MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro - Ρετρό στοιχεία στο design, υπερσύγχρονος εξοπλισμός, καταιγιστικές επιδόσεις [VIDEO]

Με τον 4κύλινδρο των 998 κ.εκ. και 208 ίππων - Μόνο σε 500 αντίτυπα
MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/7/2024

Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη της παρουσίαση στην περασμένη EICMA η MV Agusta παρουσίασε την έκδοση παραγωγής της superbike Superveloce 1000 Serie Oro, έκδοση πoυ εντυπωσιάζει πέρα από το ρετρό design της, για τις πολύ δυνατές επιδόσεις της.

Σε σχέση με τα ψηφιακά σκίτσα και τις φωτογραφίες που σας δείξαμε πριν από τέσσερεις περίπου μήνες, από την έγκριση τύπου που πήρε η ιταλική superbike στην Αυστραλία, η MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro που βλέπετε στις οθόνες σας δεν έχει διαφορές.

Ως η κορυφαία Superveloce, η 1000 Serie Oro υιοθετεί το φαίρινγκ με τον ρετρό αισθητικής στρογγυλό προβολέα LED, ωστόσο η ουρά της είναι εντελώς διαφορετική, πιο αιχμηρή και "φιλοξενεί" κάτω από τη σέλα τις δύο διπλές απολήξεις της εντυπωσιακής εξάτμισης από τιτάνιο της Akrapovic έχοντας στο κέντρο το επίσης στρογγυλό πίσω φωτιστικό σώμα.

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2024

Οι Ιταλοί εργάστηκαν πάνω στη βελτίωση της αεροδυναμικής αλλά και την αύξηση της κάθετης δύναμης που προσφέρουν τα αεροδυναμικά "φτεράκια" στο εμπρός μέρος με στόχο να μην χαθεί η ευελιξία αλλά ούτε και η ακρίβεια στην αλλαγή κατεύθυνσης στις υψηλές ταχύτητες.

Στο σύνολό τους οι επιφάνειες της Superveloce 1000 Serie Oro είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, με συμβατικά αλλά και σφυρήλατα κομμάτια, τα οποία φτάνουν στο σύνολό τους τα 41 συμπεριλαμβανομένης και της βάσης των οργάνων.

Μοναδικές για τη "χρυσή" Superveloce είναι οι αλουμινένες ζάντες με την έμπνευση να προέρχεται, όπως και για τη σχεδίαση της εξάτμισης, από την F4 750 Serie Oro. Η νέα superbike της ιταλικής εταιρείας έχει και άλλες μοναδικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το κέντρο του πίσω τροχού με το σήμα της εταιρείας που θυμίζει σχεδιαστικά τον στρογγυλό προβολέα της, αλλά και την επένδυση της σέλας από δέρμα και alcantara .

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2024

Την κίνηση της Superveloce 1000 Serie Oro αναλαμβάνει το εν σειρά 4κύλνιδρο μοτέρ των 998 κ.εκ. με την απόδοσή του να φτάνει τους 208 ίππους και τα 11,8 κιλά ροπής στις 13.000 -μέγιστο όριο στροφών οι 14.000- και 11.000 σ.α.λ. αντίστοιχα με το μοτέρ να φέρει ακτινικές βαλβίδες από τιτάνιο, σφυρήλατες μπιέλες από το ίδιο μέταλλο και εκκεντροφόρους με επίστρωση DLC.

Ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του τρία διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας για τα ηλεκτρονικά και τη διαχείριση του κινητήρα (Rain, Sport, Race) όπως και ένα custom, που του δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τα ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα προσωπικά του γούστα και να επέμβει σε τομείς όπως είναι η απόκριση του γκαζιού, το επίπεδο ελέγχου του traction control και ο έλεγχος ανύψωσης του πίσω τροχού. Υποβοήθηση έχει και στις αλλαγές σχέσεων αφού στάνταρ είναι το quickshifter MV EAS 4.0.

