CFMOTO: Ορόσημο παραγωγής στα ATV/SxS -Έφτασαν το 1.000.000

Εορτασμοί για την κατασκευή του 1.000.000ου μοντέλου στην Κίνα
CFMOTO ορόσημο παραγωγής στα ATV
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/10/2024

Λιγότερες από δύο δεκαετίες χρειάστηκε η CFMOTO για να φτάσει σε ένα σημαντικό παραγωγικό ορόσημο καθώς κατασκεύασε το ATV/SxS υπ αριθμόν 1.000.000.

Φέτος η CFMOTO γιορτάζει 35 χρόνια από την ίδρυσή της με την κινέζικη εταιρεία να ξεκινά κατασκευάζοντας ανταλλακτικά εξαρτήματα για μοτοσυκλέτες το 1989 και σίγουρα η διοίκηση της δεν θα περίμενε την άνοδο που έχει σημειώσει ύστερα από τρεισήμισι δεκαετίες.

Τα 35 χρόνια της CFMOTO συνέπεσαν και με ένα σημαντικό κατασκευαστικό ορόσημο καθώς στις 9 Οκτωβρίου από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας στην Hangzhou βγήκε το 1.000.000 εκτός δρόμου όχημα που κατασκευάζει, ίσως όχι τυχαία το Ζ10, το κορυφαίο SxS που παράγουν οι Κινέζοι.

CFMOTO ορόσημο παραγωγής στα ATV

Στην εορταστική τελετή παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της CFMOTO μεταξύ των 100 καλεσμένων που ήρθαν διάφορα άλλα τμήματα της εταιρείας, όπως και έμποροι αλλά και προσωπικό από άλλα εργοστάσιά της, ενώ το επετειακό Ζ10 αφού βγήκε από την γραμμή παραγωγής πήγε στα κεντρικά της CFMOTO, όπου μάλλον και θα παραμείνει ως εκθεσιακό μοντέλο.

Η CFMOTO ξεκίνησε να κατασκευάζει ATVs το 2005, μόλις έναν χρόνο μετά την κατασκευή του πρώτου κινητήρα της για αυτού του είδους οχήματα με πρώτο μοντέλο το CF500 που παρουσιάστηκε τότε επίσημα και στην EICMA. Πέντε χρόνια νωρίτερα το φως της παραγωγής είδε και το πρώτο δίκυκλο της εταιρείας που ήταν ένα scooter και έμοιαζε πολύ με το 50άρι Honda Elite/Vision της προηγούμενης 10ετίας.

CFMOTO ορόσημο παραγωγής στα ATV

Από το πρώτο ATV της CFMOTO μέχρι σήμερα έχει μπει βέβαια πολύ νερό στο αυλάκι με την εταιρεία να έχει μια ευρεία γκάμα από ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ATV, UTV και SSV μοντέλα, που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων όχι σε μία ούτε σε δύο αλλά σε 30 αγορές του κόσμου που εξαγει τα προϊόντα της, από τις 100 και πλέον χώρες όπου δραστηριοποιείται σήμερα.

Με αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα ακολουθήσει και το δεύτερο εκατομμύριο στην κατασκευή εκτός δρόμου οχημάτων, το οποίο και αναμένεται να έρθει πολύ πιο γρήγορα από το πρώτο.

BMW C 400 GT και Χ 2025 - Ώρα ανανέωσης, σχεδόν χωρίς αλλαγές στη σχεδίαση [Video]

Νέα TFT οθόνη, έξτρα χώρος κάτω από τη σέλα, Euro 5+ προδιαγραφές - Τιμές στην Ελλάδα
νέα BMW C 400 GT και C 400 X 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/10/2024

Τα 400άρια scooter της BMW, C 400 GT and C 400 X, ανανεώνονται για τη νέα χρονιά με περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό και κινητήρα προδιαγραφών Euro 5+.

H BMW άλλαξε στα C 400 GT και C 400 X και έβαλε μια νέα TFT με διαγώνιο στις 6,5 ίντσες, η οποία συνδέεται με το πολυχειριστήριο στο αριστερό γκριπ, ενώ για το GT η γερμανική εταιρεία προσφέρει προαιρετικά οθόνη-tablet 10,25 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις προσφέρεται συνδεσιμότητα με smartphone και έλεγχος κλήσεων, μηνυμάτων, μουσικής και πλοήγησης, ενώ αν το κράνος και το κινητήτό είναι συνδεδεμένα με την οθόνη με Bluetooth δεν απαιτείται η εφαρμογή της BMW για τον έλεγχό τους.

