Στους δρόμους κάτω από την Ακρόπολη δεν είναι δύσκολο να πετύχεις τουρίστες και σχεδόν αδύνατο να πετύχεις ταξιδευτές που έχουν έρθει ως εδώ οδηγώντας και μάλιστα με παπιά! Τις προηγούμενες ημέρες αναγνώστες και φίλοι από την ιδιαίτερη πατρίδα του Βορρά, την Θεσσαλονίκη, μας ενημέρωναν για δύο φορτωμένα παπιά με αποσκευές, έξτρα ελαστικά και αρκετές πατέντες, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους ξεχωρίζοντας με τις με κορεάτικες πινακίδες τους.
Επικοινωνήσαμε μαζί τους και το ραντεβού δόθηκε την πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στην Αθήνα, ξεκινώντας με τις απαραίτητες εξηγήσεις κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη: Αυτά τα δίκυκλα τα λέμε εδώ παπιά, τα αγαπάμε πολύ και σε αντίστοιχο υψηλό ποσοστό χρήσης δεν πρόκειται να τα δουν σε άλλο σημείο της Ευρώπης. Ο όρος «παπί» χαροποίησε ιδιαίτερα τα δύο αδέρφια, τον Κχάν και τον Μιν που άφησαν την οικογενειακή εστία και την αδερφή τους πίσω στη Σεούλ, ξεκινώντας ένα μακρύ ταξίδι χωρίς κανένα συγκεκριμένο προορισμό ή σαφές πλάνο. Αν έφταναν στην περιοχή Σέγκεν που δεν διενεργεί ιδιαίτερους ελέγχους στα σύνορα των χωρών, το ταξίδι τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα γινόταν ακόμη πιο απρόσκοπτο, έχοντας ξεκινήσει την περιπέτεια από το πλέον δύσκολο κομμάτι: Έπρεπε να μπουν σε καράβι και να φτάσουν στο Βλαδιβοστόκ.
Πλέον, όπως μαθαίνετε και από τα διάφορα ταξιδιωτικά που έχουμε φιλοξενήσει στο ΜΟΤΟ, η διαδρομή για να φτάσει κανείς μέχρι το Βλαδιβοστόκ ή στην προκειμένη περίπτωση να φύγει από εκεί οδικώς, δεν είναι στρωμένη με κόκκαλα και αποτελεί μία πιο ανθρώπινη διάσχιση της Ρωσικής Άπω Ανατολής και της Σιβηρίας. Σχετικό βέβαια κι αυτό για τα δύο αδέρφια που ταξιδεύουν με συντηρητικό προϋπολογισμό κατασκηνώνοντας σε κάθε ευκαιρία. Όπως είπαν χαρακτηριστικά η αρχή του ταξιδιού τους ήταν η μεγαλύτερή τους περιπέτεια, φτάνοντας στο σημείο να μην ξέρουν αν θα ξημερώσουν από το κρύο που συνάντησαν, μέχρι να διασχίσουν το Καζακστάν και την Γεωργία και να μπουν στην Τουρκία. Από εκεί πέρασαν στην Βουλγαρία και μπαίνοντας στην Ελλάδα επισκέφτηκαν κατευθείαν τα βουνά μας πριν φτάσουν στην Θεσσαλονίκη και τους εντοπίσουν και οι αναγνώστες μας. Αποφεύγουν τους κεντρικούς δρόμους, για αυτό και ανακάλυψαν ήδη το φιλόξενο και καταπράσινο Πάικο, το ελληνικό βουνό με το πολύ νερό και πλέον είναι στην Αθήνα κάνοντας σχέδια για την Κρήτη.
Ψυκτικοί κλιματιστικών στο επάγγελμα τα δίδυμα αδέρφια μοιράζονται εκτός από αυτό, και το πάθος τους για τις μοτοσυκλέτες χωρίς όμως να έχουν την ίδια εμπειρία οδήγησης, ενώ διαφέρουν και οι ικανότητές τους στις πατέντες. Στα 28 τους χρόνια, ο ένας μετρά μία πενταετία οδήγησης με ενδιαφέρουσες όμως ιδέες για το πώς να κάνει το παπί λίγο πιο άνετο στις μεγάλες αποστάσεις, προσθέτοντας έτσι έξτρα μαρσπιέ σε στάση cruiser. Ο έτερος με μεγαλύτερη εμπειρία στις μοτοσυκλέτες, άκουσε τον αδερφό του για το γεγονός πως όσο πιο απλό το μοντέλο, τόσο πιο εύκολα θα μπορούσε να το επισκευάσει όπως και να το οδηγήσει, και χωρίς δεύτερη σκέψη πούλησε την μοτοσυκλέτα του για να πάρει ένα Honda Super Cub.
