Αν συνεχιστεί η σεζόν όπως ξεκίνησε ο μόνος τρόπος να επιστρέψει το θέαμα θα είναι αν ο Alex πάρει και αυτός μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Συνολικά ταχύτερος μέχρι αυτή την ώρα ο Marc Marquez κέρδισε σήμερα μία αναμενόμενη pole position, μετά την καταπληκτική επίδοσή του εχθές όπου έσπασε δύο φορές το ρεκόρ πίστας για να καταφέρει να το κρατήσει από το 2014 όπου το έθεσε την προηγούμενη φορά, ο Marc εξαφανίστηκε εμπρός ανενόχλητος. Σήμερα βέβαια στην Q2 απλά έσπασε για άλλη μία φορά το ρεκόρ και για να μην μπορεί να πει κανείς πως είχε μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους που προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο, έγινε ο πρώτος αναβάτης που κατέβηκε στο 1:36 σε αυτή την πίστα!
Ο μόνος που πίεσε την κατάσταση ήταν ο Alex Marquez και ενώ δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση επίθεσης, ήταν αρκετά κοντά συνέχεια για να μην αφήσει τον μεγάλο αδερφό του να ρυθμίσει τον ρυθμό του σύμφωνα με τον Bagnaia που γυρνούσε αρκετά πιο πίσω στην τρίτη θέση.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνει η απόστασή τους με τον Marc να τονίζει έπειτα πως υπήρχε μεγαλύτερο ρίσκο πτώσης από εκείνο που θα μπορούσε να πάρει με μόνο αντίπαλο τον ομόσταυλό του, πράγμα που σημαίνει πως στον αυριανό αγώνα μπορεί να έχει την ίδια πίεση να διαχειριστεί.
Ο Bezzecchi που επίσης έδειξε πως μπορεί να έχει απάντηση στην συγκεκριμένη πίστα, δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από μία 6η θέση εμπρός από τον Morbidelli που ήρθε σε επαφή με τον Binder καταλήγοντας σε πτώση του δεύτερου.
Ο Di Giannantonio που μαζί με τον Bezzecchi κυνήγησε και αυτός το ρεκόρ πίστας κατάφερε την 5η θέση πίσω από την μεγάλη έκπληξη του αγώνα, τον Zarco που με μία ανέλπιστη θέση για την Honda έκανε τους πάντες να ελέγχουν ξανά και ξανά τις οθόνες σε περίπτωση που δεν έχουν δει σωστά τα ονόματα.
Παρόλο που ο Zarco είχε μία καταπληκτική προσπάθεια στην προσπάθεια για την κατάταξη κερδίζοντας την θέση στην πρώτη γραμμή, δεν περίμενε κανείς να τον δει να πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις.
Κι αυτό γιατί είχε μία καταστροφική εκκίνηση μέχρι να ανακάμψει και να καταφέρει να είναι ο ταχύτερος αναβάτης του αγώνα!
Αυτό σημαίνει πως σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είναι όχι απλά στην μάχη για το βάθρο, αλλά στην μάχη και για την κορυφή, πράγμα που αν συμβεί θα μπορεί κανείς να πει πως τα έχει δει όλα στα MotoGP. Να κυνηγά τον Marquez με την μοτοσυκλέτα που άφησε πίσω του…
Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι βέβαια μία διαφορετική περίπτωση με τους αναβάτες να ακολουθούν διαφορετική στρατηγική και έναν Bagnaia που αναμένεται καλύτερος από σήμερα.
Θέσεις |
Βαθμοί |
Αναβάτης |
Ομάδα |
Χρόνος |
1 |
12 |
Ducati Lenovo Team |
19:37.331 |
|
2 |
9 |
BK8 Gresini Racing MotoGP |
+0.903 |
|
3 |
7 |
Ducati Lenovo Team |
+3.859 |
|
4 |
6 |
CASTROL Honda LCR |
+5.026 |
|
5 |
5 |
Pertamina Enduro VR46 Racing Team |
+6.451 |
|
6 |
4 |
Aprilia Racing |
+7.333 |
|
7 |
3 |
Pertamina Enduro VR46 Racing Team |
+8.368 |
|
8 |
2 |
36J. Mir |
Honda HRC Castrol |
+10.858 |
9 |
1 |
Red Bull KTM Factory Racing |
+11.229 |
|
10 |
Monster Energy Yamaha MotoGP Team |
+12.356 |
||
11 |
Prima Pramac Yamaha MotoGP |
+15.201 |
||
12 |
42A. Rins |
Monster Energy Yamaha MotoGP Team |
+15.298 |
|
13 |
Honda HRC Castrol |
+16.653 |
||
14 |
Red Bull KTM Tech3 |
+18.442 |
||
15 |
79A. Ogura |
Trackhouse MotoGP Team |
+18.618 |
|
16 |
Trackhouse MotoGP Team |
+19.560 |
||
17 |
IDEMITSU Honda LCR |
+20.925 |
||
18 |
Red Bull KTM Tech3 |
+21.287 |
||
19 |
BK8 Gresini Racing MotoGP |
+45.325 |
||
Πτώσεις |
||||
Aprilia Racing |
6 laps |
|||
Prima Pramac Yamaha MotoGP |
4 laps |
|||
Δεν ολοκλήρωσε γύρο |
||||
Red Bull KTM Factory Racing |