Mia Rusthen – Συνεχίζεται η πορεία της αποκατάστασης η οποία δεν είναι εύκολη όπως φαίνεται

Μισοάδειο το ποτήρι σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας της Νορβηγίδας αγωνιζόμενης
motomag Mia Rusthen – Συνεχίζεται η πορεία της αποκατάστασης η οποία δεν είναι εύκολη όπως φαίνεται
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/7/2024

Αρκετές εβδομάδες πέρασαν από το σοβαρό ατύχημα της Mia Rusthen στον παρθενικό γύρο του Πρωταθλήματος Γυναικών WorldWCR και άπαντες το τελευταίο διάστημα ανησυχούν καθώς μετά την ενημέρωση που είχε κάνει η οικογένεια της Νορβηγίδας στις αρχές Ιουλίου σχετικά με την πορεία της υγείας της τα νέα που σχετίζονται με αυτή είναι σαν μία σταγόνα στον ωκεανό.

Αυτό όμως μέχρι πριν λίγες ώρες καθώς η οικογένεια της Rusthen προχώρησε σε νέα ενημέρωση σχετικά με την πορεία της υγείας της 22χρονης όπου αναφέρονται τα εξής: "Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς τα πάει η Mia, οπότε σας έχουμε μία σύντομη ενημέρωση. Η Mia έχει πλέον μεταφερθεί στο νοσοκομείο Sunnaa για περαιτέρω αποκατάσταση μετά το ατύχημα που είχε.

Mia Rusthen – Συνεχίζεται η πορεία της αποκατάστασης η οποία δεν είναι εύκολη όπως φαίνεται

Ο δρόμος της επιστροφής είναι μακρύς και δύσκολος μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Υπάρχουν πολλές φάσεις και προκλήσεις στην πορεία και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα για αρκετό καιρό ακόμα. Αυτό που γνωρίζουμε, από την άλλη πλευρά, είναι ότι η Mia έχει τις καλύτερες συνθήκες και ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Η ίδια δείχνει εντυπωσιακή δύναμη και θέληση, ενώ κάνει καθημερινά πρόοδο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τούτου λεχθέντος, βρίσκεται ακόμα σε μια φάση όπου χρειάζεται ηρεμία και προστασία. Η Mia δεν μπορεί ακόμη να δεχτεί επισκέπτες, όπως αναρωτήθηκαν αρκετοί ενώ δεν είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να απαντήσει η ίδια σε μηνύματα προς το παρόν. Ωστόσο χαιρόμαστε για τις ευχές σας και φυσικά τις μεταφέρουμε στη Mia.

Είναι επίσης πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με την πιθανή επιστροφή της Mia στους αγώνες, το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή σεζόν για την ίδια έχει τελειώσει. Χρειάζεται χρόνος και η υπομονή σχετικά με την πορεία της Mia προς τα εμπρός. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλη την υποστήριξη και το ενδιαφέρον για τη Μία αλλά και για την οικογένεια μας”.

Ο Γολγοθάς για την Rusthen όπως φαίνεται δεν έχει τέλος καθώς ο τραυματισμός της ήταν αρκετά σοβαρός, ενώ αν την δούμε ξανά στους αγώνες θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα.

Mia Rusthen – Συνεχίζεται η πορεία της αποκατάστασης η οποία δεν είναι εύκολη όπως φαίνεται

 

Carl Fogarty - Ο Foggy Διευθυντής νέας ομάδας στο BSB 2026

Ο ανεπανάληπτος King Carl επιστρέφει στα αγωνιστικά δρώμενα με την αγαπημένη του Ducati
Ο Foggy επιστρέφει!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/3/2025

Ελάχιστοι είναι οι αναβάτες που έχουν σφραγίσει τον κόσμο των αγώνων μοτοσυκλέτας όπως ο Βασιλιάς Fogarty, με τον Βρετανό να έχει κερδίσει μεταξύ άλλων 4 Παγκόσμιους Τίτλους WorldSBK, να έχει νίκες και ρεκόρ γύρου στο Isle of Man TT, νίκες και ρεκόρ γύρου στο NW200, νίκες σε αγώνες αντοχής και τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, συμμετοχές σε αγώνες MotoGP με καλύτερο αποτέλεσμα μια 6η θέση, αναβάτης εξέλιξης της Petronas FP1, MBE, FIM Legend, νικητής στο… τηλεπαιχνίδι “I’m a celebrity, get me out of here”, ακόμα και ! Επόμενη κίνηση του Foggy η επιστροφή στους αγώνες με την αγαπημένη του Ducati, ως Διευθυντής Ομάδας στο BSB του 2026.

