Fantic Motor - Εξαιρετικά αποτελέσματα με Λυρίου και Βαγγελάκο στην Αρχαία Ολυμπία

Στον 4ο γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024
Βαγγελάκος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ 121 συμμετοχών διεξήχθη το Σάββατο 30 Αυγούστου και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross, στην άριστα προετοιμασμένη πίστα της Αρχαίας Ολυμπίας, από την ΑΟΛΜΟ που κατάφερε να "νικήσει" τις άστατες καιρικές συνθήκες, με σωστές αποφάσεις, και την Fantic να πετυχαίνει και πάλι κορυφαία αποτελέσματα.

Το Σάββατο εξελίχθηκε ιδανικά για την ομάδα της Fantic, υπό την απειλή έντονων καιρικών φαινομένων, που τελικά δεν εκδηλώθηκαν, εκτός από μια σύντομη βροχή που ήλθε αργά και οδήγησε τους αγωνοδίκες στην αναβολή των πρώτων αγώνων της OPEN και Senior/MXW, που διεξήχθησαν τελικά την Κυριακή.

Στην MX2 ο οδηγός της Fantic Νίκος Λυρίου #161, έδειξε ξεκάθαρα την ταχύτητά του, που αντανακλάται τόσο από τον ταχύτερο γύρο που πέτυχε (ο μόνος κάτω από το 1:42 στην κατηγορία), όπως φυσικά και από την 1η θέση που πέτυχε στον αγώνα κατάταξης οδηγώντας με καταιγιστικό ρυθμό, πολύ θέαμα και ταχύτερο γύρο κάτω από 1:45).

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος #112 με το XXF310 ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος των χρονομετρημένων του Σαββάτου οδηγώντας με εξαιρετικό ρυθμό και ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2” από τον 2ο.

Λυρίου

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με λιακάδα και συναρπαστικές μάχες. Στο 1ο σκέλος της MX2 ο Λυρίου έκανε μια ωραία εκκίνηση και έστριψε 3ος με το Ζούνη να τον ακολουθεί πολύ κοντά. Ο υπόλοιπος αγώνας κύλησε με πολύ θέαμα και ο οδηγός της Fantic άντεξε τις επιθέσεις διατηρώντας την 3η θέση. Στο 2ο σκέλος ο Νικόλας έφυγε και πάλι μπροστά κρατώντας τη 2η θέση για αρκετούς γύρους και πιέζοντας για πρωτιά. Η κούραση μετά το μέσο του αγώνα τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό κατακτώντας τελικά την 3η θέση καθώς και την 3η θέση στο βάθρο του αγώνα με 3-3.

Νίκος Λυρίου: "Ήταν ένα καλό ΣΚ, τα αποτελέσματα έδειξαν πως έχω την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσω με καλή προετοιμασία. Το Fantic δούλεψε φανταστικά με σχεδόν στανταρ ρυθμίσεις αναρτήσεων καθότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να πειραματιστούμε με τα settings. Τα λέμε σ’ έναν μήνα στις Κρηνίδες…"

Βαγγελάκος

Στην MX OPEN o Βαγγελάκος είχε καταπληκτικές εκκινήσεις και βρέθηκε στην κορυφή από τον 1ο γύρο και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στη συνέχεια οδήγησε εξαιρετικά γρήγορα και σταθερά κατακτώντας τη νίκη στα δύο σκέλη με άνετη διαφορά από τον 2ο. Έτσι ο αναβάτης της Fantic κέρδισε τον γύρο (1-1) και διατήρησε την πρωτιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διευρύνοντας περαιτέρω την βαθμολογική του πρωτοπορία.

Δημήτρης Βαγγελάκος: "Άλλο ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο με ιδανικές συνθήκες πίστας ειδικά στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κέρδισα τον αγώνα στο 'σπίτι μου', ειδικά αφού ένα κρύωμα με 'γυρόφερνε' από την Παρασκευή με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα. Το Fantic 310 έχει τη δύναμη που χρειάζομαι για να ανταγωνιστώ τα 450 στην εκκίνηση παρότι δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει εναλλακτικές ρυθμίσεις του νέου κινητήρα. Από αύριο επικεντρωνόμαστε στις Κρηνίδες."

Fantic

Η Moto Market με τα προϊόντα της Motorex, η Δράκος Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό της FXR, η Zulap και η DND Race Graphics ήταν και πάλι παρούσες και συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της επίσημης ομάδας της Fantic.

Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα η ομάδα της Fantic αρχίζει προετοιμασία για τον αγώνα στην πίστα των Κρηνίδων Καβάλας, στο τέλος Σεπτεμβρίου, που προβλέπεται συναρπαστικός.

Ετικέτες

KTM - Διεκδικώντας τίτλους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2025

Ο απολογισμός για τους αναβάτες ΚΤΜ και GASGAS στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στις Κρηνίδες
KTM
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/3/2025

Ο πρώτος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2025 πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον αγώνα Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross 2025, το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Μαρτίου στις Κρηνίδες Καβάλας, με τους αναβάτες των KTM και GASGAS να δίνουν το παρών και να διεκδικούν τίτλους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΚΤΜ.

"Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2025 ξεκίνησε σε μια, κατά κοινή παραδοχή, πολύ καλή οργάνωση και σε μια πίστα που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το πλήθος των 244 μοτοσυκλετών δεν παρουσίασε προβλήματα παρά μόνο δυσκόλεψε τεχνικά σε σημεία, προκαλώντας τους αναβάτες της ομάδας για πιο τεχνική οδήγηση. Κάτι στο οποίο ανταπεξήλθαν εξαιρετικά.

KTM Isuzu Shell

Το 2025 ξεκινά με Level ups στις τέντες της KTM και της GASGAS, καθώς και οι 3 πρωταθλητές 2024 της ομάδας φέτος ανέβηκαν και αγωνίστηκαν σε νέες κατηγορίες.

1. Κωνσταντίνος Τρακαδάς: από την ΜΧ65 στην ΜΧ85
2. Κωνσταντίνος Μερκούρης: από την ΜΧ2Τ στην ΜΧ2
3. Μάριος Κανάκης: από την ΜΧ2 στην ΜΧ1

Ράδος

Στην ΜΧ1, ο Ανέστης Ράδος #97 με GASGAS MC450 FACTORY EDITION και μια πολύ καλή, τεχνική και με ροή οδήγηση, κατέκτησε την 1η θέση της κατηγορίας στον πρώτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος, μετά από σταθερές πρωτιές και στα 2 σκέλη!

Κανάκης

Στην πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία με KTM 450 SX-F, ο Μάριος Κανάκης #49 με τεχνική και γρήγορη οδήγηση πίεσε να βρει τα πατήματά του, κάτι που στο πρώτο σκέλος τον έφερε στη 2η θέση! Δυστυχώς λόγω πτώσης στο δεύτερο σκέλος είχε εγκατάλειψη, αλλά οι επιδόσεις του από την πρώτη μέρα έδωσαν ήδη μια γεύση για τις μάχες που έπονται στους επόμενος αγώνες!

Μερκούρης

Στην ΜΧ2 ο Κωνσταντίνος Μερκούρης #111 οδήγησε το KTM 250 SX-F σταθερά και τεχνικά, κατακτώντας την 8η θέση στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο, με πολύ καλή οδήγηση διεκδίκησε την 1η θέση, που όμως στερήθηκε από ένα μικρό λάθος.

Τρακαδάς

Στην ΜΧ85 ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία Κωνσταντίνος Τρακαδάς #4 οδήγησε το KTM SX 85 πολύ καλά και τις δύο ημέρες, παίρνοντας τη 2η και 4η θέση αντίστοιχα και ανεβαίνοντας στη 3η θέση συνολικά του αγώνα, ενώ ο αδελφός του, Ανδρέας Τρακαδάς #23, με επίσης πολύ καλή και σταθερή οδήγηση πάνω σε KTM SX 85, πήρε την 4η και 1η θέση τις δύο ημέρες, φτάνοντας συνολικά στη 2η θέση του βάθρου.

Απονομή

Ο υπεύθυνος της ομάδας motocross, Γιώργος Ηλιόπουλος, ανέφερε: 'Ο αγώνας έγινε σε μια πολύ καλή και απαιτητική πίστα, με πολλές και αξιόλογες συμμετοχές και εξαιρετική οργάνωση. Οι αναβάτες της ομάδας έδειξαν ότι και φέτος πάμε για διεκδίκηση τίτλων σε όλες τις κατηγορίες που συμμετέχουμε, και παρά τις όποιες ατυχίες, συνεχίζουμε δυνατά! Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ISUZU και λιπαντικά SHELL για την εμπιστοσύνη τους και την ουσιαστική υποστήριξη που μας παρέχουν!'"

Ετικέτες