KTM 450 SMR 2025 - Το πορτοκαλί supermoto αντεπιτίθεται [VIDEO]

Βελτιώσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις και εργονομία
KTM SMR 450
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/8/2024

Το 450 SMR της KTM για το 2025 βασίζεται στο χωμάτινο 450 SX-F, το οποίο με τη σειρά του δανείζει αρκετά στοιχεία στο νέο supermoto της αυστριακής εταιρείας, το οποίο στοχεύει μόνο να προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις.

Μπορεί ο μονοκύλινδρος SOHC κινητήρας των 449,9 κ.εκ. να μην έχει διαφορές σε σχέση με πριν και να αποδίδει 63 ίππους στο KTM 450 SMR του 2025, ωστόσο αλλαγές έχουμε στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και την εργονομία του νέου αυτού μοντέλου.

Το πλαίσιο είναι ελαφρύτερο κατά 300 γραμμάρια με τους μηχανικούς της ΚΤΜ να εξοικονομούν βάρος από το πάχος των τοιχωμάτων του πλαισίου, τις βάσεις του κινητήρα αλλά και της πίσω ανάρτησης. Αυτή η εξοικονόμηση βάρους σύμφωνα με την αυστριακή εταιρεία βελτιώνει την ακαμψία και τη σταθερότητα του νέου μοντέλου. Ακόμη μία αλλαγή βλέπουμε και στα μαρσπιέ τα οποία τώρα προσφέρουν μεγαλύτερες κλίσεις στον αναβάτη.

KTM 450 SMR 2025 - Το πορτοκαλί supermoto αντεπιτίθεται [VIDEO]

Όσον αφορά τις αναρτήσεις το ΚΤΜ 450 SMR για πρώτη φορά θα χρησιμοποιεί το ρυθμιζόμενο πιρούνι WP XACT Closed Cartridge των 48 χλστ. Το συγκεκριμένο πιρούνι διαθέτει νέο έμβολο της μεσαίας βαλβίδας, το οποίο βελτιστοποιεί τη ροή του λαδιού, αποτρέποντας τον αφρισμό του ενώ διατηρεί τα χαρακτηριστικά απόσβεσης σταθερά ακόμη και όταν ο αναβάτης πιέζει την μοτοσυκλέτα.

Και η πίσω ανάρτηση του KTM 450 SMR έχει δεχθεί αναβαθμίσεις. Το μονοσόκ WP XACT χρησιμοποιεί αναβαθμισμένη σύνδεση, διαφορετικές τσιμούχες και μικρότερα σε διάμετρο μπουλόνια. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις προέρχονται από την αγωνιστική ομάδα της ΚΤΜ και έχουν δοκιμαστεί σε όλα τα είδη οδοστρώματος.

KTM 450 SMR 2025 - Το πορτοκαλί supermoto αντεπιτίθεται [VIDEO]

Εκτός από τα πορτοκαλί και μαύρα γραφικά, στο ΚΤΜ SMR νέα είναι τα πλαστικά τα οποία υπάρχουν γύρω από το ρεζερβουάρ. Αυτά βελτιώνουν τη ροή αέρα προσφέροντας καλύτερη ψύξη στον κινητήρα ενώ δίνουν και μία πιο σύγχρονη εμφάνιση. Αναβάθμιση έχουμε και στην εισαγωγή αέρα η οποία έχει νέα σχεδίαση για να διευκολύνει τον αναβάτη ώστε να τοποθετεί ή να αφαιρεί το φίλτρο αέρα της μοτοσυκλέτας.

Το νέο supermoto της ΚΤΜ, όσον αφορά την πέδηση χρησιμοποιεί φρένα της Brembo εμπρός και πίσω, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα Metzeler Racetec SM K1 Supermoto.

Ταυτόχρονα το 450 SMR έχει δύο χάρτες απόδοσης ώστε ο αναβάτης να χρησιμοποιεί τη δύναμη του κινητήρα ανάλογα με το τερέν, Traction Control, Lanch Control και Quickshifter.

Το νέο 450 SMR του 2025 θα αρχίσει να φτάνει στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της ΚΤΜ από το Σεπτέμβρη, αλλά μέχρι τότε απολαύστε τον Lukas Höllbache, αναβάτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supermoto να οδηγεί στο όριο το νέο supermoto της αυστριακής εταιρείας.

Ετικέτες

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες