Γιάννης Περιστεράς - Έκτος στον αγώνα του CIV Yamaha R7 Cup στη Vallelunga

Με λίγο τύχη θα είχε ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη ο νεαρός Έλληνας αγωνιζόμενος
motomag CIV Yamaha R7 Cup – Ατυχία στη Vallelunga για τον Γιάννη Περιστερά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/5/2024

Ο Γιάννης Περιστεράς επέστρεψε στην ομάδα Roc'n'Dea των Massimo Roccoli και Alex De Angelis, για να αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV (Campionato Italiano Velocita) και συγκεκριμένα στο Yamaha R7 Cup, θεσμό ενιαίου στον οποίο οι αγωνιζόμενοι έχουν στη διάθεση τους την δικύλινδρη Yamaha R7 των 689 κ.εκ.

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Vallelunga -λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη- πριν λίγες ημέρες, με το Yamaha R7 Cup να περιλαμβάνει αυτή τη φορά έναν αγώνα. Το ξεκίνημα του Γιάννη Περιστερά ήταν εντυπωσιακό, με τον Έλληνα οδηγό να παίρνει τη δεύτερη θέση στις Ελεύθερες Δοκιμές 1, με χρόνο 1:47.414. Στις Κατατακτήριες Δοκιμές 1, ο Περιστεράς κατέβασε το χρόνο του στο 1:46.960 και ήταν 6ος με διαφορά 0.363 από τον πρώτο αναβάτη. Στις Κατατακτήριες Δοκιμές 2 βρέθηκε στην 4η θέση, χωρίς όμως να βελτιώσει τον χρόνο του, με αποτέλεσμα να ξεκινά τον αγώνα της Κυριακής από την 7η θέση του grid. Ανάμεσα στους 32 συμμετέχοντες βρισκόταν ο Claudio Corti, ο οποίος έχει αγωνιστεί στις κατηγορίες Moto3 και Moto2.

CIV Yamaha R7 Cup – Ατυχία στη Vallelunga για τον Γιάννη Περιστερά

Στον αγώνα της Κυριακής, ο Περιστεράς έκανε καλή εκκίνηση και βρέθηκε στο γκρουπ της μάχης του βάθρου. Η πτώση του Tommaso ο οποίος ήταν δίπλα στον Έλληνα αναβάτη, οδήγησε τον Περιστερά να βγει εκτός πίστας για να αποφύγει μια επαφή με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις και να πέσει στην 13η θέση, 3,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο. Στη συνέχεια ο Περιστεράς έκανε τον ταχύτερο γύρο του -1:47.145- ανεβαίνοντας μέχρι την έκτη θέση, στην οποία και τερμάτισε. Καθώς η συμμετοχή του Claudio Corti ήταν wildcard, ο Περιστεράς καρπώθηκε τους βαθμούς της 5ης θέσης. Όσον αφορά τη βαθμολογία ο Περιστεράς βρίσκεται στην 11η θέση με 19 βαθμούς, με τον Davide Conte να φιγουράρει στην πρώτη θέση με 65 βαθμούς.

CIV Yamaha R7 Cup – Ατυχία στη Vallelunga για τον Γιάννη Περιστερά

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Από το ξεκίνημα της Παρασκευής ένιωσα καλά με την Yamaha R7 και είχα την ταχύτητα για να είμαι στους πρώτους, ακόμη και με φθαρμένα λάστιχα. Στον αγώνα μετά την καλή εκκίνηση σκέφτηκα ότι θα δώσω τη μάχη για το βάθρο, αλλά αναγκάστηκα να βγω εκτός πίστας για να μην πέσω στον αναβάτη που έπεσε δίπλα μου. Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν με έριξε κάποιος, όπως έγινε στον προηγούμενο αγώνα. Έχασα αρκετό χρόνο μέχρι να περάσω κάποιους αργότερους οδηγούς, αλλά το γκρουπ μπροστά είχε κάνει μια σημαντική διαφορά που δεν γινόταν να καλυφθεί. Προσπάθησα οδηγήσω χωρίς λάθη και να μάθω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα μου. Ήδη βλέπω στο μυαλό μου τις στροφές της πίστας του Mugello στην οποία θα αγωνιστώ στα τέλη του Ιουνίου”.

CIV Yamaha R7 Cup – Ατυχία στη Vallelunga για τον Γιάννη Περιστερά

O Alex De Angelis, ιδιοκτήτης της ομάδας Roc'n'Dea ανέφερε: “Ο Γιάννης ήταν πολύ καλός σήμερα, έκανε ίσως την καλύτερη οδήγηση της καριέρας του, καθώς τον παρακολουθώ αρκετά χρόνια, αλλά σε αυτό το άθλημα χρειάζεται και λίγο τύχη. Και σήμερα δεν ήταν με το μέρος μας. Αλλά ήταν δυνατός μετά τον πρώτο γύρο και μου άρεσε το ότι έκανε καλούς χρόνους μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να δώσει τη μάχη για το βάθρο και γιατί όχι και για τη νίκη, αν εξαιρέσουμε τον Corti που ήλθε από το MotoGP”.

