Yamaha - To MT-09 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT

Θα παρουσιαστεί το 2024 ενώ θα βγει στις αγορές το 2025
motomag Yamaha – To MT-09 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/7/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για το νέο ημιαυτόματο κιβώτιο Υ-ΑΜΤ το οποίο παρουσίασε η εταιρεία των τριών διαπασών, που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε συστήματα όπως το E-Clutch της Honda. Τώρα σύμφωνα με έγγραφα και φωτογραφίες από πηγές του εξωτερικού έγινε γνωστό πως το MT-09 θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας που θα φέρει το νέο ημιαυτόματο κιβώτιο.

Η Yamaha είχε κάνει σαφές πως το νέο της κιβώτιο θα εφοδιάζει μελλοντικά αρκετά μοντέλα της γκάμας της, ωστόσο από ότι φαίνεται θέλει να κάνει το πρώτο βήμα με το δημοφιλές MT-09. Σε μία φωτογραφία που διέρρευσε βλέπουμε το γυμνό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας να μην έχει μανέτα συμπλέκτη, προδίδοντας την εφαρμογή του ημιαυτόματου κιβώτιου Υ-ΑΜΤ.

Yamaha – To MT-09 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT

Επιπρόσθετα σε ένα έγγραφο τύπου που παρουσιάστηκε στην Ταϊβάν αναγράφεται ο κωδικός “ MTN890-S” στον οποίο υπάρχει δίπλα ο κυβισμός 890 κ.εκ. καθώς και το “Α6” το οποίο δηλώνει τις σχέσεις του αυτόματου κιβωτίου. Σύμφωνα με πηγές το συγκεκριμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2024 -το πιθανότερο στην EICMA- και θα βγει στις αγορές ως μοντέλο του 2025.

Yamaha – To MT-09 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT

Επιπρόσθετα το MT-09 θα έχει τρεις εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ, μία απόδοσης 46 ίππων για δίπλωμα Α2 κατηγορίας, μία 93 ίππων η οποία θα μπορεί με τη σειρά της να περιοριστεί στους 46 ίππους καθώς και μία η οποία θα έχει διαθέσιμη όλη τη δύναμη του κινητήρα δηλαδή 117 ίππους. Ταυτόχρονα όλες οι εκδόσεις με το ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT θα ζυγίζουν 3 κιλά περισσότερα από αυτές με το συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Yamaha – To MT-09 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το ημιαυτόματο κιβώτιο Y-AMT

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες