Yamaha Motor - Τροποποιεί το εταιρικό της λογότυπο, και παρουσιάζει αναμνηστικό λογότυπο για την 70ή επέτειο της

Κόκκινες πλέον οι τρεις διαπασών, και δισδιάστατο και πιο απλό το νέο λογότυπο
Yamaha - Νέο λογότυπο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2025

Η Yamaha Motor Co., Ltd. αλλάζει ανεπαίσθητα τον σχεδιασμό του εταιρικού της λογότυπου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια, με το νέο logo να χάνει τον 3D χαρακτήρα στο σήμα με τις τρεις διαπασών, και να δέχεται αντιστροφή της διχρωμίας ασημί-κόκκινου, με τις διαπασών να είναι κόκκινες πλέον όπως και τα γράμματα YAMAHA. Παράλληλα, η εταιρεία της Iwata παρουσίασε ένα νέο επετειακό λογότυπο για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, το 1955.

Το νέο εταιρικό λογότυπο σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ψηφιακές εφαρμογές και χρησιμοποιεί ένα επίπεδο (2D) Tuning Fork Mark (διαπασών) για "μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα". Ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα, η εταιρεία θα αρχίσει σταδιακά τη μετάβαση στον νέο σχεδιασμό.

Η Yamaha Motor δημιούργησε επίσης ένα ειδικό λογότυπο για τον εορτασμό της 70ης επετείου της. Σχεδιασμένο με την ιδέα "Όλα ξεκινούν με μια πρόκληση", το λογότυπο βασίστηκε στις αγωνιστικές πινακίδες (numberplates) που χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο αγώνα μοτοσυκλέτας της εταιρείας λίγο μετά την ίδρυσή της.

Yamaha 70th anniversary logo

Το λογότυπο για την 70ή επέτειο θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις, εργαλεία μάρκετινγκ και εταιρικά αντικείμενα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για τη δημοσιοποίηση αυτού του ορόσημου εσωτερικά και εξωτερικά.

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!

Στη Θεσσαλονίκη η καρδιά της μοτοσυκλέτας!
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/4/2025

Γεμάτο και με ελάχιστες απουσίες θα είναι το περίπτερο 13 της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη που θα συγκεντρώσει την προσοχή του μοτοσυκλετιστικού κόσμου αμέσως μετά το ΠΑΣΧΑ!

Φέτος, όπως έχουμε πει, δεν θα γίνει Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Αθήνα από τον σύνδεσμο εισαγωγέων. Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, που είχε όμως και ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος, οδηγούμαστε σε μία παγίωση της διετίας για την μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στα Βαλκάνια.

Υπό αυτό το πλαίσιο το MOTO SHOW 2025 στη Θεσσαλονίκη δεν εμποδίζει, ούτε αποτρέπει την μεγάλη Έκθεση Μοτοσυκλέτας που έτσι και αλλιώς δεν θα διοργανωνόταν φέτος, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους μοτοσυκλετιστές της Βόρειας Ελλάδας αλλά και τους επισκέπτες, να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα.

Η ομάδα του MOTO που έχει μέλη και από την Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη έως και την Κρήτη, δεν θα λείπει φυσικά από το MOTO SHOW 2025 και θα είμαστε εκεί με το δικό μας περίπτερο όπου θα έχει τα αγαπημένα ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΟ, τεύχη και αναμνηστικά, όπως φυσικά και θα είμαστε εκεί για να γνωριστούμε από κοντά.

Πάνω από 6.000 τετραγωνικά θα καταλαμβάνουν τα περίπτερα των αντιπροσωπειών που θα είναι σχεδόν όλες εκεί, με τα νέα μοντέλα, ορισμένα από τα οποία έχουν μόλις έρθει στην Ελλάδα και κάποια από αυτά θα εμφανιστούν στο κοινό σε πανευρωπαϊκή πρωτιά! Χαρακτηριστικό είναι για το Suzuki DRZ για παράδειγμα, που η δημοσιογραφική παρουσίασή του θα γίνει τον Μάϊο αλλά η ελληνική αντιπροσωπεία εξασφάλισε μοτοσυκλέτες από την Ιαπωνία. Όπως αντίστοιχα το Tracer 9 που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, πριν από δύο εβδομάδες.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!
Στο μεγάλο κεντρικό περίπτερο της ΔΕΘ το MOTO SHOW 2025!

Η διοργανωτές του MOTO SHOW 2025 έχουν την εμπειρία από την προηγούμενη έκθεση μοτοσυκλέτας στην Θεσσαλονίκη και από τα αντίστοιχα MOTO SHOW που έχουν διοργανώσει στην Αθήνα και για μία μακρά περίοδο που δεν γινόταν Έκθεση Μοτοσυκλέτας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων, ήταν και ο μόνος τρόπος να δει κανείς από κοντά τα νέα μοντέλα, να καθίσει στη σέλα τους και να τα επεξεργαστεί συγκριτικά το ένα, λίγα βήματα από το άλλο.

Το MOTO SHOW 2025 θα έχει και Test Rides επιλεγμένων μοντέλων με πλοηγό και ουραγό.

ΩΡΑΡΙΟ 10:00 – 21:00

Γενική είσοδος 7€

ΑΜΕΑ, ΠΑΙΔΙΑ έως 14 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Δείτε τα νέα μοντέλα που θα υπάρχουν σίγουρα στο MOTO SHOW με τον κατάλογο να ανανεώνεται συνεχώς

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2025: Όλα έτοιμα για το MOTO SHOW 25-27 στη ΔΕΘ!