Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

Με την ομάδα Polaris Mexico έλαβε μέρος στο Rally Dakar 2024
motomag Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/8/2024

Ο Μεξικανός αγωνιζόμενος Anibal Lopez ο οποίος είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλητής στην κατηγορία Pro UTV Stock το 2022, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του.

Ο Lopez ο οποίος είχε καταφέρει παλαιότερα να αναδειχθεί νικητής στην κατηγορία του στο Baja 500, τη φετινή χρονιά ήταν ένα από τα μέλη της ομάδας Polaris Mexico στο Rally Dakar, ενώ το 2023 κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην κατηγορία Pro UTV Stock.

Ο θάνατος του Lopez σύμφωνα με την Ομοσπονδία SCORE (Southern California Off Road Enthusiasts), οφείλεται σε ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι συνθήκες ή κάτι περισσότερο.

Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

Η Ομοσπονδία SCORE μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ανέφερε: "Ολόκληρη η οικογένεια της SCORE είναι βαθιά θλιμμένη από την απώλεια του Lopez. Eκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναθλητές του”.

Ανακοίνωση έκανε όμως για τον θάνατο του Lopez και η Polaris Mexico λέγοντας τα εξής: "Αποχαιρετούμε έναν πραγματικό πρωταθλητή, έναν στοργικό πατέρα και έναν αγαπημένο φίλο. Ο θάνατός σου αφήνει ένα μεγάλο κενό στη ζωή μας αλλά η κληρονομιά σου θα συνεχίσει να μας εμπνέει. Ως αρχηγός της αγωνιστικής μας ομάδας, ηγήθηκες με θάρρος, αποφασιστικότητα και πάθος το οποίο μετέδιδες σε όλους. Μπορεί να πέρασες τη γραμμή του τερματισμού, αλλά η μνήμη σου θα μείνει για πάντα μαζί μας”.

Rally Raid - O Anibal Lopez νεκρός μετά από ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του

 

Honda Racing Corporation - Στους αγώνες Trial με το ηλεκτρικό RTL Electric

Το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτρικό trial της HRC - Με αναβάτη τον Takahisa Fujinami
Team HRC  - Ηλεκτρικό trial από τη Honda
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/9/2024

Η Team HRC θα εγκαινιάσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική απόπειρα της Honda Racing Corporation στο trial, με την αρχή να γίνεται στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

Η Honda υποστηρίζει τον εξηλεκτρισμό των δύο τροχών και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η εργοστασιακή συμμετοχή της στο πρωτάθλημα MFJ All Japan Trial επιβεβαιώνει τη δέσμευση της στη συνεργασία που έχει στους ηλεκτρικούς κινητήρες και τις μπαταρίες και με τους υπόλοιπους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Οι αγώνες είναι απαραίτητοι για την ορθή εξέλιξη του είδους και τη μείωση του συνολικού βάρους και αυτό παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στις μοτοσυκλέτες, για να μην φτάσουμε να οδηγούμε "σπορ" δίτροχα 400-500 κιλών, με ελαστικά που θέλουν αλλαγή κάθε 3.000 χλμ., όπως έχει γίνει δηλαδή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν για πλάκα τους δύο τόνους σε βάρος.

Team HRC  - Ηλεκτρικό trial από τη Honda

Η Honda έχει ξεκινήσει από πέρσι να παίρνει πιο σοβαρά τους αγώνες με ηλεκτρικά με τη συμμετοχή της στο ιαπωνικό πρωτάθλημα All Japan MX με το CR Electric Proto, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο e-Explorer της FIM, όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το ηλεκτρικό CR είναι και ο "δωρητής οργάνων" αναφορικά με τον κινητήρα, τη συστοιχία μπαταριών και το σύστημα διαχείρισής τους στην ηλεκτρική trial RTL Electric.

H RTL είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική αγωνιστική trial που εξελίσσει η HRC και ως βάση δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιηθεί η ανίκητη εργοστασιακή Montesa COTA 4RT που έχει οδηγήσει τον τεράστιο Toni Bou σε 18 σερί παγκόσμιους τίτλους.

Στην τρέχουσα φάση η μοτοσυκλέτα εξελίσσεται με τη βοήθεια ενός παλιού γνώριμου από τις επιτυχίες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial, του βετεράνου Takahisa "Fujigas" Fujinami, ο οποίος είναι και ο διευθυντής της Team HRC. Ο Fujinami έχει συνδέσει την καριέρα του με την HRC και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2004. Ο 44χρονος Ιάπωνας θα λάβει μέρος στους ιαπωνικούς αγώνες trial, στην κατηγορία  International A-Class Super (IAS) με την αρχή να γίνεται στις 13 Οκτωβρίου.