ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Αύξηση 12% στο κύκλο εργασιών το Α’ εξάμηνο του 2024

Διψήφιο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις μοτοσυκλετών και προϊόντων θάλασσας Yamaha
motomag ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Αύξηση 12% στο κύκλο εργασιών το Α’ εξάμηνο του 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/7/2024

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έκλεισε το Α’ εξάμηνο του 2024 με αύξηση 12% στο κύκλο εργασιών με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 86,1 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα και σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωσε ο ελληνικός όμιλος οι πωλήσεις δίκυκλων και προϊόντων θάλασσας Yamaha έφτασαν τα 47,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 19,4%. Αύξηση καταγράφηκε και στην δραστηριότητα της Porsche, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 22,8 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 13,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Αντίστοιχη ανάπτυξη παρουσιάζει και η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, με τα έσοδα από τις ενοικιάσεις να ανέρχονται στα 15,1 εκ. ευρώ να παρουσιάζουν αύξηση 19,1%.

Στο πρώτο εξάμηνο, σε συνδυασμό με τον διαφορετικό χρονισμό συγκεκριμένων εξόδων και εσόδων σε σχέση με πέρυσι (πωλήσεις αυτοκινήτων της Sixt), υπήρξε μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 17.7%.

Εικόνα που περιέχει κείμενο, στιγμιότυπο οθόνης, γραμματοσειρά, αριθμός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του στόλου αυτοκινήτων της Sixt και οι αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης των εμπορικών δραστηριοτήτων, οδήγησε σε αύξηση του μακροπρόθεσμου ενεργητικού (εξαιρώντας την επίδραση του ΔΠΧΑ 16) σε 86,8 εκ. ευρώ. Αυτό είχε ως συνέπεια την αύξηση του δανεισμού και αντίστοιχα του χρηματοοικονομικού κόστους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δανεισμός φτάνει στα μέγιστο σημείο του στο μέσο του έτους και ακολουθεί ισχυρή αποκλιμάκωσή του στο δεύτερο εξάμηνο με τις προβλεπόμενες χρηματοροές.

Εικόνα που περιέχει κείμενο, γραμματοσειρά, αριθμός, στιγμιότυπο οθόνης

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Πάρης Κυριακόπουλος, δήλωσε: “Η Μοτοδυναμική είχε σημαντική ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες μας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αύξηση στα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα Porsche, όπου ο κύκλος εργασιών μεγαλώνει με ταχύτερους ρυθμούς από τις επιμέρους αγορές τους. Οι επενδύσεις σε στόλο αυτοκινήτων και καινούργια σημεία στη SIXT ήδη αποδίδουν καρπούς με αύξηση πωλήσεων και μεριδίου αγοράς.

Για το δεύτερο εξάμηνο, υπάρχει πλήρη διαθεσιμότητα σε όλα τα προϊόντα και είμαστε τοποθετημένοι ώστε να εκμεταλλευτούμε την σημαντική αύξηση των αφίξεων σε όλα τα σημεία που δραστηριοποιούμαστε στην ενοικίαση αυτοκινήτων.  Η χρονιά περιμένουμε να συνεχίσει δυναμικά και προσβλέπουμε σε ουσιώδη ανάπτυξη πωλήσεων, με την λειτουργική κερδοφορία να καλύπτει την υστέρηση του πρώτου εξαμήνου και να παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με το 2023. Ενώ βλέπουμε πολλά θετικά στοιχεία στις αγορές μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε πιθανές μεταβολές στην ζήτηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας”.

Ετικέτες

Kawasaki Z900 & Kawasaki Z900SE - Τώρα σε φθινοπωρινή προσφορά

Η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένους χρωματισμούς και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων
Kawasaki Z900 προσφορά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Η  KSR Hellas προσφέρει σε νέα προνομιακή τιμή με έκπτωση -700€ τα naked μοντέλα Kawasaki Z900 & Kawasaki Z900SE.

Η  προσφορά ισχύει για συγκεκριμένους χρωματισμούς και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Ebony / Metallic Matte Graphenesteel Gray (Z900) > 10.495€

  • Metallic Spark Black / Metallic Matte Graphenesteel Gray / Candy Lime Green Type 3 (Z900 SE) > 11.995€

Επικοινωνήστε  με το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες, και ακολουθήστε την εταιρεία στα social media.

Kawasaki Greece - Facebook

Kawasaki Greece - Instagram

Kawasaki Greece - LinkedIn

Ετικέτες