MXGP 2023, 18ος γύρος, Ιταλία: Prado και Adamo φαβορί για τον τίτλο

Δυο γύρους πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, ο τίτλος στις κατηγορίες MXGP και MX2 είναι ακόμη ανοιχτός
MXGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/9/2023

Το ΜΟΤΟ πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Αφιόν Καραχισάρ ώστε να παρακολουθήσει τον 17ο γύρο του MXGP και σας μετέφερε όλη την δράση από το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο θεσμός συνεχίζει το “αγωνιστικό του ταξίδι” στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία όπου εκεί ίσως δούμε να αναδεικνύονται οι πρωταθλητές του 2023 στις κατηγορίες MXGP και MX2.

Οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross της FIM στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην ιταλική πίστα Maggiora -η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε το 1966 για πρώτη φορά αγώνα motocross ενώ τρεις φορές έχει διεξαχθεί εκεί το MX of Nations- με όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τους τίτλους στις δύο κατηγορίες να είναι ανοιχτά. Σε αντίθεση με την Τουρκία, στην Ιταλία δεν θα δούμε να αγωνίζονται οι κατηγορίες WMX και EMX250 καθώς οι δύο αυτοί θεσμοί ολοκληρώθηκαν, με την Courtney Dunkan της ομάδας Big Van World MTX Kawasaki να κερδίζει τον τίτλο στην WMX, ενώ στην EMX250 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Andrea Bonacorsi της ομάδας Hutten Metaal Yamaha Racing.

Ως εκ τούτου οι αναβάτες στις κατηγορίες MXGP και MX2 θα δώσουν τις δικές τους μάχες με φόντο, τι άλλο, τη νίκη. Στην κορυφαία κατηγορία, αυτή της MXGP, ο αναβάτης της Red Bull GASGAS Factory Racing Jorge Prado o οποίος προηγείται στην βαθμολογία, θέλει να αφήσει πίσω του τον κακό αγώνα που είχε στην Τουρκία, και στην Ιταλία μπορεί να στεφθεί Πρωταθλητής. Από την άλλη ο Romain Febvre της Kawasaki ο οποίος κατάφερε να μειώσει στους 67 βαθμούς τη διαφορά από τον Prado, έρχεται στην Ιταλία με μόνο έναν στόχο. Να “κόψει” όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, ώστε να διεκδικήσει εκείνος τον τίτλο, στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος στη Μεγάλη Βρετανία. Φυσικά τα πράγματα για τον Febvre δεν είναι εύκολα, καθώς στην Ιταλία οι μνηστήρες για την νίκη είναι αρκετοί. Ένας από αυτούς είναι ο Jeremy Seewer της Monster Energy Yamaha Factory MXGP, -o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Kawasaki και από του χρόνου θα είναι ο teammate του Febvre-, με τον Ελβετό να θέλει να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα τον φέρει σε θέση ισχύος όσον αφορά την κατάκτηση της τρίτης θέσης του Πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Από την εξίσωση της νίκης δεν πρέπει να βγάλουμε τον Tim Gajser της ομάδας Team HRC, με τον Σλοβένο να έρχεται στην Ιταλία με ανεβασμένο το αγωνιστικό ηθικό, ελέω και της νίκης του στην Τουρκία. Βέβαια ανάμεσα στους 38 αναβάτες που θα βρεθούν στην πίστα Maggiora στην κατηγορία MXGP, θα βρούμε και άλλους οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, όσον αφορά τον τίτλο του Πρωταθλητή.

MXGP

Στην κατηγορία MX2 στον αγώνα της Ιταλίας θα λάβουν μέρος 40 αναβάτες, ωστόσο με βάση τους αριθμούς, τέσσερις αναβάτες διεκδικούν τον τίτλο, με τον Andrea Adamo της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing, νa βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, με τον teammate του Liam Everts στην Red Bull KTM Factory Racing να θέλει να του χαλάσει το πάρτυ του τίτλου στην Ιταλία. Φυσικά ο Ιταλός Adamo θα θέλει όσο τίποτα άλλο να πανηγυρίσει εντός έδρας το Πρωτάθλημα, και για αυτόν τον λόγο είμαστε σίγουροι πως θα τα δώσει όλα ώστε να ευχαριστήσει και το κοινό που θα βρεθεί εκεί για να τον χειροκροτήσει. Από την άλλη ο Everts όπως και στην Τουρκία θα προσπαθήσει να μειώσει και άλλο τη διαφορά ώστε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς να βρεθεί σε απόσταση βολής. Από την άλλη οι Jago Geerts της ομάδας Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team και Simon Laengenfelder της ομάδας Red Bull GASGAS Factory Racing, μπορεί να βρίσκονται εντός διεκδίκησης του Πρωταθλήματος ωστόσο λίγα μπορούν να συμβούν ώστε να δούμε έναν εκ των δύο αναβατών να κερδίζει το πρωτάθλημα. Η αγωνιστική δράση ξεκινά το Σάββατο και το MOTO θα σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν στον 18ο γύρο της χρονιάς.

