Greece Rally 2024, Ημέρα 5 - Τρίτος γενικής στην ημέρα ο Μπούδρος με το BMW F 900 GS!

Στην εικοστή πέμπτη θέση ο Πελούσης με το Royal Enfield Himalayan 450 - Συνεχίζουν και οι δυο Έλληνες της κατηγορίας Challenge
Βασίλης Μπούδρος, BMW Motorrad Hellas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η συναρπαστική διαδρομή της 5ης ημέρας του Greece Rally 2024 που έλαβε χώρα στις 26/9, κάλυψε 229 χλμ προς την Ηγουμενίτσα και πίσω, περιλαμβάνοντας δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές 100 χλμ που περνούσαν μέσα από γοητευτικές αλλά και ανατριχιαστικές παλιές πόλεις-"φαντάσματα".

Ταχύτερος όλων ήταν ο Roberto Barbieri #1, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε τις ικανότητές του τόσο στην πλοήγηση όσο και στην ταχύτητα. Κοντά του, ο Anton Tyll #34 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με έξυπνη οδήγηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνα αγωνιζόμενος της BMW Motorrad Hellas, Βασίλης Μπούδρος #61 -ο μόνος με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στην κορυφή, του οποίου η σταθερή οδήγηση του έδωσε μια άξια θέση στο βάθρο!

Μετά και από την πέμπτη ημέρα του αγώνα ο Βασίλης Μπούδρος με το BMW F 900 GS βρίσκεται στην 5η θέση γενικής, ενώ είναι 1ος με διαφορά... 37 θέσεων στα δικύλινδρα (κατηγορία 6) που αριθμούν μόνο... 2 συμμετοχές. Σημειώστε πως ο Μπούδρος είχε και πάλι "αναποδιά", αφού στο τέλος (ευτυχώς) της διαδρομής του έφυγε το tablet από το ψηφιακό roadbook -το μάζεψε μόλις τερμάτισε.

Χρήστος Πελούσης, Royal Enfield

Ο Χρήστος Πελούσης που αγωνίζεται με την Royal Enfield Himalayan 450 της MUVUS ανεβαίνει σταθερά θέσεις, και πλέον βρίσκεται στην 25η θέση της γενικής, ενώ αγωνίζεται στην κατηγορία 3.

Στην κατηγορία Challenge συνεχίζουν τον αγώνα τους οι άλλοι δυο Έλληνες αναβάτες, ο Νικόλαος Βενετικίδης με KTM EXC 300 στην 4η θέση της κατηγορίας, και ο Χάρης Παπαγεωργίου με Honda CRF 300 Rally στην 6η θέση.

Την 6η ημέρα ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, με πιο δύσκολο έδαφος και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στον ορίζοντα.

Ετικέτες

FIM EWC 2025 - Προσωρινό ημερολόγιο με 4 αγώνες

Δυο εικοσιτετράωροι και δυο οκτάωροι, ενώ ντεμπούτο κάνει το FIM Production Trophy
FIM EWC 2025
Από το

motomag

27/9/2024

Η 46η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής έρχεται to 2025 με δύο αγώνες 24 ωρών και δύο των οκτώ ωρών, όπως και το 2024. Παράλληλα ντεμπούτο κάνει το FIM Production World Trophy, με υποστηρικτική κατηγορία την Yamaha R7 Endurance Series.

Η δράση ξεκινά με το 24 Heures Motos στο Le Mans τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται με το Bol d'Or στο Circuit Paul Ricard τον Σεπτέμβριο. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας στο Circuit de Spa Francorchamps για το 8 Hours of Spa Motos τον Ιούνιο, ακολουθούμενος από τον 46ο Coca-Cola Suzuka 8 Hours Race τον Αύγουστο.

Η νέα κατηγορία FIM Production Trophy φιλοδοξεί να αποτελέσει την εισαγωγική και οικονομικότερη κατηγορία του EWC, με το Κύπελο Superstock να είναι στη μέση και το Πρωτάθλημα Endurance στην κορυφή.

FIM EWC

Στους κανονισμούς του FIM Production Trophy αναφέρεται πως οι μοτοσυκλέτες 1.000 κ.εκ. που θα συμμετέχουν θα έχουν ελάχιστες αλλαγές από τη standard μορφή παραγωγής τους, με ρεζερβουάρ ταχείας πλήρωσης, ενώ θα αγωνίζονται με μονομάρκα ελαστικού.

Το πρόσφατα ανακοινωθέν Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Production θα λάβει χώρα στα τρία ευρωπαϊκά event του EWC το 2025, με υποστηρικτική κατηγορία τη Yamaha R7 Endurance Series σε 2 γύρους, κατά τη διάρκεια των 24 Heures Motos και 8 Hours of Spa Motos.

FIM EWC 2025

Το ημερολόγιο για τη σεζόν FIM EWC 2025 έχει ως εξής:

  • Γύρος 1: 24 Heures Motos, Λε Μαν, Γαλλία: 17-20 Απριλίου

  • Γύρος 2: 8 ώρες Spa Motos, Circuit de Spa-Francorchamps, Βέλγιο: 6-7 Ιουνίου

  • Γύρος 3: 46ος αγώνας αντοχής Coca-Cola Suzuka 8 ωρών, πίστα Suzuka, Ιαπωνία: 1-3 Αυγούστου

  • Γύρος 4: Bol d'Or, Circuit Paul Ricard, Γαλλία: 18-21 Σεπτεμβρίου

FIM EWC 2025

Ο Jean-Baptiste Ley, Διευθυντής Εκδηλώσεων Motorsport της Warner Bros Discovery Sports, η οποία μόλις ολοκλήρωσε τη 10η σεζόν της ως υποστηρικτής του FIM EWC, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να υπολογίζουμε σε τέσσερις αγώνες ως τη ραχοκοκαλιά του EWC και πάλι το 2025. Αυτά τα γεγονότα όχι μόνο συνέχισαν να προσφέρουν πολλές στιγμές που δεν χάνονται στους οπαδούς, αλλά έχουν επίσης προσφέρει ένα επίπεδο σταθερότητας που επέτρεψε στο EWC να εξελίσσεται συνεχώς. Ωστόσο, παραμένουμε προσηλωμένοι στην επέκταση του ημερολογίου του EWC και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτόν τον στόχο. Προς το παρόν, δεν είναι ρεαλιστικό λόγω του αυξημένου κόστους για τις ομάδες, ακόμη και με την ισχυρή υλικοτεχνική υποστήριξη που έχει προσφέρει η WBD Sports στο παρελθόν. Ως αποτέλεσμα, σε στενή συνεργασία με την FIM, εστιάσαμε στην ανάπτυξή του EWC. Αυτό είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια νέων ταλέντων και τη διασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης των αγώνων αντοχής. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση της απόδοσης και του επαγγελματισμού μεταξύ των ομάδων EWC και Superstock τα τελευταία χρόνια, ήταν ζωτικής σημασίας για την WBD Sports να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να διατηρήσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν πιο προσιτό και προσβάσιμο στους νεοφερμένους. Με μια επιτυχημένη μορφή τεσσάρων αγώνων και τη δημιουργία του νέου FIM Production Trophy, το EWC προσφέρει τώρα μια προσβάσιμη πλατφόρμα για όλες τις κατηγορίες ομάδων: από τους παθιασμένους ιδιώτες, έως τις κορυφαίες ομάδες που υποστηρίζονται από κατασκευαστές, προσφέροντας απίστευτο θέαμα και συναρπαστικές μάχες κάθε σεζόν."

FIM EWC 2025

Ο Paul King, Διευθυντής της Επιτροπής αγώνων πίστας FIM Circuit Racing δηλώνει ότι: “Ανακοινώνοντας το ημερολόγιο FIM EWC του 2025 τόσο σύντομα μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2024, όχι μόνο δίνουμε στους αναβάτες και τις ομάδες την ευκαιρία να ξεκινήσουν πραγματικά τις προετοιμασίες τους για την επόμενη χρονιά, αλλά χτίζουμε επίσης στη θετική δυναμική που δημιουργήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του 2024. Η WBD Sports παρέδωσε ένα ημερολόγιο που προσφέρει σημαντική σταθερότητα μέσω τεσσάρων δοκιμασμένων διοργανώσεων που έχουν μεγάλη απήχηση και οργανώνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ταυτόχρονα, ενώ αναγνωρίζουμε τη φιλοδοξία να επεκτείνουμε το ημερολόγιο στα επόμενα χρόνια, είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στην ανάπτυξη του EWC μέσω της δημιουργίας του νέου FIM Production World Trophy. Επίσης, είμαστε ευχαριστημένοι που οι αναβάτες και οι ομάδες από τη νέα σειρά Endurance της Yamaha R7 θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τον EWC ως αγώνα υποστήριξης κατά τη διάρκεια δύο διοργανώσεων προτού σκεφτούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι προς την κορυφή των αγώνων αντοχής”

Ετικέτες