Παράλληλα στον TFT πίνακα οργάνων των 5,5 ιντσών και μέσω της δωρεάν σχετικής εφαρμογής που μπορεί να κατεβάσει στο κινητό του, ο αναβάτης έχει στη διάθεσή του πλοήγηση turn-by-turn, με τη μοτοσυκλέτα να φέρει ενσωματωμένο στα ηλεκτρονικά της GPS. Στην εφαρμογή μπορεί επίσης να δει και αναλυτική αναφορά της διαδρομής που έκανε με δεδομένα τηλεμετρίας όπως επιλεγμένη ταχύτητα στο κιβώτιο, ταχύτητα κίνησης, μοίρες κλίσης και υψόμετρο.

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2024

Το υβριδικό πλαίσιο συνδυάζει, παραδοσιακά στη σύγχρονη ιστορία της MV Agusta, ατσάλινο χωροδικτύωμα και πλάκες αλουμινίου στο πίσω μέρος, ενώ αλουμινένιο είναι και το μονόμπρατσο ψαλίδι με την έδρασή του να ρυθμίζεται σε ύψος. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις προέρχονται από την Ohlins, με το ανεστραμμένο 43άρι πιρούνι να φέρει επίστρωση TiN και να έχει 120 χλστ. διαδρομή, όση και το αμορτισέρ που ελέγχεται ηλεκτρονικά και ως προς την προφόρτισή του, σε αντίθεση με το επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο USD όπου η προφόρτιση γίνεται με το χέρι.

Για την πέδηση φροντίζουν δίσκοι 320 χλστ. με αλουμινένια κέντρα και 4πίστονες Brembo Stylema, με πιστόνια διαμέτρου 30 χλστ., όπως και ακτινική τρόμπα που προέρχεται επίσης από τους Ιταλούς. Πίσω έχει τοποθετηθεί δίσκος 220 χλστ. και διπίστονη δαγκάνα με έμβολα 34 χλστ. Το ABS προσφέρει και λειτουργία "R" για την πίστα όπου απενεργοποιείται για τον πίσω τροχό, επεμβαίνει πιο εργά στον εμπρός, ενώ απενεργοποιεί και την ευαισθησία στις κλίσεις και ελέγχει για τον αναβάτη την ανύψωση του πίσω τροχού στο οριακό φρενάρισμα.

MV Agusta Superveloce 1000 Serie Oro 2024

Και αυτή η ειδική έκδοση συνοδεύεται από καλούδια που περιλαμβάνει πιστοποιητικό αυθεντικότητας με τον ίδιο αύξοντα αριθμό που φέρει και η μοτοσυκλέτα, κουκούλα, αλλά και kit συνεπιβάτη που αποτελείται από σέλα, μαρσπιέ και βάσεις γι΄ αυτά και προστατευτικά μπότας συνεπιβάτη από carbon. Στο πακέτο περιλαμβάνονται επίσης μανέτες κατεργασμένες σε CNC και πλάκες για την ρύθμιση του ύψους του ψαλιδιού. 

Σύμφωνα με την MV Agusta το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της Superveloce 1000 Serie Oro έχει ήδη δεσμευτεί αφού οι Ιταλοί είχαν ως προτεραιότητα τους επιφανείς συλλέκτες του, με τις υπόλοιπες superbike να διατίθενται μέσω του δικτύου της.

AJP PR7 - Σε τιμή προσφοράς, 1.000 ευρώ φθηνότερη από πριν

Η Adventure - Rally μοτοσυκλέτα της πορτογαλικής εταιρείας τώρα πιο προσιτή
AJP PR7 σε τιμή προσφοράς
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η αντιπροσωπεία της AJP στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα τιμή προσφοράς για την Adventure - Rally μοτοσυκλέτα PR7, η οποία διατίθεται σε τιμή φθηνότερη κατά 1.000 ευρώ σε σχέση με πριν, με την προσφορά να ισχύει μόνο για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποκτήστε την AJP PR7 με 11.500 ευρώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσφορά για τους φίλους των ράλι.

Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αντιπροσωπεία στην Λ. Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές (Έξοδος 7 Αττικής Οδού) και στο τηλέφωνο 2105540640.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AJP PR7, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες