Ducati Panigale V2 Superquadro Final Edition - Συλλεκτική έκδοση σε 555 αντίτυπα [Video]

Αφιερωμένη στον V2 Superquadro κινητήρα
Ducati Paniugale V2 Superquadro Final Edition 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

12/7/2024

Η ιστορία των V2 Superquadro κινητήρων της Ducati έχει την τιμητική της με τους Ιταλούς να δημιουργούν τώρα την Panigale V2 Superquadro Final Edition.

Δεν γίνεται να φέρει κάποιος στο μυαλό του μια sport Ducati και ταυτόχρονα να μην ακούσει νοερά τη βροντερή φωνή των μεγάλων V2 κινητήρων της με το δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης για τις βαλβίδες τους. 

Οι λίγο μεγαλύτεροι φαντάζονται λογικά την 916 με Termignoni εξατμίσεις και οι λίγο μικρότεροι τις V2 της νέας χιλιετίας με περισσότερο ίσως την Panigale, με την αρχή να γίνεται το 2011. Πριν από 13 χρόνια , με την 1199, ήταν που έκανε την εμφάνισή του και ο Superquadro κινητήρας, ο νέος V2 με τις ύπερ...υπερτετράγωνες διαστάσεις για τους κυλίνδρους του, οι οποίες του έδωσαν και το όνομά του.

Ducati Paniugale V2 Superquadro Final Edition 2024

Με τη διαδρομή να βρίσκεται πάντα μεταξύ 57 και σχεδόν 61 χιλιοστών ο δικύλινδρος Superquadro "τίμησε" το όνομά του σε όλους του κυβισμούς που παρουσιάστηκε από τα 955 έως και τα 1.285 κ.εκ. και τώρα τον τιμά και η Ducati με την Panigale V2 Superquadro Final Edition.

Σε αριθμό -555 αντίτυπα- που μάλλον δεν μπορεί να χαρακτηριστεί περιορισμένος δεδομένης και της συνολικής μικρής παραγωγής της εταιρείας από το Borgo Panigale η Superquadro Final Edition βασίζεται στην Panigale V2 των 955 κ.εκ. και 155 ίππων, η οποία πέρσι έδωσε στο ιταλικό εργοστάσιο τον πρώτο του τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SS με τον Nicolò Bulega.

Τα χρώματα (λευκό, μαύρο, γκρι και κόκκινο) και τα αποκλειστικά γραφικά της έκδοσης επιμελήθηκε η Drudi Performance σε συνεργασία με το κέντρο σχεδιασμού της Ducati. 

Η μοτοσυκλέτα φέρει διαφορετική ζελατίνα με το εμπρός μέρος να φέρει "numberplate" κάτω από αυτή με highlight στα γραφικά τα τεχνικά σχέδια του V2 που παρουσιάζονται στα πλαϊνα πλαστικά, εκεί που κανονικά είναι ο κινητήρας.

Ducati Paniugale V2 Superquadro Final Edition 2024

Το ρεζερβουάρ είναι βαμμένο γκρι, ενώ διαφορετική, ειδικά για την περίσταση, είναι και η επένδυση της σέλας, ενώ τα billet μαρσπιέ αναβάτη είναι ρυθμιζόμενα και προέρχονται από τη Rizoma. 

Οι διαφοροποιήσεις δεν σταματούν εδώ αφού τα ανθρακονήματα επιλέχθηκαν ως υλικό για την κατασκευή του εμπρός και του πίσω φτερού, για το καπάκι του τελικού, του προστατευτικού της αλυσίδας, του καπακιού του συμπλεκτη και για τα προστατευτικά του αμορτισέρ και του ψαλιδιού. Επίσης η μπαταρία είναι ελαφριά, ιόντων λιθίου και η ειδική έκδοση είναι monoposto 

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο παρουσιάζεται πλήρες, ενώ στον εξοπλισμό ανήκει και η μονάδα GPS για συλλογή δεδομένων και συνεργασία με τη σχετική εφαρμογή της Ducati.

Ducati Paniugale V2 Superquadro Final Edition 2024

Οι αναρτήσεις και στα δύο άκρα προέρχονται από την Ohlins, ενώ ένα ακόμη στοιχείο διαφοροποίησης είναι τα αποκλειστικά γραφικά που κάνουν την εμφάνισή τους στον πίνακα πληροφοριών κατά την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας.

Η Panigale V2 Superquadro Final Edition θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Ducati τον ερχόμενο Οκτώβριο και συνοδεύεται από κάλυμμα και κιτ που την προσαρμόζει καλύτερα σε περιβάλλον πίστας με έξτρα καπάκια για τα κενά που θα αφήσουν μετά την αφαίρεσή τους οι καθρέπτες και η βάση της πινακίδας, αλλά και billet καπάκι ρεζερβουάρ. Στα έγγραφά που θα παραλάβει ο ιδιοκτήτης της περιλαμβάνεται και πιστοποιητικό γνησιότητας.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες