Κωνσταντίνος Μητσάκης - Απίστευτη ταλαιπωρία στο Πακιστάν από... πλαστό ελληνικό έγγραφο της ΕΛΠΑ!

Κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα της QJMOTOR, και έγινε μεγάλος αγώνας για να μπορέσει ο Έλληνας αναβάτης να συνεχίσει το ταξίδι του
Η ΕΛΠΑ εκδίδει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/7/2024

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσε ο γνωστός ταξιδιώτης μοτοσυκλέτας και συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κωνσταντίνος Μητσάκης στο Πακιστάν, όπου οι τελωνιακοί κατέσχεσαν τη μοτοσυκλέτα με την οποία ταξίδευε στη διαδρομή του QJ TRANS ASIA 2024, πληροφορώντας τον πως το έγγραφο Carnet De Passages en Douane για τη μοτοσυκλέτα του Κ. Μητσάκη που εξέδωσε η ΕΛΠΑ ήταν πλαστό (μη έγκυρο)! Σημειώστε πως το CDP αποτελεί τελωνειακό έγγραφο που ταυτοποιεί το όχημα του ταξιδιώτη σε έναν σημαντικό αριθμό χωρών στον κόσμο, με τη FIA να είναι υπεύθυνη για αυτό.

Αποτέλεσμα του πλαστού εγγράφου της ΕΛΠΑ ήταν να ξεκινήσει γολγοθάς προσπαθειών από την QJMOTOR, τον Κ. Μητσάκη, τον Έλληνα Πρόξενο στο Ισλαμαμπάντ, και τον Επίτημο Πρόξενο της Ελλάδας στη Λαχώρη για να μπορέσει να αποδεσμευτεί η μοτοσυκλέτα, και να συνεχιστεί το ταξίδι.

Ακολουθεί η σειρά των γεγονότων, όπως μας την εξιστορεί ο Κ. Μητσάκης: "Αυτά που άκουγα από τους Πακιστανούς τελωνιακούς του συνοριακού φυλακίου Wahga (σύνορα Πακιστάν - Ινδίας) μού φαίνονταν εξωπραγματικά! Το Carnet De Passages που είχα εκδώσει από την ΕΛΠΑ, έχοντας καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως εγγύηση, ήταν πλαστό (μη έγκυρο) σύμφωνα με το e-mail που είχε σταλεί στο συνοριακό τελωνείο από την FIA (επισυνάπτω)!

FIA, ΕΛΠΑ

Εδώ και 4 χρόνια η ΕΛΠΑ δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA (Federation Internationale de I’ Automobile) και κατά συνέπεια δεν έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet! Με λίγα λόγια, κάποιοι στην Ελλάδα παρανομούν -και κερδοσκοπούν- εκδίδοντας έγγραφα που δεν είναι νόμιμα και αυθεντικά!

Κατάσχεση

Οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την μοτοσυκλέτα κι εγώ κατέλυσα σ’ ένα κοντινό ξενοδοχείο, απ’ όπου ξεκίνησα έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με Ελλάδα και με τις Ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Πακιστάν. Κατόπιν έντονων πιέσεών μου, η ΕΛΠΑ απέστειλε ένα γελοίο e-mail στο τελωνείο, τ’ οποίο δεν έγινε αποδεκτό λόγω ψευδών και ανακριβειών.

Ελληνικό Προξενείο

Ευτυχώς, χάρη στη πολύτιμη βοήθεια και διαμεσολάβηση του Έλληνα Πρόξενου στο Ισλαμαμπάντ Ευάγγελου Μπατιστάτου και του Επίτιμου Πρόξενου της Ελλάδας στη Λαχώρη Shahbaz Agha (τους οποίους και ευχαριστώ θερμά), κάμφθηκαν οι αρχικές αντιρρήσεις των τελωνιακών Αρχών και δέχτηκαν να αποδεσμεύσουν την μοτοσυκλέτα μόνο στη περίπτωση προσκόμισης νέου, έγκυρου Carnet.

