Ducati DesertX Discovery - Νέα έκδοση με ταξιδιωτικό εξοπλισμό - [VIDEO]

Για τους χιλιομετροφάγους που αναζητούν την περιπέτεια στους μακρινούς ορίζοντες
motomagDucati DesertX Discovery – Νέα έκδοση περισσότερο προσανατολισμένη στο ταξίδι
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/6/2024

Νέα έκδοση με την ονομασία Discovery έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των DesertX -δίπλα στη βασική έκδοση και στην έκδοση Rally-, με την Ducati να ανοίγει την βεντάλια χρήσεων, έχοντας ως στόχο να προσθέσει και αυτούς που κοιτάζουν πιο μακριά στον ορίζοντα ή θέλουν παρέα στην πίσω σέλα. Τώρα, να πούμε την αμαρτία μας, οι εκδόσεις Rally & Discovery της Ducati μας θυμίζουν -στο σκεπτικό- τις εκδόσεις Extreme & Explore του Yamaha Tenere. 

Το DesertX Discovery έρχεται έτοιμο να κατακτήσει την άσφαλτο αλλά και το χώμα, έχοντας εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο ταξιδιωτικό εξοπλισμό, έτοιμο για κάθε προορισμό. Τα διάφορα νέα εξαρτήματα που έχουν προστεθεί στην νέα έκδοση, έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα την αυξημένη άνεση και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, ενώ ο νέος χρωματισμός Thrilling Black/Ducati Red κάνει την νέα μοτοσυκλέτα να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο.

Οι διαφορές του DesertX Discovery σε σχέση με τα αδέλφια του είναι οι εξής:

  • Ducati σύστημα πολυμέσων
  • Turn-by-turn πλοήγηση -προπληρωμένη για 5 χρόνια-
  • Κεντρικό σταντ
  • Κάγκελα προστασίας κινητήρα
  • Προστασία αντλίας νερού
  • Προστατευτική γρίλια ψυγείου
  • Θερμαινόμενα γκριπ
  • Ποδιά
  • Ενισχυμένες χούφτες
  • Αλουμινένιες πλαϊνές βαλίτσες
  • Touring ζελατίνα
Ducati DesertX Discovery – Νέα έκδοση περισσότερο προσανατολισμένη στο ταξίδι

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος με αυτόν που γνωρίσαμε στην βασική έκδοση του DesertX, με τον desmo Testastretta 11° των 937 κυβικών να έχει μέγιστη ισχύ 110 ίππους στις 9.250 στροφές και 9,4 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.500 στροφές. Στην σουίτα των ηλεκτρονικών βρίσκουμε τρία Riding Modes, με το ένα να αφορά την ασφάλτινη οδήγηση ενώ τα άλλα δύο έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το χώμα. Το ρεζερβουάρ των 21 λίτρων παραμένει δίχως αλλαγή. Το ατσάλινο, σωληνωτό πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα παραμένει ίδιο με αυτό που έχουμε γνωρίσει στην βασική και την Rally έκδοση, έχοντας αποδείξει την αξία του, τόσο στην άσφαλτο, όσο και στην χωμάτινη οδήγηση.

Το DesertX Discovery δημιουργήθηκε με στόχο να είναι ασταμάτητο ακόμα κι όταν ο δρόμος τελειώνει. Για το λόγο αυτό έχει ενισχυμένες χούφτες και κάγκελα κινητήρα, τα οποία προστατεύουν και την αντλία νερού. Το ψυγείο βρίσκεται πίσω από μία σίτα, η οποία αποτρέπει τα χτυπήματα από πέτρες, ενώ η ενισχυμένη ποδιά εξασφαλίζει ότι η έκδοση Discovery δεν θα σταματήσει ούτε στα πιο δύσκολα κομμάτια. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, η νέα έκδοση εξοπλίζεται με θερμαινόμενα grip και μεγαλύτερη ζελατίνα, ώστε να ταξιδεύεις σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Το κεντρικό σταντ, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, βοηθά στην καλύτερη σταθεροποίηση της μοτοσυκλέτας σε σαθρό έδαφος, κάνοντας ταυτόχρονα πιο εύκολο το φόρτωμα, αλλά και τις εργασίες τακτικής συντήρησης του πίσω τροχού και της αλυσίδας.

