CFMOTO 125NK 2025 - Έρχεται στην EICMA ως μοντέλο παραγωγής 

Επιβεβαίωση της παρουσίας του στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου
CFMOTO NK125 - Ως μοντέλο παραγωγής στην EICMA
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η CFMOTO επιβεβαιώνει ότι στη φετινή EICMA θα αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του 125NK

"Πέρσι concept, φέτος πραγματικότητα". Με αυτό το μήνυμα που ανάρτησε στα κοινωνικά της δίκτυα, μαζί με μία εικόνα που δείχνει το φανάρι της μοτοσυκλέτας και ένα μέρος του ρεζερβουάρ, τον πίνακα πληροφοριών και το τιμόνι, η CFMOTO ανακοίνωσε την άφιξη του NK125 στην ερχόμενη EICMA ως μοντέλο παραγωγής.

CFMOTO NK125 - Ως μοντέλο παραγωγής στην EICMA

Σχεδιαστικά η concept μοτοσυκλέτα που είδαμε στην περσινή EICMA είναι επηρεασμένη με τη σειρά της από το concept NK-C22, με την μίνιμαλ και αιχμηρή σχεδίαση να την χαρακτηρίζει, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το εμπρός φτερό που φέρουν και τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογενείας. 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν η μοτοσυκλέτα διατηρήσει ή όχι το μονόμπρατσο ψαλίδι που έφερε ή αν υιοθετηθεί τελικά μια πιο σημβατική λύση με στόχο και τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως και πόσα από τα carbon τμήματα του concept θα περάσουν στην παραγωγή, έστω και ως αξεσουάρ.

CFMOTO NK125 - Ως μοντέλο παραγωγής στην EICMA

 

Husqvarna EE 5 2025- Το ηλεκτρικό mini cross βελτιώθηκε

Με νέο υγρόψυκτο κινητήρα - Ίδιες αλλαγές με το SX-E 5 της KTM
Husqvarna EE 5 2025 mini cross
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Ακολουθώντας τα βήματα της KTM η Husqvarna ανακοίνωσε με τη σειρά της αλλαγές στο EE 5 για τη νέα χρονιά με το νέο μοτέρ να πρωταγωνιστεί.

Για όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στο παιδί τους ένα μηδενικών ρύπων motocross με απόδοση αντίστοιχη ενός 50αριού, η Husqvarna έχει στις τάξεις της το EE 5, το οποίο βελτιώνεται για τη νέα χρονιά, όπως άλλωστε βελτιώθηκε και το αδελφό KTM SX-E 5.

Husqvarna EE 5 2025 mini cross

Τη μεγάλη διαφορά την κάνει ο νέος υγρόψυκτος κινητήρας, ο οποίος διαχειρίζεται σημαντικά καλύτερα την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει σε σχέση με τον προηγούμενο αερόψυκτο με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζωή της μπαταρίας έως και 30% σύμφωνα με τη Husqvarna, ενώ η απόδοσή του παραμένει στους 6,8 ίππους, όση ήταν και στον αερόψυκτο.

Το EE 5 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις διαστάσεις του αναβάτη καθώς αυτός μεγαλώνει. Το πλαστικό υποπλαίσιο αλλάζει την έδρασή του στο ατσάλινο πλαίσιο, ενώ το ύψος τη σέλας μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με τις πλάκες του πιρουνιού να κατεβαίνουν στα καλάμια και το πίσω αμορτισέρ να αλλάζει την έδρασή του χαμηλώνοντας τη μικρή μοτοσυκλέτα.

Husqvarna EE 5 2025 mini cross

Οι αναρτήσεις παραμένουν ως είχαν με το πλήρως ρυθμιζόμενο USD πιρούνι WP XACT των 35 χλστ. να ρυθμίζει τη σκληρότητά του με αέρα, αντί για ελατήριο, στο αριστερό καλάμι. Το αμορτισέρ ανήκει στην ίδια σειρά και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με τις διαδρομές των αναρτήσεων να βρίσκονται στα 205 και 193 χλστ., εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 12 ιντσών.

Η μπαταρία του EE 5 έχει ενεργειακή χωρητικότητα που βρίσκεται στo 0,907 kWh. H μπαταρία αρκεί, σύμφωνα με τη Husqvarna για δύο ώρες χαλαρής οδήγησης ή για 30 λεπτά σε ρυθμό αγώνα. Η εικόνα του εξοπλισμού συμπληρώνουν το τιμόνι της Neken και τα γκριπ της ODI, ενώ τα ελαστικά προέρχονται από τη MAXXIS.