Στον στάνταρ εξοπλισμό των μεσαίου κυβισμού σκούτερ της BMW ανήκει το cornering ABS (ABS Pro το ονομάζουν οι Βαυαροί), όπως και το Dynamic Brake Control (DBC) που δεν επιτρέπει στον ψεκασμό να τροφοδότήσει το μοτέρ, από μία τιμή επιβράδυνσης και έπειτα -στο δυνατό φρενάρισμα- ακόμη και αν ο αναβάτης ανοίξει το γκάζι, ενώ το σύστημα ενεργοποιεί και τα αλάρμ σε φρενάρισμα πανικού. Στάνταρ είναι και το traction control όπως και το  Engine Drag Torque Control (MSR) που ανάλογα με τις συνθήκες μειώνει το φρένο του κινητήρα για να σταθεροποιήσει το scooter.

νέα BMW C 400 GT και C 400 X 2025

O 400άρης κινητήας και στις δύο περιπτώσεις δέχτηκε τις αλλαγές που χρειάστηκαν για να πληροί της προδιαγραφές Euro 5+ και η απόδοσή του βρίσκεται στους 34 ίππους και τα 3,57 κιλά ροπής στις 7.500 και 5.750 σ.α.λ. αντίστοιχα. παραμένοντας ως είχε.

Κάτω από τη σέλα ο αποθηκευτικός χώρος έχει αυξηθεί κατά τρία λίτρα για το C 400 X, ενώ για το GT η αύξηση φτάνει συνολικά τα 12 λίτρα με τη BMW να υπολογίζει και τα ντουλαπάκια, ενώ η ζελατίνα του ρυθμίζεται πλέον χειροκίνητα. 

νέα BMW C 400 GT και C 400 X 2025

Οι Γερμανοί βελτίωσαν και τη χωρητικότητα του έξτρα top case που βρίσκεται πλέον στα 43,5 λίτρα. Πιο σημαντικά ίσως αυξήθηκε το βάρος που μπορεί να μεταφέρει από τα πέντε στα 10 κιλά, ενώ εντός θα βρείτε θύρα USB που δεν χρειάζεται να την ψάξετε γιατί υπάρχει και φωτισμός.

Στη σχεδίαση δεν υπάρχουν αλλαγές στα δύο scooter της BMW, ή για να ακριβολογούμε θα πρέπει να περάσετε αρκετά δευτερόλεπτα κοιτάζοντας το ράμφος του "Χ" για να καταλάβετε ότι είναι ελαφρώς διαφορετικό από του υπάρχοντος μοντέλου. Το GT συνεχίζει την πορεία του αυτούσιο ωστόσο και τα δύο είναι διαθέσιμα σε δύο νέες εκδόσεις C 400 X "Rugged" και C 400 GT "Exclusive".

νέα BMW C 400 GT και C 400 X 2025

Το C 400 X "Rugged" ξεχωρίζει από το ματ λαδί χρώμα "Kalamata metallic matt", με τη BMW να χρησιμοποιεί ξανά το όνομα της ελληνικής πόλης σε μια νέα απόχρωση πρασίνου. Η έκδοση έχει επίσης ζάντες βαμμένες κόκκινες, "χρυσές" δαγκάνες και αυτοκόλλητα που το κάνουν υποτίθεται πιο σκληροτράχηλο σχεδιαστικά, ενώ η ζελατίνα είναι φιμέ, η επένδυση της σέλας μαύρη-κόκκινη και τα ελαστικά έχουν "off road" σχεδίαση. Προαιρετικά είναι διαθέσιμες και χούφτες και στις φωτογραφίες φαίνονται επίσης και κάγκελα στα πλαϊνά του φαίρινγκ αλλά και μεταλλικά ένθετα στην ποδιά.

Το C 400 GT "Exclusive" είναι βαμμένο σε λευκό περλέ χρώμα, οι ζάντες είναι βαμμένες χρυσές, οι δαγκάνες κόκκινες και η επένδυση φέρει κεντημένο σήμα. Παράλληλα υπάρχει και προτζέκτορας που προβάλλει το σήμα της BMW στον δρόμο, στο πάτωμα και όχι στους καθρέπτες, όπως συνηθίζεται στα αυτοκίνητα, ενώ και εδώ υπάρχουν μεταλλικά ένθετα στην ποδιά.

Η τιμή του C 400 X στην Ελλάδα ξεκινά από τα 7.300 ευρώ και του C 400 GT από τα 8.400 ευρώ.