Velantino Rossi: Επιβεβαίωσε πως θα πάει στα αυτοκίνητα για 10 χρόνια

Στόχος οι 24ωροι αγώνες του Le Mans και Nurburgring
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

19/12/2019

Λίγες μόνο μέρες μετά την “κόντρα” που είχε μέσα στην πίστα της Valencia με τον Lewis Hamilton, ο Valentino Rossi κρατάει και πάλι το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, αυτή τη φορά μιας Ferrari GT3 στην πίστα της F1 στο Abu Dhabi. Μαζί του είναι το “φιλαράκι” Uccio Salucci και ο ετεροθαλής Luca Marini, που θα οδηγήσουν εκ περιτροπής για 12 ώρες τη Ferrari της Sky στον αγώνα αντοχής 12h of Gulf.

Ο Rossi μίλησε ανοιχτά για το τι σκέφτεται να κάνει με το αγωνιστικό του μέλλον τα επόμενα χρόνια, καθώς το συμβόλαιό του τελειώνει το 2020. Προφανώς η Yamaha θα προσφέρει μια θέση στον Rossi ακόμα κι αν γίνει 80 χρονών και τερματίζει τελευταίος, αφού η παρουσία του στα MotoGP ξεπερνά το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ιταλός είναι θρύλος και εκπροσωπεί μια ολόκληρη γενιά θεατών και οπαδών, που επί δύο ολόκληρες δεκαετίες μεγάλωσαν παρακολουθώντας τα κατορθώματά του εντός πίστας και το show του εκτός…. Όμως ο ίδιος ο Rossi δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνει ένα  “έκθεμα” που θα περιφέρεται στις πίστες και με την ισχυρή προσωπικότητά του θα πουλάει μπλουζάκια και θα βγάζει ειδησούλες. Έτσι στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Sky (είναι και χορηγός του) ξεκαθάρισε πως τα αγωνιστικά αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της χρονιάς θα είναι καθοριστικά για την τελική απόφαση που θα πάρει. Μάλιστα όπως είπε, τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να είναι καλύτερα από τα περσινά – ούτε καν στο ίδιο επίπεδο. Επίσης ήταν απόλυτα σαφής με το τι θα κάνει στην περίπτωση που το 2020 είναι η τελευταία του χρονιά στα MotoGP. “Έχω πει πολλές φορές πως θα τρέξω αγώνες αυτοκινήτων για τα επόμενα δέκα χρόνια. Οι αγώνες αντοχής των 24ωρών του Le Mans και του Nurburgring είναι μέσα στη λίστα με εκείνους που θέλω να τρέξω οπωσδήποτε ” . Φυσικά οι δημοσιογράφοι άρπαξαν την ευκαιρία από την πρόσφατη ανταλλαγή οχημάτων με τον Lewis Hamilton και τον ρώτησαν για την πιθανότητα να πάει στη Formula 1. Η απάντηση του Rossi ήταν αναμενόμενα χιουμοριστική: “Ο Hamilton μου είπε πως προλαβαίνω ακόμα, αλλά η ηλικία μου δεν βοηθάει… βέβαια αν ο Bottas θέλει…”.

MotoGP - Στην Aprilia o Marco Bezzecchi από τη νέα χρονιά

Δίπλα στον Jorge Martin ο οποίος είχε υπογράψει με την ιταλική ομάδα πριν λίγο καιρό
motomag MotoGP - Στην Aprilia o Marco Bezzecchi από τη νέα χρονιά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/6/2024

Ακόμη ένα κομμάτι του μεταγραφικού παζλ της σεζόν του 2025 για το MotoGP μπαίνει στη θέση του καθώς o Marco Bezzecchi ανακοινώθηκε πως θα είναι ο δεύτερος αναβάτης της Aprilia Racing πλάι στον Jorge Martin.

Ο Bezzecchi, ο οποίος ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία το 2022, έχει πετύχει μέχρι και σήμερα τρεις νίκες ενώ έχει ανέβει στο βάθρο συνολικά εννέα φορές. Την περσινή χρονιά ο Ιταλός αναβάτης τερμάτισε στην τρίτη θέση πίσω από τους Francesco Bagnaia και Jorge Martin.

O Massimo Rivola, CEO της Aprilia Racing ανέφερε: “Καλοσορίζουμε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ιταλίας, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του ήδη από το ντεμπούτο του στις μικρότερες κατηγορίες και ειδικά πέρυσι στο MotoGP, καταγράφοντας εξαιρετικές επιδόσεις και νίκες. Ανυπομονούμε για την έλευση του “Bez” στο Noale. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη σύνθεση των αναβατών μας για το 2025. Οι Martín και Bezzecchi ήταν οι πρώτες μας επιλογές λόγω της ηλικίας, του ταλέντου και της αποφασιστικότητάς τους. Μαζί τους μπορούμε να γράψουμε ένα νέο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Aprilia Racing”.

Με τη μετακόμιση του Bezzecchi στην Aprilia Racing ο δρόμος για την ολοκλήρωση του μεταγραφικού παζλ είναι ακόμη μακρύς καθώς υπάρχουν ακόμη δέκα κενές θέσεις σε διάφορες ομάδες του MotoGP.

Ετικέτες