Isle of Man TT 2023 - Το προσωρινό πρόγραμμα

Με νέα μορφή και 2 αγώνες σε κάθε κατηγορία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/9/2022

Με νέα μορφή αναμένεται η διεξαγωγή του Isle of Man Tourist Trophy 2023, με την επέκταση του αγωνιστικού προγράμματος, με 6 αντί για 4 μέρες αγώνων, και με 10 αντί για 8 αγώνες. Επιπλέον το πρόγραμμα του 2023 θα έχει διάρκεια 8 ημερών αντί για 7, με τρία σετ από 2 αγώνες να χωρίζονται από δυο ημέρες ξεκούρασης.

Έτσι, από τη νέα χρονιά θα έχουμε για πρώτη φορά 2 αγώνες Superstock και 2 αγώνες Supertwins, έτσι ώστε και οι 5 κατηγορίες να έχουν από 2 αγώνες.

Όπως λέει κι ο Peter Hickman: “Ένα λάθος ή μια μηχανική βλάβη μπορεί να σου καταστρέψει τον αγώνα, και αν αγωνίζεσαι σε κατηγορία του ΤΤ με μόνο έναν αγώνα, το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι… πως πρέπει να περιμένεις άλλους 12 μήνες για να προσπαθήσεις ξανά! Ενώ τώρα, με 2 αγώνες σε κάθε κατηγορία όλοι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία αν κάτι πάει  στραβά.”

To ΤΤ θα ξεκινήσει μία ημέρα αργότερα από ότι συνηθίζεται, ενώ θα έχει όχι ένα αλλά δύο ξεχωριστές περιόδους προκριματικών, μία το απόγευμα και μία το βράδυ, ενώ το μεσαίο σαββατοκύριακο του προγράμματος θα έχει 3 αντί 2 αγώνες.

Ακολουθεί το προσωρινό πρόγραμμα του ΙΟΜΤΤ 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TT 2023  
Δευ 29 Μαίου UK Bank HolidayΑπογευματινά & Βραδινά Προκριματικά
Τρι 30 ΜαίουΒραδινά Προκριματικά
Τετ 31 ΜαίουΒραδινά Προκριματικά
Πεμ 1 ΙουνίουΒραδινά Προκριματικά
Παρ 2 ΙουνίουΑπογευματινά Προκριματικά
Σαβ 3 ΙουνίουMonster Energy Supersport Race 1
 3Wheeling.Media Sidecar Race 1
Κυρ 4 ΙουνίουRST Superbike TT
Δευ 5 ΙουνίουΗμέρα ξεκούρασης
Τρι 6 ΙουνίουRL360 Superstock Race 1
 Bennetts Supertwin Race 1
Τετ 7 ΙουνίουMonster Energy Supersport Race 2
 3Wheeling.Media Sidecar Race 2
Thu 8 JuneΗμέρα ξεκούρασης
Παρ 9 ΙουνίουRL360 Superstock Race 2
Isle of Man Bank HolidayBennetts Supertwin Race 2
Σαβ 10 ΙουνίουMilwaukee Senior TT

 

Olympia Rally 2025 – Πρόλογος και ιδανική αυλαία για το διεθνή αγώνα

1ος ο Γιάννης Σεβαστόπουλος μεταξύ των Ελλήνων – 1ος γενικής ο Σλοβένος Urban Jerkic
Olumpia Rally 2025
Από το

motomag

29/4/2025

110 αναβάτες από όλο τον κόσμο έδωσαν το “παρών” στην εκκίνηση στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας εν μέσω εορταστικής ατμοσφαίρας, μετά από ένα πρόλογο 45 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο σε πλοήγηση όσο και σε οδήγηση.

Η καιρός ήταν βροχερός, ανεβάζοντας τα επίπεδα δυσκολίας με την παρουσία λάσπης, αν και απέτρεψε την δημιουργία σκόνης.

Η σειρά εκκίνησης για τη δεύτερη ειδική, μια μεγάλη διαδρομή 250 χιλιομέτρων γύρω από την τεχνητή λίμνη του Πηνειού, θα καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα του προλόγου.

Olympia Rally 2025 - 1η Ημέρα

Νικητής της πρώτης ειδικής ήταν ο Σλοβένος Urban Jerkic με KTM EXC 450, με χρόνο 1ώ05’28”, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Roberto Barbieri με Husqvarna FE 501, που υπολείπονταν κατά 1’14”. Ο Γερμανός Mike Wiedemann τερμάτισε τρίτος με Yamaha Tenere XTZ 700. Κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ήταν ο “δικός μας” Γιάννης Σεβαστόπουλος, τον οποίο και γνωρίζετε επίσης μέσα από τις συμμετοχές του στα Mega Test του ΜΟΤΟ. Ο Γιάννης τρέχει επίσης με Yamaha Tenere 700 και πήρε παράλληλα και την  5η θέση στη γενική με χρόνο 1ώ09’47”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, ενώ αρκετές από αυτές μπορείτε να τις δείτε στη συλλογή που ακολουθεί.