Hoonigan - Αίτηση πτώχευσης από την εταιρειών των Gymhkana βίντεο με τους Ken Block και Travis Pastrana

Παρά όμως τα υπέρογκα χρέη του 1,1 δις. Ευρώ, η Hoonigan βάζει πλώρη για αναδιάρθρωση
Hoonigan bankrupt
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Η εταιρεία Hoongian ιδρύθηκε το 1996 από τους Randy White και Jody Groce, επικεντρωμένη αρχικά στον τομέα των αξεσουάρ αυτοκινήτου, με αργότερα εμπλοκή και στους αγώνες, ενώ η δημοσιότητά της αυξήθηκε κατακόρυφα με τα θεαματικά βίντεο Gymkhana του Ken Block, στα οποία συμμετείχε και ο Travis Pastrana με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα.

Τα προϊόντα της Hoonigan αφορούν στη βελτίωση αυτοκινήτου, προϊόντα οόπως τροχοί, ελαστικά, αναρτήσεις, φωτιστικά σώματα και αρκετά άλλα από γνωστούς οίκους αναβάθμισης του μηχανοκίνητου σπορ, όπως οι Fuel Off-Road, American Racing, KMC, Morimoto, TeraFlex, Rotiform και Black Rhino. Αλματώδης ήταν και η πορεία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, παρέχοντας στους ενθουσιώδεις καταναλωτές πρόσβαση σε μια ποικιλία προϊόντων.

Το 2010 ξεκίνησε η συνεργασία με τον αείμνηστο Ken Block που σκοτώθηκε με snowmobile το 2023, που μας έδωσε τη θρυλική σειρά βίντεο Gymkhana με ακροβατικά και ασκήσεις ακριβείας με αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, βίντεο που έχουν δεκάδες εκατομμύρια θεάσεις. Δημοφιλέστερο βίντεο της σειράς είναι το Gymkhana 2020: Travis Pastrana Takeover, με 66 εκατομμύρια views!

Την ίδια χρονιά (2010) ιδρύθηκε και το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας στην αρχή υπό την ονομασία Monster World Rally Team, που αργότερα μετονομάστηκε σε Hoonigan Racing Division. Η Hoonigan Racing Division μεταξύ άλλων συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA από το 2014, και πριν από αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross της FIA και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

Τώρα η Hoonigan δηλώνει πως παρά τη χρεοκοπία της, έχει τον φιλόδοξο στόχο να καλύψει το τεράστιο χρέος του 1,1 δις. Ευρώ, και να εξασφαλίσει και ένα μικρό απόθεμα κεφαλαίου.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, έχει καταθέσει εθελοντικές αναφορές για προστασία της εταιρείας μέσω του Κεφαλαίου 11 στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της περιφέρειας του Delaware. Όπως προβλέπεται στο RSA, εφόσον πάνε όλα καλά, η εταιρεία αναμένει να βγει από την πτώχευση μέσα σε 2 μήνες, κάτι που τουλάχιστον σε πρώτο άκουσμα φαντάζει ουτοπικό.

Οι Έλληνες επιλέγουν SYM και η SYM επιλέγει Ελλάδα

Στη Σαρωνίδα θα πραγματοποιηηεί η Πανευρωπαϊκή Δημοσιογραφική Παρουσίαση του ADX 400 TG!
SYM ADX 400 TG
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Οι διεθνείς δημοσιογραφικές παρουσιάσεις δικύκλων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σπάνιες, και έτσι με μεγάλη χαρά μάθαμε πως η SYM επέλεξε τη χώρα μας για να παρουσιάσει το ριζοσπαστικό νέο scooter ADX 400 TG στον ειδικό τύπο της Ευρώπης! Σύντομα θα έχουμε και τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις, αφού το ΜΟΤΟ θα δώσει το παρών στην πρώτη δοκιμή του ADX 400 TG, αλλά και του ADX 300 στις 26/9.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της SYM:

"Η SYM είναι η Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις στην Ελλάδα για πάνω από μια δεκαετία. Αυτή την ισχυρή σχέση με το ελληνικό κοινό έρχεται να υπογραμμίσει η απόφαση της SYM να επιλέξει την Ελλάδα για την Πανευρωπαϊκή Δημοσιογραφική Παρουσίαση του ολοκαίνουργιου ADX 400 TG, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου στο PLAZA RESOR στην Σαρωνίδα.

Για τέσσερις ημέρες, δημοσιογράφοι και διανομείς από την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ισραήλ, Βέλγιο, Σερβία, Πορτογαλία, Ελβετία, Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ουγγαρία και την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να οδηγήσουν το νέο ADX 400 TG τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χωμάτινες διαδρομές. Το νέο μοντέλο της SYM ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό Off-Road σχεδιασμό πλαισίου και αναρτήσεων, τον τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα Euro 5+ με σύστημα μεταβλητού χρονισμού, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά την αξιοπιστία της SYM, καθώς και για τις κορυφαίες Off-Road δυνατότητές του, που ανεβάζουν τον πήχη του ανταγωνισμού στη μεσαία κατηγορία Urban Adventure.

Τη διοργάνωση της παρουσίασης και τη φιλοξενία των Ευρωπαίων δημοσιογράφων και εμπόρων έχει αναλάβει η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. ο αποκλειστικός διανομέας της SYM από το 2003."

Ετικέτες