Keeway Vieste 125 LX - Με δυνατό εξοπλισμό, τώρα στην Ελλάδα

TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων, τροχοί 14 ιντσών, απόδοση 11,5 ίππων και πολλοί χώροι
Keeway Vieste 125LX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2024

Η Keeway ανακοινώνει την άφιξη του νέου Vieste 125 LX στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την αναβαθμισμένη σε εξοπλισμό έκδοση του Vieste 125, με TFT οθόνη οργάνων, δυνατότερο υγρόψυκτο κινητήρα 11,5 hp και μεγαλύτερους τροχούς 14 αντί 13 ιντσών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Motoway:

"Το Vieste 125 LX συνδυάζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με έναν μοντέρνο και δυναμικό σχεδιασμό, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν αξιόπιστο και οικονομικό τρόπο μετακίνησης στην πόλη.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Κινητήρας 125cc: Τετράχρονος, υγρόψυκτος κινητήρας που παρέχει εξαιρετική απόδοση και οικονομία καυσίμου, καθιστώντας το ιδανικό για αστικές μετακινήσεις.
  • Αεροδυναμικός σχεδιασμός: Το σύγχρονο και κομψό στυλ του Vieste 125 LX συνδυάζεται με εργονομικές γραμμές που διευκολύνουν την κίνηση στην πόλη, προσφέροντας άνεση και ευελιξία.
  • Ψηφιακή οθόνη: Οθόνη 5 ιντσών TFT που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη με καθαρό και ευκρινή τρόπο, για ευκολία και άνεση κατά την οδήγηση.
  • Χώρος αποθήκευσης: Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος, καθώς και επιπλέον χώροι για καθημερινά αντικείμενα.

Τιμή: 2.590€ Διαθέσιμο σε 3 χρωματισμούς: Λευκό, Μαύρο, Γκρι. Αποκτήστε το με 30% προκαταβολή και 24 άτοκες δόσεις.

Παρέχεται 24 μήνη εγγύηση μέσα από την υποστήριξη της Motoway και όλου του δικτύου συνεργατών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μοντέλου ΕΔΩ."

Ετικέτες

Aprilia: Nέα ειδική έκδοση της RSV4 – Με εξελιγμένη αεροδυναμική και αξιοποίηση του Ground effect

Η πρώτη μοτοσυκλέτα διαθέσιμη για αγορά που αξιοποιεί το συγκεκριμένο φαινόμενο
Aprilia X RSV4 Ground Effect 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/9/2024

Το εργοστάσιο του Noale έχει έτοιμη μια νέα περιορισμένης παραγωγής RSV4, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στην πίστα του Misano την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο paddock του Aprilia Racing Hospitality με τη συμμετοχή των εργοστασιακών αναβατών Aleix Espargaro και Maverick Vinales.  

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν την τελευταία εξέλιξη του project “Aprilia X” να ξεχωρίζει είναι οι αναφορές που κάνουν λόγο για ιδιαίτερα εξελιγμένη αεροδυναμική που προέρχεται από τις εργοστασιακές MotoGP μοτοσυκλέτες της εταιρείας από το Noale και εκμεταλλεύεται το φαινόμενο της αρχής της επίδρασης του εδάφους, το οποίο και είναι ευρύτερα γνωστό ως "Ground effect". Χρησιμοποιείται κατά κόρον στους αγώνες αυτοκινήτου -όπου επιτρέπεται πλέον- με την αρχή να γίνεται στη Formula 1 στα τέλη της 10ετία του ’70.

Aprilia X RSV4 Ground Effect 2024

Και αν αναρωτιέστε πώς γίνεται σε μια μοτοσυκλέτα να αξιοποιείται αυτό το φαινόμενο για να αυξήσει την πρόσφυση των τροχών της από τη στιγμή που δεν υπάρχει πάτωμα όπως τα αυτοκίνητα -απαραίτητο- και το φαινόμενο λειτουργεί μόνο κάθετα η απάντηση είναι “απλή”: το φαινόμενο αξιοποιείται όχι όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στη φυσική κάθετη θέση της αλλά στις στροφές όταν βρίσκεται κοντά στο μέγιστο όριο της κλίσης που μπορεί να πάρει. Με το πλαϊνό φέρινγκ να πλησιάζει πολύ κοντά στο έδαφος και να παίζει έτσι τον ρόλο του πατώματος, όντας ειδικά σχεδιασμένο και με τη βοήθεια των υπόλοιπων αεροτομών που βρίσκονται εκεί, η μοτοσυκλέτα “ρουφιέται” προς την άσφαλτο και έτσι αυξάνει την πρόσφυση στα δύο άκρα της – η Aprilia το αξιοποιεί ήδη στις  MotoGP μοτοσυκλέτες της. 

Aprilia X RSV4 Ground Effect 2024

Παλαιότερα, πίσω στο 2019, είχε παρουσιαστεί η πρώτη ειδική έκδοση RSV4-X των 165 κιλών (κεντρική φωτογραφία) με φαίρινγκ φτιαγμένα από κάρμπον, ιδιαίτερα γραφικά στοιχεία εμπνευσμένα από την Aprilia RS-GP, αλουμινένια ρυθμιζόμενα πατάκια, Marchesini ζάντες από μαγνήσιο, κάρμπον τελικό εξάτμισης της Akrapovic και η ιπποδύναμη να ανεβαίνει στους 225 από τους 217 ίππους που είχε το απλό μοντέλο. Με αυτό τον τρόπο γιόρτασε έτσι τα 10 επετειακά χρόνια των 7 τίτλων που έχει πάρει στο WSBK. 

Στο σήμερα, ο αγωνιστικός διευθυντής Massimo Rivola έχει ήδη παρουσιάσει τον Αύγουστο, την Aprilia RSV4-X με ψηφιακά με γυαλιά VR στο πλαίσιο του MotoGP στο Red Bull Ring της. Σαφώς είναι ότι πιο κοντά σε μοτοσυκλέτα πρότυπων MotoGP, μεταφέροντας ηλεκτρονικά, μηχανικά και αεροδυναμικά βοηθήματα όπως της RS-GP. 
Αγωνιστικά η εταιρεία είναι έτοιμη για την δεύτερη συνάντηση MotoGP που θα πραγματοποιηθεί στο Misano το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Maverick Vinales, με την υποστήριξη των Ιταλών φιλάθλων, θέλουν να παλέψουν για κορυφαίες θέσεις στους εντός έδρας αγώνες του κατασκευαστή από το Noale.