Carnet de passages από Γερμανία

Με την προϋπόθεση όμως να εξέλθω από το Πακιστάν από την ίδια συνοριακή είσοδο που είχα μπει (και όχι από την Ινδία), αφού σύμφωνα με τον τελωνιακό διευθυντή είχα εισέλθει στη χώρα “παράνομα”, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα της μοτοσυκλέτας…

Κωνσταντίνος Μητσάκης

Μια βδομάδα αργότερα παρέλαβα ένα καινούριο Carnet από την ADAC Γερμανίας. Κι αφού αποδεσμεύθηκε η μοτοσυκλέτα και μου επιστράφηκε, συνεχίζω πλέον την διαδρομή του QJ TRANS ASIA προς τα αφγανικά σύνορα και κατόπιν για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας..."

ΕΛΠΑ

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στον Κ. Μητσάκη, και ελπίζουμε να επιληφθούν του θέματος οι ελληνικές αρχές, ώστε να μην συνεχίσει η ΕΛΠΑ να εκδίδει μη έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και να ελεγχθεί για τα έγγραφα που έχει ήδη εκδώσει και για τα οποία κάποιοι έχουν εισπράξει μεγάλα χρηματικά ποσά.

QJMOTOR TRANS ASIA 2024, Μέρος ΙΕ’ - Κεντρική Σιβηρία (Ουλάν Ουντέ– Νεβέρ)

Στο "Γαλάζιο Διαμάντι" της Σιβηρίας, μπροστά στη μεγαλύτερη προτομή του Λένιν στον κόσμο
Ulan-Ude
Από τον

Κωνσταντίνο Μητσάκη

5/9/2024

Με βασικό προορισμό τη λίμνη Βαϊκάλη η QJMOTOR SRT 800X φέρνει το φωτογραφικό φακό του Κωνσταντίνου Μητσάκη μπροστά στο Γαλάζιο Διαμάντι της Σιβηρίας, αλλά και στη μεγαλύτερη προτομή του Λένιν στον κόσμο!

“Και η πορεία του QJMOTOR TRANS ASIA 2024 κόντρα στον ήλιο της Σιβηρίας συνεχίζεται. Μετά την Irkutsk, η απροβλημάτιστη QJMOTOR SRT 800X κλήθηκε να ακολουθήσει τις υποδείξεις του GPS και κύλησε τους τροχούς της πάνω στη διαδρομή Irkutsk–Ulan Ude–Chita–Never (2.050 χλμ.). Ύψιστο σημείο αναφοράς της συγκεκριμένης διαδρομής αποτέλεσε η ενατένιση της λίμνης Βαϊκάλης, αφού καθοδόν για την πόλη Ulan Ude, ο Υπερσιβηρικός ακολουθούσε τις δυτικές και νότιες ακτές του γαλάζιου διαμαντιού της Σιβηρίας.

Ulan-Ude

Η μεγαλύτερη προτομή του Λένιν παγκοσμίως βρίσκεται στην Ulan Ude, και με καρτερούσε να απαθανατίσω μπροστά της την QJMOTOR SRT 800X. Επίσης, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην Ulan Ude ήταν το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είχαν έντονα μογγολικά ανθρωπομορφικά χαρακτηριστικά (ανήκαν στη φυλή Μπουριάτ). Δικαιολογημένα λοιπόν νόμιζα πως βρισκόμουν στη γειτονική Μογγολία.

Ulan-Ude Chita

Για τα επόμενα 1.570 χλμ. (από την Ulan Ude ως την κωμόπολη Never) διέσχισα την πιο αραιοκατοικημένη και ανόθευτη περιοχή του Υπερσιβηρικού –μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ανεφοδιασμό καυσίμων και ανεύρεση καταλύματος. Τελικά δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα -βενζινάδικα κάθε 40–50 χλμ. & διανυκτερεύσεις σε μοτέλ του δρόμου.

Never

Προσεγγίζοντας την Νεβέρ ο συνολικός χιλιομετρητής του ταξιδιού ακουμπούσε πλέον τα 15.650 χλμ. Εδώ αποχαιρέτησα τον Υπερσιβηρικό και στρίβοντας το τιμόνι της μοτοσυκλέτας αριστερά (βόρεια) ξεκίνησα να οδηγώ στον οδικό άξονα Lena Hwy, με προορισμό την πόλη Yakutsk, 1.157 χλμ. μακρύτερα."