Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 - Ντεμπούτο στις 5 Μαρτίου [VIDEO]

Αλλαγή ταυτότητας, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα
motomagHusqvarna Vitpilen & Svartpilen 801/901 – Παρουσιάζονται στις 5 Μαρτίου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

8/2/2024

Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο, η Husqvarna μας ενημερώνει ότι στις 5 Μαρτίου έρχονται τα ολοκαίνουργια Vitpilen και Svartpilen, τα οποία θα ονομάζονται είτε 801 είτε 901, αλλάζοντας την μονοκύλινδρη ταυτότητα της οικογένειας, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα να έρχεται από την KTM.

Κι αυτό, λίγο πριν κλείσει ένας χρόνος, από την εμφάνιση των πρώτων κατασκοπευτικών φωτογραφιών, οι οποίες έδειχναν ότι η Husqvarna ετοιμάζει τα νέα Svartpilen και Vitpilen 801/901. Η εξαγωγή πρόδιδε ήδη ότι μιλάγαμε για έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, αφήνοντας πίσω το διαμάντι της μηχανολογίας, τον μονοκύλινδρο των 692,7 κυβικών και 75 ίππων, που είχαμε γνωρίσει από το 690 Duke και εξόπλισε και το Vitpilen 701. Η λέξη διαμάντι δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα είχε ελάχιστους κραδασμούς, δύναμη και ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών σε επίπεδο που έκανε μερικούς δικύλινδρους να νιώσουν άσχημα, χαμηλή κατανάλωση και απίστευτα μικρό βάρος και διαστάσεις.

Πέραν του ότι θύμιζε αγωνιστικό supermono των αρχών της δεκαετίας του ’90, με σύγχρονο εξοπλισμό αλλά με την χαρακτηριστική ευελιξία που χαρίζουν το κοντό μεταξόνιο και η μικρή γωνία κάστερ, το Vitpilen 701 ήταν και αντικειμενικά όμορφο. 

Τώρα, όπως φαίνεται η Husqvarna θέλει να αλλάξει την ταυτότητα του μεγάλου Svartpilen/Vitpilen, εφοδιάζοντάς τον με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Ως πιο πιθανός δότης κρίνεται το ολοκαίνουργιο 990 Duke, με τον υγρόψυκτο κινητήρα των 947 κυβικών και 123 ίππων να εξοπλίζει το νέο naked μοντέλο. Μιλάμε για σχεδόν τη διπλάσια ιπποδύναμη από πριν, που όμως θα φέρει το Svartpilen/Vitpilen σε μία κατηγορία, που υπάρχουν ήδη πολλοί παίκτες, σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά που έπαιζε μόνη της μπάλα, χωρίς ανταγωνισμό.

Το μικρής διάρκειας βίντεο που ανέβασε η εταιρεία στην σελίδα της στο Youtube και στα κοινωνικά της δίκτυα, δεν αφήνει περιθώρια για πολλές εικασίες. Τα πλάνα έχουν επιλεχτεί στρατηγικά, ενώ το καμουφλάζ με το οποίο είναι ντυμένη η μοτοσυκλέτα δεν μας δίνει κανένα στοιχείο αν θα ανήκει στα Svartpilen (μαύρος βέλος) ή στα Vitpilen (άσπρο βέλος). Τα μόνα που μπορούμε να διακρίνουμε κάπως είναι ότι το τιμόνι δεν θα είναι κλιπ-ον, αλλά ίσιο τύπου fatbar, ενώ ο προβολέας μοιάζει ότι θα ακολουθήσει το στρογγυλό σχήμα της οικογένειας. Υπομονή μέχρι τις 5 Μαρτίου, εκτός κι αν η Husqvarna αποφασίσει ν μας δώσει και κάποιο άλλο στοιχείο στο ενδιάμεσο…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 25 δευτερολέπτων:

Ετικέτες

CFMOTO 450CL-C - Νέα έκδοση για "μοναχικούς καβαλάρηδες”

Μετά το cruiser, ακολουθεί και η έκδοση bobber που χαρίζει πιο επιθετική και άγρια εμφάνιση
motomagCFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

31/5/2024

Λίγο μετά την παρουσίαση του 450CL-C, η CFMOTO προσθέτει μια νέα έκδοση στην cruiser οικογένεια, με bobber χαρακτηριστικά, με το μονόσελο να ξεκαθαρίζει ότι μιλάμε για μοντέλο που απευθύνεται σε μοναχικούς αναβάτες.

Το 450CL-C Bobber χρησιμοποιεί την ίδια μονάδα ισχύος με το 450CL-C, την οποία έχουμε ήδη γνωρίσει από τα 450NK, 450SR-S και 450ΜΤ. Ο μοναδικός στην κατηγορία του δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 449 κυβικών, χάρη στη σειρά ανάφλεξης 270°, κρατά τους 40 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 4,3 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.250 στροφές. Για τη μεταφορά της δύναμης στην άσφαλτο φροντίζει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, που συνεργάζεται με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης. Όπως και στο 450CL-C, έτσι και στο Bobber η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, κρατώντας ψηλά την σημαία της παράδοσης για την κατηγορία που ανήκουν.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Φρένα, αναρτήσεις έρχονται από το μοντέλο βάσης, όπως και το πακέτο των ηλεκτρονικών. Οι διαφορές εντοπίζονται στον σχεδιασμό της νέας μοτοσυκλέτας, με το 450CL-C Bobber να χάνει τη θέση του συνεπιβάτη. Στην θέση της έχει μπει ένα μεγάλο μαύρο -και για τους δύο χρωματισμούς- φτερό, ενώ η σέλα του αναβάτη αιωρείται πάνω από τον πίσω τροχό, με το μονό ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου αμορτισέρ κρυμμένο περίτεχνα πίσω από τα καπάκια. Ταυτόχρονα, η απόσταση από το έδαφος της όμορφης εξωτερικά σέλας, με εξωτερικές ραφές και το λογότυπο της CFMOTO πάνω της, έχει ανέβει στα 715 χιλιοστά, από τα 705 του 450 CL-C. Το ίσιο τιμόνι είναι 20 χιλιοστά πιο μακριά από τα χέρια του αναβάτη, για ένα περισσότερο σπορ εργονομικό τρίγωνο, σε σύγκριση με αυτό της έκδοσης βάσης. Χάρη στα λιγότερα πλαστικά και την απουσία μαρσπιέ και σέλας συνεπιβάτη, το 450CL-C Bobber είναι ολίγον τι ελαφρύτερο, σταματώντας την ζυγαριά στα 177 γεμάτα κιλά.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”

Από τις δύο χρωματικές επιλογές, Ivory White και Nebula Black, αυτή που έκανε σε εμάς την πιο δυνατή εντύπωση οπτικά, είναι η πρώτη. Η αντίθεση του μαύρου των γραφικών στο κρεμ λευκό ρεζερβουάρ, χαρίζει πόντους στην εμφάνιση, με το όνομα “CLC” γραμμένο σε όμορφη γραμματοσειρά. Για την ώρα, η CFMOTO δεν έχει ανακοινώσει αν το νέο 450 CL-C Bobber θα έρθει προς τα μέρη μας, ενώ για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή του ούτε για την αγορά της Κίνας, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε.

CFMOTO 450CL-C – Νέα έκδοση για μοναχικούς “καβαλάρηδες”
Ετικέτες