Π.Π. Enduro – 2ος ΑΓΩΝΑΣ ΣΕΡΡΕΣ

Ο τελευταίος λόγος στον Σιαφαρίκα
9/4/2017
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro
2ος Γύρος, Σέρρες
9 Απριλίου, 2017
Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος
 
Ο δάσκαλος κόντρα στον μαθητή κι ο μαθητής κόντρα στον δάσκαλο. Σε μία ολοήμερη μάχη μεταξύ των Γιάννη Παυλίδη και Βασίλη Σιαφαρίκα, τα πρώτα αποτελέσματα που φτάνουν από την όγδοη κατά σειρά ειδική δείχνουν μια μεγάλη ανατροπή.
 
Εκμεταλλευόμενος την τεράστια εμπειρία του ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) ροκανίζει την διαφορά των δύο δευτερολέπτων που τον χώριζε από την κορυφή της γενικής και παίρνει μία εντυπωσιακή νίκη στα χώματα των Σερρών. Μη μπορώντας να ανταποκριθεί στην επίθεση του Σιαφαρίκα στην τελευταία ειδική, ο Γιάννης Παυλίδης (TM) μένει δεύτερος στη γενική κατάταξη, αλλά κερδίζει την κατηγορία Ε1.

Ας δούμε πώς αναλύει τον αγώνα ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του, ο Βασίλης Σιαφαρίκας...

Τελικά Αποτελέσματα - Γενική Κατάταξη
 
Κατηγορία Ε1
Κατηγορία Ε2
Κατηγορία Ε3
Κατηγορία EN
Κατηγορία ES
Μείνετε συντονισμένοι για το πλήρες ρεπορτάζ του αγώνα.

Jonny Walker - Εργοστασιακός αναβάτης enduro της Triumph για το 2025!

Με Διευθυντή Ομάδας τον θρύλο του αθλήματος Paul Edmondson
Jonny Walker - Paul Edmondson - Triumph
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Όχι, ο Jonny Walker δεν θα επιστρέψει στην εγκατάσταση κουφωμάτων όπως είχε δηλώσει μετά τη λήξη της συνεργασίας του με την Beta, αφού υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Triumph Racing Enduro Team -ταμάμ τους έκατσε, Βρετανός αναβάτης με βρετανική μοτοσυκλέτα- , ενώ λίγες ημέρες προηγουμένως είχε ανακοινωθεί και ο νέος Manager της ομάδας, που θα είναι ο θρύλος του Enduro, -Βρετανός κι αυτός- Paul Edmondson. Rule Britannia!

Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί για το 2025 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro, καθώς και σε ορισμένους αγώνες Hard Enduro και EnduroGP. Παράλληλα θα συμμετάσχει ως wildcard αναβάτης στο AMA EnduroCross 2025. Κάπου εδώ εμείς αναρωτιόμαστε αν θα έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο ο 33χρονος Βρετανός ή αν θα ζει όλη τη χρονιά πάνω στη σέλα της TF 250…

Έχοντας τερματίσει τρεις φορές στη δεύτερη θέση του SuperEnduro, στόχος του Walker είναι φυσικά ο τίτλος, αν και μένει να δούμε σε τι επίπεδο βρίσκεται η TF 250, και φυσικά ο ανταγωνισμός.

Jonny Walker - Paul Edmondson - Triumph

Ο Walker, που έχει βάσεις στο trial και 15+ χρόνια συμμετοχών σε αγώνες Enduro, έχει κερδίσει τρεις φορές το Red Bull Erzbergrodeo, και έχει πολλές νίκες SuperEnduro στο ενεργητικό του.

Το ντεμπούτο του Βρετανού με την Triumph θα γίνει στο Indoor Enduro of Champions στο Newcastle της Βρετανίας στις 5/10, πριν ξεκινήσει η σεζόν του SuperEnduro 2025.

Jonny Walker - Paul Edmondson - Triumph

Όσον αφορά στον Edmondson, ο Team Manager της Triumph έχει 4 Παγκόσμιους Τίτλους Enduro στο ενεργητικό του και αρκετές εμφανίσεις στο ISDE με την Εθνική Ομάδα της Βρετανίας (στο τελευταίο του ISDE το 2012 πήρε το 18ο χρυσό του μετάλιο!), ενώ είχε αργότερα επιτυχίες και με την ομάδα του, Fast Eddy Racing στο EnduroGP. Τα τελευταία χρόνια ο Edmondson συνεργαζόταν στενά με την Triumph σε μια ποικιλία από project, συμπεριλαμβανομένης και της εξέλιξης της TF 250-X. Παράλληλα είχε δουλέψει ως stunt-double στην ταινία του James Bond, No Time to Die, οδηγώντας θεαματικά μοτοσυκλέτες της βρετανικής εταιρείας.

Ετικέτες