Η καριέρα του μοναδικού Fogarty, του αναβάτη με το πιο τρελό βλέμμα στην ιστορία των αγώνων, έφτασε σε ένα πρόωρο τέλος το 2000 μετά από ένα ατύχημα στην πίστα του Phillip Island, όταν συγκρούστηκε με τον αναβάτη της Ducati, Robert Ulm, και έπεσε. Υπέστη πολλαπλούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός σοβαρού τραυματισμού στον ώμο, ο οποίος ουσιαστικά του “έκοψε” τους αγώνες. Τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati πήρε ο Troy Bayliss.

King of the Jungle

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, ο αμφιλεγόμενος πολλές φορές αγωνιζόμενος -κυρίως λόγω των εμπρηστικών δηλώσεών του για τους αντιπάλους του, τακτική που του χάρισε φίλους αλλά και εχθρούς-, έδειξε την ανταγωνιστικότητά του και στον χώρο των τηλεοπτικών reality, κερδίζοντας το 2014 στο πρόγραμμα I’m a celebrity... get me out of here! Για να τα καταφέρει αναγκάστηκε στον τελικό του παιχνιδιού να φάει ζωντανά σκουλήκια, ζωντανές κατσαρίδες, τηγανιτές ταραντούλα, τρεις ζωντανές κατσαρίδες, πρωκτό από στρουθοκάμηλο και πέος από καμήλα! Εκεί κέρδισε ένα ακόμη παρατσούκλι μετά τα King Carl και Foggy, αυτό του... King of the Jungle. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει κάτι που να τρομάζει τον King Carl, ενώ ο αγωνιζόμενος από το Blackburn αριστεύει σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό περιβάλλον βρεθεί.

Foggy

Πιο πρόσφατα, ο Fogarty είχε συνεργαστεί και με την μικρή βρετανική εταιρεία μοτοσυκλετών CCM, όπου βοήθησε και στην εξέλιξη του μοντέλου Spitfire Foggy S.

Petronas FP1

Όσον αφορά στη διοίκηση ομάδων, μπορεί η προηγούμενη προσπάθειά του ως στέλεχος, με την Petronas FP1 το 2003-2006 στο WorldSBK να μην πέτυχε, καθώς η τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα δεν ήταν ανταγωνιστική, όμως 20 χρόνια μετά, ο King Carl επιστρέφει ως Διευθυντής Ομάδας, αυτή τη φορά με τις κορυφαίες μοτοσυκλέτες της Ducati, στο BSB 2026.

Team Advocates

Τώρα ο Carl Fogarty ενώνει τις δυνάμεις του με την Superbike Advocates Racing που αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Αυστραλέζικο Πρωτάθλημα Superbikes (ASB), ανακοινώνοντας μια εντελώς νέα ομάδα για τη σεζόν 2026 του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbikes BSB.

Foggy

Θυμίζουμε πως ο Foggy πήρε και τις 59 νίκες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με Ducati, με την ιταλική εταιρεία να έχει παρουσιάσει ανά τα χρόνια διάφορες σπέσιαλ “Fogarty εκδόσεις” των μοτοσυκλετών της, από Monster S4 και 916 έως και Panigale V4.

Carl Fogarty

Ο Foggy δήλωσε για τη νέα του ομάδα: "Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες! Είμαι μεγαλύτερος και σοφότερος τώρα σε σχέση με τότε που διοικούσα μια ομάδα, και τότε είχαμε μια μοτοσυκλέτα υπό εξέλιξη, αλλά αυτή τη φορά θα έχουμε μια αποδεδειγμένα νικηφόρα μοτοσυκλέτα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά από την αρχή και να είμαστε σε θέση να κερδίζουμε αγώνες αμέσως. Λατρεύω τους αγώνες στο BSB. Από τα τρία πρωταθλήματα που παρακολουθώ -MotoGP, World Superbikes και BSB- το BSB είναι το αγαπημένο μου. Αυτό οφείλεται στο πόσο στενές είναι οι μάχες, στη φύση των πιστών που λαμβάνει χώρα το Πρωτάθλημα, στη δύναμη των μοτοσυκλετών και στον τρόπο που τα ηλεκτρονικά δεν παρεμβαίνουν στην οδήγηση (σσ. δεν επιτρέπονται ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως σύστημα ελέγχου πρόσφυσης), αφήνοντας τον έλεγχο στους αναβάτες.”

Foggy eyes

Τώρα μένει να δούμε ποιοι θα είναι οι αναβάτες της ομάδας, και περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιστροφής του King Carl στους αγώνες μοτοσυκλέτας.