8ο Οδοιπορικό Ιστορίας 1821

Μια ξεχωριστή διοργάνωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/2/2019

Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί, η "Μοτοπαρέα" Λεωνιδίου ανακοινώνει τις λεπτομέρειες για το 8ο Οδοιπορικό Ιστορίας 1821, που και φέτος θα περάσει μέσα από τις ιστορικές διαδρομές που αποτέλεσαν πεδία μαχών κατά την ελληνική επανάσταση του '21:
Δελτίο τύπου
"Ως ιδέα ξεκίνησε το 2012 από τη «Μοτοπαρέα» Λεωνιδίου με τη συμμετοχή 60 μοτοσυκλετών και αισίως φτάσαμε πέρυσι να έχουν γίνει 256! Στόχος για το 2019, να ξεπεράσουμε την.. 300άρα.
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μέσα από επαρχιακούς δρόμους στην Πελοπόννησο, που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τα ξεχασμένα χωριά μέσα από τη διαδρομή αλλά και την ιστορία, καθόσον ασχολείται με την επανάσταση του 1821. Οι μοτοσυκλετιστές χωρίζονται σε ομάδες των 2-3 και 4-5 ατόμων, ανάλογα με τι θέλει η καθεμία, παίρνουν εκκίνηση ανά τρίλεπτο και τερματίζουν έπειτα από περίπου οκτώ ώρες σε μια πόλη που εκάστοτε επιλέγεται από τη διοργάνωση.


Από το ξεκίνημά του, το Οδοιπορικό Ιστορίας 1821 έχει τερματίσει διαδοχικά σε Άργος, Τρίπολη, Νέα Κίο, Άστρος, Φιλιατρά, Πάτρα και Καλαμάτα, ενώ για εφέτος έχει επιλεχθεί το Κρανίδι. Οι συμμετέχοντες ακολουθούν μια διαδρομή περίπου 400 χλμ., πρέπει να φωτογραφίσουν 8-9 μνημεία (με μέσα την ομάδα) και ανάλογα βγαίνει η βαθμολογία. Το 90% που συμμετέχουν το κάνει για τη φάση και τη διαδρομή, δεν τους ενδιαφέρουν βαθμολογίες κ.λπ.
Κατά γενική ομολογία, οι διαδρομές θεωρούνται πολύ ενδιαφέρουσες και μετά το οδοιπορικό βγαίνουν πολλές βόλτες από μεμονωμένες παρέες πάνω σε αυτές. Το Οδοιπορικό 1821 έχει πλέον καθιερωθεί και στη συνείδηση πολλών επαγγελματιών του χώρου, όπως για παράδειγμα η αντιπροσωπεία Honda Πέτσας που προσφέρει μοντέλα για test ride.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 Απριλίου. Η συμμετοχή κοστίζει 10€ και περιλαμβάνει αναμνηστικά μεγαλύτερης αξίας. Περισσότερεσ πληροφορίες στο blog της Μοτοπαρέας kunouria.blogspot.com"

Φωτό: Γιώργος Γκαύρος

Το Αθλητικό Σωματείο Ομάδα Εκτός Δρόμου κόβει την πίτα του

Στο Limit Up Café – Pizza Bar, στο Κρυονέρι, στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00
Off-Road Team - Η κοπή της πίτας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/2/2025

Οι άνθρωποι του Αθλητικού Σωματείου Ομάδα Εκτός Δρόμου σας περιμένουν με χαρά, ερωτευμένους και μη, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, για την κοπή της πίτας.

Όπως λένε και οι ίδιοι,

"Ελάτε

  • να κόψουμε την πίτα μας για το 2025,
  • να τιμήσουμε τους αθλητές μας που συμμετείχαν στους αγώνες μας τη χρονιά που πέρασε,
  • να σας πούμε τα σχέδιά μας για τη νέα χρονιά,
  • να μιλήσουμε για το Enduro στον Αυλώνα,
  • να μιλήσουμε για τα Trail Ride, το Olympia Rally και το Greece Rally,

Και φυσικά, μετά θα ξεφαντώσουμε όσο αντέχουμε!"

Τόπος συνάντησης: Limit Up Café – Pizza Bar, Κρυονέρι, Ώρα: 20:00