Suzuki V-Strom 1050 / 1050DE 2025 - Νέα χρώματα, και μικρή διαφοροποίηση σε επιδόσεις

Euro5+ φρεσκάρισμα στα δυο μεγάλα Adventure μοντέλα του Hamamatsu
Suzuki V-Strom 1050 / 1050 DE 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Η Suzuki Ιαπωνίας παρουσίασε τα νέα V-Strom 1050 / 1050DE του 2025, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε νέα χρώματα, και με Euro5+ προδιαγραφές, οι οποίες φέρνουν διαφοροποίηση σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα το V-Strom 1050DE του 2025 με τον τροχό 21 ιντσών μπροστά και τις ακτινωτές ζάντες θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς: Κίτρινο-μαύρο με μπλε λεπτομέρειες και μπλε ζάντες, Λευκό με μπλε και κόκκινες λεπτομέρειες και μπλε ζάντες (θυμίζοντας πολύ το Honda Transalp!), και μαύρο με γκρι και κόκκινες λεπτομέρειες και μαύρες ζάντες -το τελευταίο θα κυκλοφορήσει μόνο στις αγορές εκτός Ιαπωνίας.

V-Strom 1050 2025

Αντίστοιχα, το V-Strom 1050 με τον 19άρη μπροστινό και τις χυτές ζάντες με μπράτσα θα κυκλοφορήσει σε γκρι /μαύρο συνδυασμό, σε πράσινο μεταλλικό / ματ μαύρο και σε μαύρο χρώμα με γυαλιστερά και ματ φινιρίσματα.

V-Strom 1050 DE 2025

Οι Euro5+ προδιαγραφές έφεραν μια μικρή πτώση στις επιδόσεις, με τη Suzuki να ανακοινώνει απόδοση 102 hp / 8.500 rpm και 9,9 kgm / 6.000 rpm για το νέο μοντέλο στην Ιαπωνία αναφέροντας το ως "Euro5+" μοντέλο, μια μείωση ελαφρώς κάτω των 3 hp και 0,02 kgm ροπής από την ανακοινώσιμη ιπποδύναμη και την ανακοινώσιμη ροπή του προηγούμενου μοντέλου, συγκριτικά με τα νούμερα που δίνει η Suzuki Ιαπωνίας. 

Suzuki V-Strom 1050 2025

Αντίθετα, κατά τι αυξημένη είναι η ανακοινώσιμη κατανάλωση, στα 19,4 χλμ/λίτρο αντί για τα 19,3 του προηγούμενου Euro5 μοντέλου. 

Οι V-Strom 1050 του 2025 στην Ιαπωνία (τόσο στην DE όσο και στην έκδοση με τον 19άρη τροχό) θα πωλούνται κατά 490 ευρώ πάνω από ότι τα μοντέλα του 2024, και περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε παρόμοια αύξηση και στην Ευρώπη.

Αναμένουμε να επιβεβαιωθούν τα νούμερα επιδόσεων μόλις ανακοινωθεί η μοτοσυκλέτα από τη  Suzuki Global για την Ευρώπη. 

Ducati XDiavel V4 - Παρουσιάζεται στις 13 Φεβρουαρίου [VIDEO]

Η σιλουέτα της μοτοσυκλέτας στο teaser είναι μοναδική
Ducati XDiavel 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/2/2025

Με το ντεμπούτο του Diavel V4, η έκδοση XDiavel είχε εξαφανιστεί από την γκάμα των μεγάλων Power Cruiser της Ducati. Τώρα, ένα teaser video μας κάνει να πιστεύουμε πως το αμερικάνικου στιλ XDiavel ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στις 13/2, στη νέα V4 πλατφόρμα.

Το teaser της Ducati στο X δείχνει μια “κουνημένη” φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης που φαίνεται να προέρχεται από την αντανάκλαση μιας cruiser μοτοσυκλέτας στον αμφιβληστροειδή κάποιου παρατηρητή, ενώ συνοδεύεται από την πρόταση “A throne around which the very earth seems to orbit”, δηλαδή “Ένας θρόνος γύρω από τον οποίο η ίδια η Γη μοιάζει να γυρίζει”.

Το προηγούμενο XDiavel είχε διαφορετικό ύφος από το Diavel 1260, φέροντας την ίδια βάση με τον ίδιο V2 κινητήρα, αλλά με αμερικάνικου τύπου θέση οδήγησης με τα πόδια μπροστά και όχι στο κέντρο της μοτοσυκλέτας.

Η έλευση του Diavel V4, εξαφάνισε τόσο την έκδοση V2 όσο και την XDiavel -κι αυτή με τον V2.

Τώρα, στις 13 Φεβρουαρίου, η Ducati πρόκειται να μας παρουσιάσει μια νέα cruiser μοτοσυκλέτα, με τις πιθανότητες να τείνουν περισσότερο προς μια νέα έκδοση XDiavel V4, για τους λάτρεις του αμερικάνικου cruising, του ιταλικού design, και των ακραίων επιδόσεων, αφού ο V4 Granturismo κινητήρας αποδίδει 168 hp και 12,84 kgm ροπής.

Ducati XDiavel V4

Πέρα από τη νέα θέση οδήγησης, αναμένουμε και μερικές ακόμα διαφοροποιήσεις, σε στιλ κυρίως. Η παραπάνω φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο, ενώ είναι άγνωστο το αν αποτελεί προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας, ή προέρχεται από διαρροή.

Περισσότερα στις 13/2/2025.

Ετικέτες