CIV Yamaha R7 Cup – Ατυχία στη Vallelunga για τον Γιάννη Περιστερά

Ο επόμενος αγώνας του Yamaha R7 Cup θα πραγματοποιηθεί στο Mugello στις 23 Ιουνίου.

Την προσπάθεια του Γιάννη Περιστερά υποστηρίζουν οι: @yamaha_racing_hellas @yamahamotorgreece @intramoto @caffe_kenon @le_greche @taserboys_euroclub @teamrocndea @tzortzopoulos_moto_fashion @karassulis_sa @mouratisgp @papastavrou_shops @extraproducts.tasoulis

CIV Yamaha R7 Cup – Ατυχία στη Vallelunga για τον Γιάννη Περιστερά

V-Strom 800DE Rally Edition - Από την SR75 Suzuki World Team

Αγωνιστική έκδοση στη Βρετανία, έτοιμη να συμμετάσχει σε αγώνες ράλι
Suzuki V-Strom 800DE Rally
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/7/2024

Η SR75 World Team Suzuki, γνωστή από τις επιτυχίες της στους αγώνες Supercross και Arenacross, προετοίμασε μια ράλι έκδοση του V-Strom 800DE, με την οποία θα ξεκινήσει να συμμετέχει σε αγώνες μέσα στο 2024.

Για να συμμετάσχει σε αγώνες ράλι, η μοτοσυκλέτα της Suzuki δέχθηκε μικρές μόνο αλλαγές, με στόχο εκτός από τη διάκριση, την απόδειξη του αξιόμαχου χαρακτήρα του μοντέλου ακόμα και σε απαιτητικούς αγώνες ράλι, χωρίς εκτενείς και ακριβές μετατροπές.

Έτσι, η V-Strom 800DE Rally Edition διαθέτει μια “βαρβάτη” αλουμινένια προστατευτική ποδιά κινητήρα AS3, καβαλέτα τιμονιού AS3 για όρθια θέση οδήγησης και τιμόνι από RM-Z450.

800DE Rally

Όσον αφορά στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 776 κ.εκ., για να “εκπνέει” καλύτερα φόρεσε μια ολόσωμη εξάτμιση τιτανίου της FMF. Ο πίσω τροχός έχει μεγαλώσει σε διάσταση, από τις 17 στις 18 ίντσες, ενώ νέο είναι το σετ τροχών, από την ENVY, νέα και τα τρακτερωτά ελαστικά Dunlop D209RR με mousse.

800DE Rally

Το πακέτο ολοκληρώνεται με νέα βαφή και γραφικά SR75 Suzuki από την GP Grafix, ενώ εντύπωση προκαλεί η σέλα που παραμένει δύο ατόμων και σίγουρα θα αλλάξει σε επόμενο στάδιο.

800DE Rally

Ο ιδιοκτήτης της SR75 Suzuki team, Geoff Walker, δήλωσε μεταξύ άλλων, “Μπορεί να έχουμε γίνει γνωστοί για τις διακρίσεις μας σε αγώνες με RM-Z τόσο στη Βρετανία όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, όμως δεν έχουμε πρόβλημα να εμπλακούμε και στα ράλι. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε δημιουργήσει την έκδοση SR75 V-Strom 650XT, και τώρα κάνουμε ανάλογες μετατροπές και στο 800DE. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της έκδοσης, και θα κάνουμε μερικές ακόμα αλλαγές πριν ξεκινήσουμε τους αγώνες, αλλά πιστεύουμε πως πήραμε ένα ήδη δουλεμένο μοντέλο που αποτελεί εξαιρετική βάση για εκτός δρόμου περιπέτεια, και θα δημιουργήσουμε με αυτό μια μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να διακριθεί σε απαιτητικά ράλι.”

800DE Rally

Η αγωνιστική ομάδα που έχει βάση τη Βρετανία είναι γνωστή για τις επιτυχίες της σε Supercross και Arenacross αγώνες, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας συμμετοχές σε Πρωταθλήματα σε Γαλλία και Δανία, και εμφανίσεις σε AMA Supercross και FIM World Supercross.

Μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα της SR75 Suzuki team με το V-Strom 800DE Rally Edition, θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο έκανε και η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki με το 800DE, με μια πολύ πιο όμορφη κατά τη γνώμη μας έκδοση, με την οποία ο Πάνος Κακολύρης κατάφερε να τερματίσει στο πολύ απαιτητικό Hellas Rally 2024.

Ετικέτες