Husqvarna EE 5 2025- Το ηλεκτρικό mini cross βελτιώθηκε

Με νέο υγρόψυκτο κινητήρα - Ίδιες αλλαγές με το SX-E 5 της KTM
Husqvarna EE 5 2025 mini cross
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Ακολουθώντας τα βήματα της KTM η Husqvarna ανακοίνωσε με τη σειρά της αλλαγές στο EE 5 για τη νέα χρονιά με το νέο μοτέρ να πρωταγωνιστεί.

Για όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στο παιδί τους ένα μηδενικών ρύπων motocross με απόδοση αντίστοιχη ενός 50αριού, η Husqvarna έχει στις τάξεις της το EE 5, το οποίο βελτιώνεται για τη νέα χρονιά, όπως άλλωστε βελτιώθηκε και το αδελφό KTM SX-E 5.

Husqvarna EE 5 2025 mini cross

Τη μεγάλη διαφορά την κάνει ο νέος υγρόψυκτος κινητήρας, ο οποίος διαχειρίζεται σημαντικά καλύτερα την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει σε σχέση με τον προηγούμενο αερόψυκτο με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζωή της μπαταρίας έως και 30% σύμφωνα με τη Husqvarna, ενώ η απόδοσή του παραμένει στους 6,8 ίππους, όση ήταν και στον αερόψυκτο.

Το EE 5 προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στις διαστάσεις του αναβάτη καθώς αυτός μεγαλώνει. Το πλαστικό υποπλαίσιο αλλάζει την έδρασή του στο ατσάλινο πλαίσιο, ενώ το ύψος τη σέλας μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο με τις πλάκες του πιρουνιού να κατεβαίνουν στα καλάμια και το πίσω αμορτισέρ να αλλάζει την έδρασή του χαμηλώνοντας τη μικρή μοτοσυκλέτα.

Husqvarna EE 5 2025 mini cross

Οι αναρτήσεις παραμένουν ως είχαν με το πλήρως ρυθμιζόμενο USD πιρούνι WP XACT των 35 χλστ. να ρυθμίζει τη σκληρότητά του με αέρα, αντί για ελατήριο, στο αριστερό καλάμι. Το αμορτισέρ ανήκει στην ίδια σειρά και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο με τις διαδρομές των αναρτήσεων να βρίσκονται στα 205 και 193 χλστ., εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι ζάντες έχουν διάμετρο 12 ιντσών.

Η μπαταρία του EE 5 έχει ενεργειακή χωρητικότητα που βρίσκεται στo 0,907 kWh. H μπαταρία αρκεί, σύμφωνα με τη Husqvarna για δύο ώρες χαλαρής οδήγησης ή για 30 λεπτά σε ρυθμό αγώνα. Η εικόνα του εξοπλισμού συμπληρώνουν το τιμόνι της Neken και τα γκριπ της ODI, ενώ τα ελαστικά προέρχονται από τη MAXXIS.

 

Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition - Για τα 10 χρόνια του Scrambler

Περιορισμένος αριθμός παραγωγής στα 500 αντίτυπα
Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

17/10/2024

Στα δέκα χρόνια του σύγχρονου Scrambler η Ducati παρουσιάζει την επετειακή έκδοση 10 Anniversario Rizoma σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία αξεσουάρ.

Μόλις 500 θα είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους το Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition, την έκδοση που παρουσίασε η εταιρεία από το Borgo Panigale για τα 10α γενέθλια της αερόψυκτης ρετρό μοτοσυκλέτας.

Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Rizoma εμπλέκεται άμεσα στο σχεδιασμό ενός μοντέλου παραγωγής, έστω και περιορισμένης. Στην επετειακή έκδοση της μοτοσυκλέτας το μαύρο και το λευκό είναι τα κυρίαρχα χρώματα, τα οποία συμπληρώνονται από το χάλκινο σε συγκεκριμένα μεταλλικά αξεσουάρ που έχει προσθέσει η Rizoma.

Ρεζερβουάρ, πλαίσιο, πιρούνι, τιμόνι, ζάντες και εξάτμιση (λαιμοί και τελικό) είναι βαμμένα μαύρα, όπως και οι καθρέπτες και οι μανέτες και τα πλαϊνά καλύμματα του ψυγείου, ενώ το πίσω φτερό και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ είναι λευκά και η επένδυση της σέλας έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Scrambler Ducati 10 Anniversario Rizoma Edition

Η Rizoma έχει προσθέσει τα καπάκια του κινητήρα, και τα καλύμματα του πλαισίου, το κάλυμμα πάνω από τον LED προβολέα, τα μαρσπιέ και τις billet μανέτες, τους καθρέπτες στην άκρη του τιμονιού, αλλά και τον λασπωτήρα που ντουμπλάρει και ως βάση πινακίδας, όπως και τα καπάκια για την τρόμπα του συμπλέκτη και του φρένου.

Η επετειακή έκδοση θα φτάσει στις εκθέσεις της Ducati τον Μάρτιο του 2025.