Αντώνης Βεντούρας - Και δεύτερο βάθρο, στον αγώνα της Κυριακής για το MotoRCWorld στη Ρουμανία [VIDEO]

Δυο αγώνες, δυο βάθρα, και με νέο ρεκόρ πίστας ο 12χρονος Έλληνας αγωνιζόμενος
Αντώνης Βεντούρας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/9/2024

Μετά το βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου 14/9 για τη διοργάνωση MotoRCWorld στη Ρουμανία, στον αγώνα της Κυριακή ο Αντώνης Βεντούρας έδωσε ένα ακόμη ρεσιτάλ οδήγησης.

Η εξαιρετική εμφάνιση του Βεντούρα ξεκίνησε από το πρωινό warm-up, όπου έσπασε το δικό του ρεκόρ πίστας και από 2:01:643 το έριξε στο 2:01:282. Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική στον αγώνα, με τον νεαρό Έλληνα αναβάτη να δίνει μεγάλη μάχη με τα πρώτα BMW, καταφέρνοντας να ρίξει και άλλο το δικό του ρεκόρ πίστας στο 2:00:694 παίρνοντας την 1η θέση στην κατηγορία των CFMOTO300 όπου και αγωνίζεται και καταλαμβάνοντας την 3η θέση γενικής. Γίνεται ξεκάθαρο πως ο Βεντούρας έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικός, βάζοντας στόχο πάντα το βάθρο!

Βεντούρας

 Ο ίδιος δήλωσε:  “Ειμαι τρομερά ικανοποιημένος με την απόδοση μου και στους δυο αγώνες γιατί το έχω ξαναπεί πως είναι η πρώτη χρόνια που αγωνίζομαι, και ακόμα και στο βαλκανικό πρωτάθλημα BMU που συμμετέχω πάντα θα έχω μια αναποδιά, όμως και μια καλή, όποια κι αν είναι η θέση του βάθρου, για αυτό μπορώ μόνο να είμαι ευγνώμων, γιατί ο στόχος κάθε οδηγού είναι το βάθρο. Για μένα το βάθρο είναι να τερματίζω ΟΡΘΙΟΣ, και έπειτα ας πάρω και το κύπελλο μου, χα χα!” 

Βεντούρας

 

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που προσπαθεί να ακολουθήσει μαζί με το σχολείο του και το όνειρο του! Τον αγώνα έδειξε ζωντανά το κανάλι της Ρουμανίας Prima Sport3.

Οι υποστηρικτές του Αντώνη Βεντούρα: @kukosthesummerbar @carorder.gr @kalamaki.gonia @profresh_ @7th_sensetattoo  @kgavalascars @g.passembly @papastavrou_shops @greekfightingchampionship @helmethome_ @rider.graphics @saintbarber2018 @antoniadissistiataskiasis @elastikaparadisis @mouratisgp  @_auto.diekperaiosi @garbes_delivery_services

Φωτογραφίες: Cristian Petrache

Ετικέτες

Honda Racing Corporation - Στους αγώνες Trial με το ηλεκτρικό RTL Electric

Το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτρικό trial της HRC - Με αναβάτη τον Takahisa Fujinami
Team HRC  - Ηλεκτρικό trial από τη Honda
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/9/2024

Η Team HRC θα εγκαινιάσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική απόπειρα της Honda Racing Corporation στο trial, με την αρχή να γίνεται στο ιαπωνικό πρωτάθλημα.

Η Honda υποστηρίζει τον εξηλεκτρισμό των δύο τροχών και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η εργοστασιακή συμμετοχή της στο πρωτάθλημα MFJ All Japan Trial επιβεβαιώνει τη δέσμευση της στη συνεργασία που έχει στους ηλεκτρικούς κινητήρες και τις μπαταρίες και με τους υπόλοιπους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Οι αγώνες είναι απαραίτητοι για την ορθή εξέλιξη του είδους και τη μείωση του συνολικού βάρους και αυτό παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στις μοτοσυκλέτες, για να μην φτάσουμε να οδηγούμε "σπορ" δίτροχα 400-500 κιλών, με ελαστικά που θέλουν αλλαγή κάθε 3.000 χλμ., όπως έχει γίνει δηλαδή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν για πλάκα τους δύο τόνους σε βάρος.

Team HRC  - Ηλεκτρικό trial από τη Honda

Η Honda έχει ξεκινήσει από πέρσι να παίρνει πιο σοβαρά τους αγώνες με ηλεκτρικά με τη συμμετοχή της στο ιαπωνικό πρωτάθλημα All Japan MX με το CR Electric Proto, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο e-Explorer της FIM, όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση. Το ηλεκτρικό CR είναι και ο "δωρητής οργάνων" αναφορικά με τον κινητήρα, τη συστοιχία μπαταριών και το σύστημα διαχείρισής τους στην ηλεκτρική trial RTL Electric.

H RTL είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική αγωνιστική trial που εξελίσσει η HRC και ως βάση δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιηθεί η ανίκητη εργοστασιακή Montesa COTA 4RT που έχει οδηγήσει τον τεράστιο Toni Bou σε 18 σερί παγκόσμιους τίτλους.

Στην τρέχουσα φάση η μοτοσυκλέτα εξελίσσεται με τη βοήθεια ενός παλιού γνώριμου από τις επιτυχίες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial, του βετεράνου Takahisa "Fujigas" Fujinami, ο οποίος είναι και ο διευθυντής της Team HRC. Ο Fujinami έχει συνδέσει την καριέρα του με την HRC και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2004. Ο 44χρονος Ιάπωνας θα λάβει μέρος στους ιαπωνικούς αγώνες trial, στην κατηγορία  International A-Class Super (IAS) με την αρχή να γίνεται στις 13 Οκτωβρίου.