Royal Enfield- Έρχεται ο νέος "Ιπτάμενος Ψύλλος"

Το teaser των Ινδών στο Instagram - Αποκάλυψη αρχές Νοέμβρη
Royal Enfield Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/10/2024

Η Royal Enfield μας προϊδεάζει για την αποκάλυψη της επόμενης μοτοσυκλέτας που θα παρουσίαστει, η οποία όπως δείχνουν όλα, θα είναι και η πρώτη ηλεκτρική στην ιστορία της.

Δεν πάει πολύς καιρός από την τελευταία ενημέρωση που σας κάναμε στις αρχές Αυγούστου, σχετικά με την εξέλιξη της αμιγώς ηλεκτρικής μοτοσκλέτας της Royal Enfield που κατέθεσε πατέντες προς κατοχύρωση και μας έδειξε έτσι ότι η ημερομηνία παρουσίασής της δεν βρίσκεται πολύ μακριά.

Τελικά και σύμφωνα με το video που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram η ημερομηνία που θα παρουσιαστεί επίσημα η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα  στην ιστορία της RE είναι η 4η Νοεμβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν η φετινή EICMA ανοίξει επίσημα τις πύλες της στο κοινό και μία ημέρα πριν από την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε αυτή.

Στο video, που φαίνεται η μοτοσυκλέτα να έρχεται από το διάστημα με αλεξίπτωτο, αποκαλύπτεται για λίγο και το προφίλ της, το οποίο είναι σύμφωνο με τις πατέντες της Royal Enfield. 

Οι πατέντες με τη σειρά τους δείχνουν ότι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη ρετρό σχεδίαση της πρωτότυπης Electrik01 που είναι εμπνευσμένη από την στρατιωτική WD/RE του 2ου ΠΠ, γνωστή με το παρατσούκλι "Flying Flea" (Ιπτάμενος Ψύλλος), λόγω του εξαιρετικά μικρού βάρους της που της επέτρεπε να πέφτει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο.

Με αλεξίπτωτο πέφτει και η μοτοσυκλέτα στο video και ίσως εκτός από τη σχεδίαση η ηλεκτρική RE να έχει ως όνομα και το παρατσούκλι του θερμικού προγόνου της.

Περισσότερα λοιπόν για την αμιγώς ηλεκτρική μοτοσυκλέτα των Ινδών στις 4 Νοεμβρίου, εκτός αν μέχρι τότε έχει διαρρεύσει κάτι άλλο. Δείτε το video της Royal Enfield εδώ.

Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition - Για τα 10 χρόνια του Scrambler

Περιορισμένος αριθμός παραγωγής στα 500 αντίτυπα
Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Στα δέκα χρόνια του σύγχρονου Scrambler η Ducati παρουσιάζει την επετειακή έκδοση 10 Anniversario Rizoma σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία αξεσουάρ.

Μόλις 500 θα είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους το Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition, την έκδοση που παρουσίασε η εταιρεία από το Borgo Panigale για τα 10α γενέθλια της αερόψυκτης ρετρό μοτοσυκλέτας.

Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Rizoma εμπλέκεται άμεσα στο σχεδιασμό ενός μοντέλου παραγωγής, έστω και περιορισμένης. Στην επετειακή έκδοση της μοτοσυκλέτας το μαύρο και το λευκό είναι τα κυρίαρχα χρώματα, τα οποία συμπληρώνονται από το χάλκινο σε συγκεκριμένα μεταλλικά αξεσουάρ που έχει προσθέσει η Rizoma.

Ρεζερβουάρ, πλαίσιο, πιρούνι, τιμόνι, ζάντες και εξάτμιση (λαιμοί και τελικό) είναι βαμμένα μαύρα, όπως και οι καθρέπτες και οι μανέτες και τα πλαϊνά καλύμματα του ψυγείου, ενώ το πίσω φτερό και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ είναι λευκά και η επένδυση της σέλας έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition

Η Rizoma έχει προσθέσει τα καπάκια του κινητήρα, και τα καλύμματα του πλαισίου, το κάλυμμα πάνω από τον LED προβολέα, τα μαρσπιέ και τις billet μανέτες, τους καθρέπτες στην άκρη του τιμονιού, αλλά και τον λασπωτήρα που ντουμπλάρει και ως βάση πινακίδας, όπως και τα καπάκια για την τρόμπα του συμπλέκτη και του φρένου.

Η επετειακή έκδοση θα φτάσει στις εκθέσεις της Ducati τον Μάρτιο του 2025.