Το μόνο για το οποίο φρόντισαν, ήταν να έχουν τα ίδια ακριβώς παπιά ώστε οι επισκευές να γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα και εργαλεία και ανταλλακτικά να είναι κοινά. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πλάνο ή σχέδιο, όπως επίσης δεν υπάρχει και προορισμός. Θα περάσουν άλλους τέσσερις μήνες ταξιδεύοντας και σε αυτό το διάστημα δεν ξέρουν πόσες χώρες θα δουν ή πόσες. Το ταξίδι έως εδώ είχε σαφώς πιο λίγες επιλογές με την διαδρομή από Βλαδιβοστόκ να είναι η πιο συνετή και η πιο απλή να πλοηγηθείς όπως και να επιλύσεις γραφειοκρατικά. Από εδώ και πέρα όμως ευνοείται ο αυτοσχεδιασμός με την Κρήτη να είναι ο άμεσος στόχος. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα τους έχει συγκινήσει με την εγκαρδιότητα του κόσμου που έχουν εισπράξει και με τα τοπία της ενώ δεν βρίσκουν καθόλου χαοτική την κατάσταση στους δρόμους. Συμφωνήσαμε πως είμαστε καλύτερα από την Μαλαισία ή τις Φιλιππίνες που βρήκαμε μία κοινή εικόνα για το τι είναι μέγιστο χάος στους δρόμους και δεν είδαν εδώ σε εμάς κάποιο πρόσθετο βαθμό δυσκολίας με βάση την κατάσταση στους δρόμους της Σεούλ.
Τα παπιά δεν ήταν καινούρια όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους με το παλαιότερο να έχει φτάσει τις 60.000 χιλιόμετρα ενώ το νεότερα αγορασμένο τις 20.000 χιλιόμετρα με την διαφορά πως τα σχεδόν 15.000 από αυτά έγιναν τους προηγούμενους μήνες συγκεντρωτικά, πατώντας πολύ χώμα και αρκετό χιόνι. Το πρώτο δεν τους πειράζει και ήταν και στόχος, το δεύτερο θα ήθελαν να το είχαν αποφύγει αλλά δεν γινόταν παρόλο που προσπαθούσαν να βρίσκονται όσο γίνεται και πιο νότια. Πάντα έχοντας ως δεδομένο πως πήραν την βόρεια διαδρομή.
Κανένα απολύτως μηχανικό πρόβλημα έως τώρα, όπως επίσης και κανένα απολύτως ευτράπελο και φυσικά τους ευχόμαστε όλοι να είναι το ταξίδι τους γεμάτο μόνο με όμορφες περιπέτειες χωρίς αναποδιές. Είχαν μία απορία για το αν μπορούν να κατασκηνώσουν στην Ελλάδα καθώς όσα είχαν διαβάσει στο internet τους είχαν μπερδέψει. Τους δώσαμε τις κατάλληλες οδηγίες λοιπόν, όπως και διαδρομές, ζήτησαν επίσης να μάθουν τι είναι ο Σκύλος Μαύρος και χάρηκαν όταν κατάλαβαν πως τους περιγράφει ακριβώς.
Αυτή την στιγμή δεν έχουν αποφασίσει αν επόμενη χώρα θα είναι η Ιταλία ή αν θα πάνε στην Κροατία περνώντας από τα βόρεια σύνορά μας. Σε κάθε περίπτωση τα δίδυμα Honda Super Cub δεν έχουν φτάσει ούτε και στην μέση του μεγάλου αυτού ταξιδιού.
@motomag.gr Περισσότερα για την ιστορία τους θα βρείτε στο motomag.gr #honda2023 #honda #korean #korea #biketrip #fyp #motofyp #motomagazinegreece #motomagazine #motomag ♬ original sound - MOTO Magazine