Rallye du Maroc 2024 - Σκοτώθηκε ο αγωνιζόμενος Frederic Baudry

Στην πρώτη ημέρα του ράλι, πριν καν συμπληρώσει 100 χιλιόμετρα αγώνα
Frederic Baudry
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2024

Ο Γάλλος αγωνιζόμενος Frederic Baudry έχασε τη ζωή του μετά από πτώση που είχε στους αμμόλοφους του Rally du Maroc 2024, την πρώτη κιόλας ημέρα του αγώνα.

Αυτός ήταν ο 2ος -και μοιραίος- αγώνας του Baudry σε αγώνα Παγκοσμίου Rally-Raid, με τον Γάλλο να έχει τερματίσει 73ος στη Rally 2 κατηγορία του Rallye du Maroc 2023. Το όνειρο του Baudry ήταν στο απώτερο μέλλον να λάβει μέρος στο Rally Dakar με μοτοσυκλέτα προετοιμασμένη από τη Nomade Racing.

Το 2024 ο Baudry κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρόλογο, αγωνιζόμενος με Kove 450 Rally και με την υποστήριξη της Nomade Racing, τερματίζοντας στη 111η θέση, την Κυριακή 6/10.

Όμως τη Δευτέρα 7/10 είχε μια άσχημη πτώση στο χιλιόμετρο 97 της διαδρομής, λίγο μετά τη μέση της ημέρας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Αγώνα David Castera, το ιατρικό προσωπικό που έσπευσε σημείο του ατυχήματος βρήκε τον Baudry χωρίς τις αισθήσεις του. Ο Γάλλος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Zagora, όπου και πέθανε, στις 4:45 τοπική ώρα.

“Αυτό το απόγευμα, ολόκληρη η ομάδα έχει σοκαριστεί βαθιά από τον τραγικό χαμό του Fred”, διαβάζουμε σε ανακοίνωση της ομάδας του Γάλλου, Nomade Racing. “Οι σκέψεις μας πηγαίνουν πρώτα στη γυναίκα και στα παιδιά του. Fred, ετοίμασε μερικά όμορφα μονοπάτια για εμάς εκεί πάνω.”

Η γυναίκα του, Karine αναφέρει πως “ήθελε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, συμμετέχοντας σε αγώνες Rally με μοτοσυκλέτα. Το έκανε, αλλά δυστυχώς σήμερα το πάθος του, του στοίχισε τη ζωή.”

Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος αγωνιζόμενου σε αγώνα του W2RC 2024, μετά τον χαμό του Carles Falcon που σκοτώθηκε η 2η ημέρα του Rally Dakar.

Toni Bou - 18ος Παγκόσμιος Τίτλο στο X-Trial με 2 γύρους να απομένουν

Με τον Ισπανό να έχει 18 ακόμα Τίτλους στο Outdoor Trial, με σύνολο 36 Παγκόσμια Πρωταθλήματα
Toni Bou
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/10/2024

Στην Ανδόρρα, ο Toni Bou πήρε την Πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial, κερδίζοντας έτσι τον 18ο Τίτλο του στο Indoor Trial, ο οποίος είναι ο 36ος συνολικά!

Με κάθε νέο Παγκόσμιο Τίτλο ο Ισπανός αναβάτης του HRC γράφει ξανά ιστορία, καταρρίπτοντας το δικό του απόλυτο ρεκόρ συλλογής Παγκοσμίων Τίτλων σε Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας εγκεκριμένο από τη FIM.

Ο 18ος τίτλος του Bou στο X-Trial ήρθε με 2 γύρους “καβάτζα”, πριν το τέλος της σεζόν του 2024. Μεγάλοι αντίπαλοι του Ισπανού για τη φετινή χρονιά ήταν ο ομόσταυλός του στη Honda, Gabriel Marcelli και ο Jaime Busto της GASGAS, ενώ η κατάκτηση του τίτλου βρήκε τον Bou με 106 βαθμούς έναντι 68 που είχαν Marcelli και Busto.

Ο αναβάτης της Repsol Honda έχει κερδίσει όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor) από το 2007, και συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο επόμενος γύρος για το X-Trial είναι στις 26 Οκτωβρίου στην Εσθονία, ενώ η δεύτερη θέση είναι ακόμα στα χαρτιά για Marcelli και Busto.

Φωτό: Marc Calvo

Ετικέτες