Alex Criville - Ξανά στη σέλα της δίχρονης Honda NSR500

Reunion στο Aragon για τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 1999
Alex Criville Repsol Honda 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/9/2024

Μια πολύ όμορφη έκπληξη επιφύλαξε η Honda στο Aragon την περασμένη Κυριακή καθώς στα paddock αλλά και στην πίστα βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1999 Alex Criville και η νικηφόρα NSR500 του.

Σε ένα φανταστικό reunion που γέμισε τον αέρα στα paddock του Aragon με υπέροχες "δίχρονες" μυρωδιές ο Alex Criville βρέθηκε ξανά στη σέλα της NSR500 με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής, με τη Honda να τιμά με αυτόν τον τρόπο τον πρώτο Ισπανό πρωταθλητή της κορυφαίας κατηγορίας 25 χρόνια μετά το επίτευγμά του.

Alex Criville Repsol Honda 2024

Μένοντας στη σκιά του ανυπέρβλητου Mick Doohan, αλλά και των υπόλοπων θρύλων της 10ετίας του '90 εκείνης της εποχής, ο Criville έγραψε τελικά τη δική του χρυσή ιστορία στην κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας αφότου αποσύρθηκε ο μεγάλος Αυστραλός αναβάτης. 

Ο Criville ήταν ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που κατάφερε να πάρει νίκη στην GP500 όπως και ο πρώτος Ισπανός που στέφθηκε πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία. Έτσι έδειξε στον κόσμο ότι οι Ισπανοί μπορούν να κερδίσουν και στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας και έκανε επί της ουσίας την αρχή για την ισπανική "επέλαση" που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια με το κύμα αναβατών που έφτασε στο MotoGP και πρωταγωνιστές τους Jorge Lorenzo και Marc Marquez και Joan Mir, αλλά και τον Dani Pedrosa, το κορυφαίο ίσως αναβάτη στην κατηγορία που δεν κέρδισε ποτέ το πρωτάθλημα. 

Alex Criville Repsol Honda 2024

Στην προώθηση των Ισπανών αναβατών στην κορυφαία κλάση βοήθησαν ωστόσο, μεταξύ άλλων και οι επενδύσεις που πραγματοποίησε η ίδια η ισπανική κυβέρνηση όπως και εκείνες που έγιναν από εταιρείες κολοσσούς όπως η Repsol και η Movistar.

Για τον τίτλο που πήρε ο Criville είναι φυσικά ευγνώμων στην εργοστασιακή ομάδα της Honda και την πανίσχυρη από όλες τις απόψεις NSR500 -το ακριβώς αντίθετο από τη σημερινή μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων- με την οποία κατέκτησε και τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του στην κορυφαία κλάση -έχει έναν ακόμη στην κατηγορία των 125 κ.εκ. που πήρε το 1989.

Ο πρώην εργοστασιακός αναβάτης της Honda έκανε με την NSR500 ένα γύρο στην πίστα του Aragon την Κυριακή πριν τον αγώνα χαιρετώντας τα πλήθη ενώ ανταπέδωσε τις επευφημίες με τις "απαραίτητες" σούζες.

 

 

Kawasaki Z900 & Kawasaki Z900SE - Τώρα σε φθινοπωρινή προσφορά

Η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένους χρωματισμούς και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων
Kawasaki Z900 προσφορά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Η  KSR Hellas προσφέρει σε νέα προνομιακή τιμή με έκπτωση -700€ τα naked μοντέλα Kawasaki Z900 & Kawasaki Z900SE.

Η  προσφορά ισχύει για συγκεκριμένους χρωματισμούς και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Ebony / Metallic Matte Graphenesteel Gray (Z900) > 10.495€

  • Metallic Spark Black / Metallic Matte Graphenesteel Gray / Candy Lime Green Type 3 (Z900 SE) > 11.995€

Επικοινωνήστε  με το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες, και ακολουθήστε την εταιρεία στα social media.

Kawasaki Greece - Facebook

Kawasaki Greece - Instagram

Kawasaki Greece - LinkedIn

Ετικέτες