Ducati DesertX Discovery – Νέα έκδοση περισσότερο προσανατολισμένη στο ταξίδι

Μέσω της εφαρμογής της Ducati, το DesertX Discovery αποκτά πλοήγηση Turn-by-Turn, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη, μετατρέποντάς την σε GPS -η εφαρμογή είναι προ-πληρωμένη για τα πρώτα 5 χρόνια χρήσης. Μέσω του νέου configurator στην ιστοσελίδα του ιταλικού εργοστασίου -όταν η έκδοση γίνει διαθέσιμη στην εφαρμογή- θα μπορείς να φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου την έκδοση Discovery, όσο και τις άλλες δύο, την βασική και την Rally. Η Ducati έχει πλέον μία απόλυτα ολοκληρωμένη γκάμα DesertX, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών μοντέλων, αναλόγως της χρήσης που επιθυμούν να κάνουν.

Ducati DesertX Discovery – Νέα έκδοση περισσότερο προσανατολισμένη στο ταξίδι

Για το 2025 οι δύο εκδόσεις του DesertX που ήδη γνωρίζουμε, η βασική και η πιο σκληροτράχηλη Rally που εξελίχθηκε στον απαιτητικό αγώνα Erzbergrodeo, παραμένουν ως είχαν, διαθέσιμες αποκλειστικά στον χρωματισμό Matt Star White Silk. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμό της ιπποδύναμης στους 47 ίππους, για όσους έχουν δίπλωμα κατηγορίας Α2. Όλα τα μοντέλα καλύπτονται από το “4ever Ducati”, το οποίο χαρίζει 4 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων. Για την ώρα η Ducati Hellas δεν έχει ανακοινώσει τιμή για το Discovery, ενώ υπολογίζοντας τις διαφορές Ιταλίας-Ελλάδας στη βασική έκδοση και στην έκδοση Rally, θα περιμέναμε να δούμε το Discovery να τιμάται κοντά στα 22.600 ευρώ -πάνω κάτω. Λίγη υπομονή ακόμα, για την ανακοίνωση της Ducati Hellas στο δελτίο τύπου που θα ακολουθήσει, και να μάθουμε τη σωστή τιμή.

Ετικέτες

BMW R 1300 GS Adventure 2025 - Παρουσιάζεται στις 5/7/2024

"The Ultimate Globetrotter", η υπέρτατη ταξιδιωτική έκδοση του R 1300 GS
BMW R 1300 GS Adventure 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Στα τέλη Μαίου, σας είχαμε γράψει για ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του R 1300 GS Adventure 2025. Τώρα η BMW μας δίνει την ημερομηνία στην οποία θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα υπέρτατη ταξιδιωτική On-Off / Crossover μοτοσυκλέτα της.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στην R 1300 GS Adventure του 2025 (που δεν μετονομάζεται σε 1400 όπως ήθελαν κάποιες πληροφορίες), αναμένουμε πρώτα απ' όλα να δούμε τη μοτοσυκλέτα να εφοδιάζεται με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ από το 19άρι της βασικής έκδοσης, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο θα είναι αυτό. Στο 1250 η διαφορά ήταν στα 10 επιπλέον λίτρα καυσίμου, με τη βασική έκδοση να φέρει ρεζερβουάρ 20 λίτρων και την Adventure 30, και περιμένουμε ανάλογη διαφορά και το 2025.

Χάρη σε κάποια έγγραφα προδιαγραφών από την Ελβετία, είχαμε διαπιστώσει πως ο 19άρης μπροστινός τροχός παραμένει ατόφιος, με την BMW να δίνει Crossover χαρακτήρα και στο Adventure μοντέλο της, αφήνοντας τα ακραία Off-Road χαρακτηριστικά για το F 900 GS.

Η μεγάλη διαφορά στο μέγιστο ανακοινώσιμο ύψος της μοτοσυκλέτας που φτάνει τα 100 mm σε σχέση με τη βασική έκδοση, εκτός από την ψηλότερη ζελατίνα πιθανώς να αφορά και σε μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Φυσικά η νέα Adventure θα έρχεται φορτωμένη με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ενώ ενδιαφέρον έχει να δούμε αν θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της BMW που θα εξοπλίζεται με το νέο σύστημα ASA (Automated Shift Assistant), που αποτελεί την πρόταση των Βαυαρών για απλουστευμένο σύστημα συμπλέκτη, στα χνάρια των Honda (DCT & E-Clutch), MV Agusta (Smart Clutch System). Μέσω αυτού καταργείται η μανέτα του συμπλέκτη, με τον αναβάτη να μπορεί να αλλάξει ταχύτητες με το λεβιέ στο πόδι, είτε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα να ανεβάζει και να κατεβάζει εκείνη, αυτόματα, σχέσεις.

Λίγες ημέρες υπομονής έμειναν ακόμα, για να αποκαλυφθεί πλήρως το μεγάλο μοντέλο περιπέτειας της BMW. Για την live παρουσίαση δίνουμε ραντεβού ΕΔΩ στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, αυτή την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Ετικέτες