Yamaha Racing DNA: Πανευρωπαϊκό Κύπελλο YZ125

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/2/2016

 

Η Yamaha αναζητά τα αστέρια του μέλλοντος στο MXGP

 

Νομίζετε ότι έχετε ό, τι χρειάζεται για να γίνετε o νέος Romain Febvre; Έρχεται η ευκαιρία σας να το αποδείξετε! Η Yamaha είναι υπερήφανη να παρουσιάσει την ευκαιρία της ζωής σας με το νέο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο YZ125. Για να υποστηρίξει τα νέα ταλέντα στο motocross, η Yamaha οργανώνει Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Μotocross. Οι νικητές από κάθε χώρα θα διαγωνιστούν μεταξύ τους και ο τελικός νικητής θα βραβευτεί με μια συμφωνία συμμετοχής στην επίσημη EMX125 ομάδα της Yamaha για το 2017 !

 

Το Κύπελλο YZ125 θα διεξαχθεί σε 13 χώρες και αποτελεί μια εύκολη είσοδο στον αγωνιστικό κόσμο MX για τους εφήβους που επιδιώκουν να φθάσουν στην κορυφή της κατηγορίας FIM EMX125.

 

Οι καλύτεροι αναβάτες σε κάθε εθνικό πρωτάθλημα που θα εγγραφούν για να δηλώσουν συμμετοχή και στο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο YZ125, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’έναν Mεγάλο Tελικό στο Veltins Arena, στη Γερμανία στις 8 Οκτωβρίου 2016, όπου οι καλύτεροι αναβάτες YZ125 θα αγωνιστούν για τη νίκη μπροστά σένα πλήθος από 50.000 θαυμαστές του motocross.

 

Συνολικά θα δοθεί η δυνατότητα σε  42 υποψήφιους να διαγωνιστούν σε αυτή την «ευκαιρία ζωής». Ο αριθμός συμμετοχών που θα μπορούν να προκριθούν, θα είναι διαφορετικός ανά χώρα. Για τα εθνικά πρωταθλήματα που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, το δικαίωμα συμμετοχής στον Μεγάλο Τελικό θα βασιστεί στην προσωρινή κατάταξη του εκάστοτε εθνικού πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με 2 θέσεις.

 

Οι έξι καλύτεροι αναβάτες του Μεγάλου Τελικού, μαζί με δύο μεγάλα ονόματα μπαλαντέρ, θα κερδίσουν ένα πολυήμερο Master Class μ’ έναν MXGP αναβάτη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ΜΧ1 του 2008 David Philippaerts. Κατά τη διάρκεια του Master Class οι εκπαιδευτές θα επιλέξουν τους επίσημους αναβάτες της Yamaha στην EMX125 για το 2017, στα χνάρια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2015 για τα 125 κυβικά junior, Maxime Renaux.

 

Η Yamaha έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του Renaux κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Μotocross 125 κ.εκ. και προσδοκά να έχει εξίσου καθοριστική επίδραση σε πολλούς περισσότερους αναβάτες μέσω του «BluCru». Το “BluCru” είναι ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων Yamaha που θα υποστηρίζουν και εξελίσσουν εφήβους στο  MX Racing, ενώ παράλληλα θα διαμορφώνουν ένα «κλίμα ομάδας» στον Αγωνιστικό Κόσμο της ΥΑΜΑΗΑ. 

 

Το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο είναι και η πρώτη προσπάθεια στα πλαίσια τους προγράμματος BluCru με στόχο την υποστήριξη ταλαντούχων νέων στο Motocross. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι απλές :

·         Ημερομηνία γέννησης μεταξύ του 2000 και του 2004

·         Συμμετοχή σε επίσημο Εθνικό Πρωτάθλημα Μotocross με Yamaha YZ125.

·         Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη
    διεύθυνση  [email protected] ως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
    Η φόρμα είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο www.yamaha-racing.com.

