Yamaha - Δεύτερη επενδυτική εταιρεία για νέες τεχνολογίες

Με συνολικό ύψος επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.
Yamaha 2nd tech fund
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/3/2023

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε την ίδρυση δεύτερης επενδυτικής εταιρείας του ομίλου στο θέμα των νέων τεχνολογιών, υπό την ονομασία Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. II., με συνολικό ύψος επένδυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Yamaha:

"Η επένδυση αφορά σε βάθος χρόνου 10 ετών, με βάση τις Η.Π.Α., και στόχο την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών και ευκαιριών, για επέκταση των δραστηριοτήτων της Yamaha και για την εύρεση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Η κίνηση αυτή της Yamaha έρχεται μετά την ίδρυση της πρώτης επενδυτικής εταιρείας της Iwata για τον ίδιο σκοπό, υπό την ονομασία Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P., το 2018.

Η έρευνα για τις εταιρείες στις οποίες θα γίνουν επενδύσεις από τα κονδύλια της Yamaha θα γίνει μέσω της Yamaha Motor Ventures (YMV).

Το 2015 η Yamaha Motor είχε ιδρύσει την YMV στη Silicon Valley των Η.Π.Α., ως την εταιρεία εταιρικού επενδυτικού κεφαλαίου της, ιδρύοντας στη συνέχεια την Yamaha Motor Exploratory Fund, L.P. το 2018, και κατόπιν την Yamaha Motor Sustainability Fund το 2022, για επενδύσεις σε εταιρείες που εργάζονται πάνω σε προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Στο νέο μεσοπρόθεσμο πλάνο διαχείρισης της εταιρείας (2022-2024) που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, η Yamaha Motor όρισε αρκετές “Νέες Επιχειρήσεις” και “Επιχειρήσεις Ανάπτυξης” ως “Στρατηγικά Επιχειρηματικά Πεδία”.

Ως μέρος της διαχείρισης του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της, η Εταιρεία θα διανείμει διαχειριστικούς πόρους σε αυτές τις επιχειρήσεις, ώστε να τις εξελίξει σε μελλοντικούς βασικούς τομείς εμπορικής / επαγγελματικής δραστηριότητας. Για αυτές τις νέες επιχειρήσεις, η Εταιρεία θα προωθήσει τη δημιουργία νέας αξίας, μοναδικής για τη Yamaha Motor, μέσα από τη συν-δημιουργία συνεργασιών και με τις τεχνολογίες και την εξειδίκευση που έχει αποκτήσει μέχρι σήμερα.

Στόχος της Yamaha η επένδυση σε startup που ασχολούνται με καινοτόμες τεχνολογίες στα πεδία των μεταφορών, της ρομποτικής, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης, σε fintech / insuretech, ψηφιακής υγείας και ευεξίας (wellness)."

Ετικέτες

ΑΑΔΕ: Δεν θα μπορείς να φύγεις από μάστορα, βενζινάδικο, πλυντήριο & πάρκινγκ χωρίς απόδειξη! - Ξεκινά το ψηφιακό πελατολόγιο!

Έρχεται Απρίλιο σε συνεργεία, βενζινάδικα, πάρκινγκ, φανοποιεία και πλυντήρια
Ψηφιακό πελατολόγιο - Πλυντήρια, βενζινάδικα, πάρκινγκ, συνεργεία 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2025

Υποτίθεται πως θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές της χρονιάς το ψηφιακό πελατολόγιο που θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τους καταναλωτές, τελικά ανακοινώθηκε πως ξεκινά τώρα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και την αναγκαστική έκδοση απόδειξης για κάθε χρηματική συναλλαγή μεταξύ μιας εταιρείας και του καταναλωτικού κοινού (όχι πως η έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου δεν είναι υποχρεωτικά από τον νόμο ήδη), το "Ψηφιακό Πελατολόγιο" θα ξεκινήσει να τηρείται από τις επιχειρήσεις από τα μέσα Απριλίου. 

Αυτό τη στιγμή που η σύμφωνα με προωθητική καμπάνια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το μέτρο, που μπορεί να τη βρει κανείς και στο κανάλι της ΑΑΔΕ, θα έπρεπε να εφαρμόζεται ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου. 

Ψηφιακό πελατολόγιο - Πλυντήρια, βενζινάδικα, πάρκινγκ, συνεργεία 2025

Ο πρώτος κλάδος που πρέπει να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ώστε οι συναλλαγές (χονδρικές ή λιανικές) μεταξύ εταιρειών και καταναλωτικού κοινού να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο από την ΑΑΔΕ και πριν από την παροχή υπηρεσιών είναι εκείνος του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας. 

Συγκεκριμένα οι πρώτες επιχειρήσεις που υποχρεώνονται να χρησιμοποιήσουν την εφαρμοφή myDATAapp για το ψηφιακό πελατολόγιο e-pelates, αρχικά πιλοτικά, είναι τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης οχημάτων, τα φανοποιεία, οι εταιρείες τοποθέτησης συναγερμών, ηχοσυστημάτων και άλλου εξοπλισμού σε οχήματα, οι χώροι στάθμευσης, τα πλυντήρια οχημάτων όπως και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων. Σε αυτές τις επιχειρήσεις άλλωστε, περισσότερο από όλα στα βενζινάδικα, παρατηρείται και μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή.

Και πώς θα λειτουργεί η καταγραφή στην πράξη; Μέσω κινητού τηλεφώνου με το οποίο ο επαγγελματίας θα φωτογραφίζει/σκανάρει την πινακίδα του εκάστοτε οχήματος που μπαίνει στην επιχείρησή του για την παροχή κάποιας υπηρεσίας. 

Με το σκανάρισμα, η πινακίδα κυκλοφορίας θα συμπληρώνεται αυτόματα, ενώ κατά την έξοδο του καταναλωτή από την εταιρεία θα σκανάρεται η απόδειξη που έχει εκδοθεί από την επιχείρηση (ή το τιμολόγιο) και έτσι θα κλείνει για την ΑΑΔΕ η συναλλαγή αφού θα υπάρχει και η σχετική ενημέρωση στο σύστημα.

Στην πιλοτική φάση θα φανούν και οι αδυναμίες του συστήματος αναφορικά με τη δυνατότητα φοροδιαφυγής από την πλευρά της επιχείρησης αλλά και από εκείνη του καταναλωτή, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι το ψηφιακό πελατολόγιο θα επεκταθεί σε εταιρείες διοργάνωσης πάρτι, δεξιώσεων και εκδηλώσεων όπου παρατηρείται επίσης πολύ υψηλή φοροδιαφυγή.