.750 και 4.750 σ.α.λ. αντίστοιχα, ενώ το ανακοινώσιμο βάρος βρίσκεται στα 236 γεμάτα κιλά. 

Η έκδοση με την περιορισμένη στους 47 ίππους ισχύ, για τους κατόχους διπλώματος Α2, παραμένει επίσης, όπως παραμένουν και τα τρία διαφορετικά προγράμματα οδήγησης με τους Ιάπωνες να αναφέρουν ότι παγιοποιήθηκαν αλλαγές στο "Rain". 

Αλλαγές έγιναν και στο DCT κιβώτιο, ίδιες με εκείνες που πραγματοποίησαν οι Ιάπωνες στο X-ADV, με την απόκρισή και τη λειτουργία του να βελτιώνεται στις χαμηλές στροφές και τον αναβάτη να έχει καλύτερο έλεγχο στις μανούβρες και τους ελιγμούς με λιγότερα από 10 χλμ./ώρα στο κοντέρ. 

Honda Forza 2025

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εξακολουθεί να παρέχει την επιλογή για αυτόματες ή χειροκίνητες αλλαγές με τον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας στο auto που συνδέονται και με τα προγράμματα διαχείρισης, Rain, Standard και Sport, τα οποία αλλάζουν την απόκριση και το φρένο του κινητήρα αλλά και την παρεμβατικότητα του Honda Selectable Torque Control, του traction control της Honda.

Το Forza, όπως και το X-ADV φέρει πλέον περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά τμήματα όπως και τμήματα από το βιοπλαστικό Durabio, μεταξύ των οποίων είναι και η ζελατίνα του. 

 

Το ανανεωμένο Forza 750 θα είναι διαθέσιμο σε τρία νέα χρώματα τα "Blacked out" Mat Ballistic Black Metallic (μαύρο μεταλλικό ματ), Iridium Gray Metallic (γκρι μεταλλικό) και Mat Warm Ash Metallic (μπεζ μεταλλικό). Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην gallery που ακολουθεί.