Για το καλωσόρισμα στο πρόγραμμα Yamaha BluCru, οι ενδιαφερόμενοι με την εγγραφή τους θα λαμβάνουν εκτός από επιβεβαίωση, και ένα δωρεάν πακέτο με T-Shirt, καπέλο, αυτοκόλλητα /σήματα του θεσμού και αυτοκόλλητα για τη μοτοσυκλέτα τους,  τα οποία θα προσκαλούνται να αξιοποιήσουν στις εμφανίσεις τους στα εθνικά πρωταθλήματα.

O αριθμός των προκριθέντων στον Μεγάλο Τελικό ανά χώρα είναι: Αυστρία 3, Βέλγιο 3, Φιλανδία 2, Γαλλία 6, Γερμανία 4, Ελλάδα 2, Ιταλία 5, Ολλανδία 2, Πορτογαλία 2, Ισπανία 3, Σουηδία 4, Ελβετία 3, Αγγλία 3.

Pro Motocross 2024 - Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

24 συνεχόμενες νίκες μετράει ο Jett Lawrence στα 450, με τo HRC να κάνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1-2 στον εναρκτήριο αγώνα του Πρωταθλήματος
motomag Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/5/2024

Ο εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς για τον θεσμό Pro Motocross (που πραγματοποιείται σε εξωτερικές πίστες, αντίθετα με το Supercross που λαμβάνει χώρα σε στάδια) πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, με τον Jett Lawrence (Honda) να κερδίζει στην κατηγορία 450, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ συνεχόμενων νικών που κρατάει από πέρυσι. Στην κατηγορία 250 ο Haiden Deegan της Yamaha πήρε τη νίκη ξεκινώντας και αυτός με το δεξί τη χρονιά.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Jett Lawrence (Honda) κατάφερε με το που έπεσαν οι μπάρες να πάρει το Holeshot. Πίσω από τον πρωταθλητή του AMA Supercross βρέθηκε ο Aaron Plessinger (KTM), ο οποίος πάλευε να κρατήσει πίσω του τον Hunter Lawrence (Honda). Με τον Jett Lawrence να αυξάνει γύρο με τον γύρο τη διαφορά από τους υπόλοιπους, το ενδιαφέρον είχε πέσει στους Plessinger και Hunter Lawrence.

Ο αδερφός του Jett, Hunter Lawrence ήταν αποφασισμένος να κάνει το 1-2 για την ομάδα της Honda και αυτό έκανε. Με δέκα λεπτά να απομένουν έκανε την επίθεση του περνώντας μπροστά από τον Plessinger ο οποίος δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στον αναβάτη της Honda. Από την άλλη ο Jett Lawrence πανηγύρισε με άνεση την 23η συνεχόμενη νίκη του στην κατηγορία 450, ενώ ο Plessinger συμπλήρωσε το βάθρο.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Στον δεύτερο αγώνα θα είχαμε αλλαγή σκηνικού καθώς αυτή τη φορά το Holeshot θα έπαιρνε ο Hunter Lawrence, με τον αδερφό του Jett να βρίσκεται μία ανάσα πίσω του. Φυσικά ο Jett Lawrence δεν είχε σκοπό να μείνει πίσω, για αυτό τον λόγο πίεσε τον αδερφό του και πέρασε στην πρωτοπορία. Ο Hunter Lawrence μετά την προσπέραση που δέχθηκε έχασε λίγο τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει και ο Chase Sexton που ακολουθούσε.

Ο Sexton έχοντας καλό ρυθμό πλησίασε τον Jett Lawrence ωστόσο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει πραγματικά τον αναβάτη της Honda. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Jett Lawrence να πανηγυρίσει την 24η συνεχόμενη νίκη του και να πάρει τα ηνία του πρωταθλήματος όσον αφορά τη βαθμολογία. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Chase Sexton, με τον Hunter Lawrence να συμπληρώνει το βάθρο.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Μετά το τέλος του αγώνα ο Jett Lawrence (Honda) προηγείται έχοντας 50 βαθμούς, με τον Hunter Lawrence (Honda) να έχει 42 βαθμούς και τον Chase Sexton (KTM) να έχει 40 βαθμούς.

Ο Jett Lawrence ανέφερε: “Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, έπρεπε να πιέζω συνεχώς καθώς ο Hunter και ο Chase ήταν γρήγοροι. Είμαι χαρούμενος γιατί ταυτόχρονα αύξησα το σερί νικών μου που κρατάει από πέρυσι”.

Μετά τη μεγάλη κατηγορία, στην πίστα μπήκε η κατηγορία 250. Ο Tom Vialle (KTM), πήρε το Holeshot με τον Levi Kitchen (Kawasaki), να ακολουθεί κατά πόδας. Ο Kitchen δεν είχε σκοπό να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη καθώς είχε καλύτερο ρυθμό από τον Vialle και έκανε την επίθεση του. O αναβάτης της Kawasaki πέρασε στην πρώτη θέση αυξάνοντας πολύ γρήγορα το χρονικό προβάδισμα του από τους υπόλοιπους. Η μάχη είχε μεταφερθεί για τη δεύτερη θέση με τους Vialle και Haiden Deegan (Yamaha) να παλεύουν σε κάθε στροφή. Ο Deegan λίγο αργότερα θα περνούσε στη δεύτερη θέση με τον ίδιο να μειώνει συνεχώς τη διαφορά από τον Kitchen.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Με δύο γύρους να απομένουν ο Kitchen στάθηκε άτυχος καθώς ένα πλαστικό πασσαλάκι από αυτά που οριοθετούν την πίστα πιάστηκε στη μεριά του ποδόφρενου με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία καθώς έπρεπε να το ξεσφηνώσει. Την ατυχία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Deegan ο οποίος κέρδισε τον αγώνα. Ο άτυχος Kitchen τερμάτισε δεύτερος με τον Chance Hymas (Honda) να συμπληρώνει το βάθρο καθώς ο Vialle δεν κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στον δεύτερο αγώνα ο Deegan συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Ο αναβάτης της Yamaha πήρε το Holeshot και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Στον αντίποδα ο Kitchen έδινε μάχη με τον Vialle για ακόμη μία φορά αλλά τώρα από τα πρώτα στάδια του αγώνα είχε μπει στο παιχνίδι του βάθρου και ο Hymas. Με τον Deegan να οδεύει για ακόμη μία νίκη, άπαντες είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου. O Kitchen είχε καταφέρει να ανοίξει λίγο τη διαφορά του από τους Vialle και Hymas οι οποίοι έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για να βρεθούν στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]

Λίγους γύρους αργότερα ο Deegan πέρασε τη γραμμή του τερματισμού κάνοντας το απόλυτο, ενώ ο Kitchen τερμάτισε εκ νέου στη δεύτερη θέση. Την μάχη για την τρίτη θέση κέρδισε ο Vialle στο δεύτερο αγώνα ωστόσο στην τρίτη θέση του συνολικού αγώνα βρέθηκε ο Hymas ο οποίος είχε καλύτερα συγκεντρωτικά αποτελέσματα σε σχέση με τον Vialle.

Όσον αφορά την βαθμολογία του πρωταθλήματος, ο Haiden Deegan (Yamaha), προηγείται έχοντας 50 βαθμούς, με τον Levi Kitchen (Kawasaki), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 42 βαθμούς. Οι Chance Humas (Honda) και Tom Vialle (KTM), ισοβαθμούν στους 38 βαθμούς.

O Haiden Deegan δήλωσε: “Δούλεψα αρκετά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και βγαίνω στην πίστα για να κερδίσω και βάζω τα δυνατά μου. Είναι πολύ θετικό που ξεκίνησα τη σεζόν με νίκη”.

Ο θεσμός του PRO Motocross θα βρεθεί στις 1 Ιουνίου στην πόλη Prairie City όπου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος της χρονιάς.

Pro Motocross 2024 – Ο Jett Lawrence κερδίζει με σπασμένα φρένα στα 450 [VIDEO]
Ετικέτες