MXGPMXGP

 

Ετικέτες

KTM - Διεκδικώντας τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2025

Ο απολογισμός για τους αναβάτες ΚΤΜ και GASGAS στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στις Κρηνίδες
KTM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/3/2025

Ο πρώτος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2025 πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον αγώνα Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross 2025, το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Μαρτίου στις Κρηνίδες Καβάλας, με τους αναβάτες των KTM και GASGAS να δίνουν το παρών και να διεκδικούν τίτλους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΚΤΜ.

"Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2025 ξεκίνησε σε μια, κατά κοινή παραδοχή, πολύ καλή οργάνωση και σε μια πίστα που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το πλήθος των 244 μοτοσυκλετών δεν παρουσίασε προβλήματα παρά μόνο δυσκόλεψε τεχνικά σε σημεία, προκαλώντας τους αναβάτες της ομάδας για πιο τεχνική οδήγηση. Κάτι στο οποίο ανταπεξήλθαν εξαιρετικά.

KTM Isuzu Shell

Το 2025 ξεκινά με Level ups στις τέντες της KTM και της GASGAS, καθώς και οι 3 πρωταθλητές 2024 της ομάδας φέτος ανέβηκαν και αγωνίστηκαν σε νέες κατηγορίες.

1. Κωνσταντίνος Τρακαδάς: από την ΜΧ65 στην ΜΧ85
2. Κωνσταντίνος Μερκούρης: από την ΜΧ2Τ στην ΜΧ2
3. Μάριος Κανάκης: από την ΜΧ2 στην ΜΧ1

Ράδος

Στην ΜΧ1, ο Ανέστης Ράδος #97 με GASGAS MC450 FACTORY EDITION και μια πολύ καλή, τεχνική και με ροή οδήγηση, κατέκτησε την 1η θέση της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος, μετά από σταθερές πρωτιές και στα 2 σκέλη!

Κανάκης

Στην πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία με KTM 450 SX-F, ο Μάριος Κανάκης #49 με τεχνική και γρήγορη οδήγηση πίεσε να βρει τα πατήματά του, κάτι που στο πρώτο σκέλος τον έφερε στη 2η θέση! Δυστυχώς λόγω πτώσης στο δεύτερο σκέλος είχε εγκατάλειψη, αλλά οι επιδόσεις του από την πρώτη μέρα έδωσαν ήδη μια γεύση για τις μάχες που έπονται στους επόμενος αγώνες!

Μερκούρης

Στην ΜΧ2 ο Κωνσταντίνος Μερκούρης #111 οδήγησε το KTM 250 SX-F σταθερά και τεχνικά, κατακτώντας την 8η θέση στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο, με πολύ καλή οδήγηση διεκδίκησε την 1η θέση, που όμως στερήθηκε από ένα μικρό λάθος.

Τρακαδάς

Στην ΜΧ85 ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία Κωνσταντίνος Τρακαδάς #4 οδήγησε το KTM SX 85 πολύ καλά και τις δύο ημέρες, παίρνοντας τη 2η και 4η θέση αντίστοιχα και ανεβαίνοντας στη 3η θέση συνολικά του αγώνα, ενώ ο αδελφός του, Ανδρέας Τρακαδάς #23, με επίσης πολύ καλή και σταθερή οδήγηση πάνω σε KTM SX 85, πήρε την 4η και 1η θέση τις δύο ημέρες, φτάνοντας συνολικά στη 2η θέση του βάθρου.

Απονομή

Ο υπεύθυνος της ομάδας motocross, Γιώργος Ηλιόπουλος, ανέφερε: 'Ο αγώνας έγινε σε μια πολύ καλή και απαιτητική πίστα, με πολλές και αξιόλογες συμμετοχές και εξαιρετική οργάνωση. Οι αναβάτες της ομάδας έδειξαν ότι και φέτος πάμε για διεκδίκηση τίτλων σε όλες τις κατηγορίες που συμμετέχουμε, και παρά τις όποιες ατυχίες, συνεχίζουμε δυνατά! Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ISUZU και λιπαντικά SHELL για την εμπιστοσύνη τους και την ουσιαστική υποστήριξη που μας παρέχουν!'"

Ετικέτες