Ducati - Οι άνθρωποι πίσω από την Off-Road επέλαση των Ιταλών

Στα τμήματα πωλήσεων και προώθησης αλλά και στους αγώνες
Desmo450 MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Η Ducati εκτός από τις διακρίσεις που έχει σε ασφάλτινους αγώνες είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στο Off-Road, τόσο αγωνιστικά, όσο και στις παγκόσμιες αγορές.

O 8 φορές Πρωταθλητής Motocross Ιταλίας, A. Luppino, θα πάρει μέρος στον τελικό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP στις 28-29 Σεπτεμβρίου του 2024 στο Cózar της Ισπανίας, και στη συνέχεια στον τελικό γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross στο Arco di. Trento, στις 12-13 Οκτωβρίου ως επίσημος αναβάτης της Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Ο Ελβετός J. Seewer θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, με την ομάδα της Ducati Corse Off-Road, ως ένας από τους δύο επίσημους αναβάτες για την περίοδο 2025-2026 -ο επόμενος μένει να ανακοινωθεί.

Στα ηνία της ομάδας θα βρεθεί όπως είχε ήδη ανακοινωθεί στα τέλη του 2023, ο Paolo Ciabatti ως Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse Off-Road. Ο Paolo μετά από συζητήσεις με τον CEO Claudio Domenicali υπόσχεται ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να διακριθεί η Ducati και στους εκτός δρόμου αγώνες, οδηγώντας την εταιρεία από το Borgo Panigale σε παρόμοιες επιτυχίες όπως στο MotoGP.

Jeremy Seewer
Jeremy Seewer

Η εταιρεία από το το Borgo Panigale σε συνεργασία με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross, Antonio Cairoli, τον σημερινό ηγέτη του ιταλικού πρωταθλήματος Prestige MX1 με το Ducati Desmo450 MX, Alessandro Lupino και τον Jeremy Seewer βάζουν στόχο να βρεθούνε πάνω στα βάθρα σε Motocross και MXGP.

Jeremy Seewer

Schlabitz
Michael Schlabitz

Από τον Σεπτέμβριο, ο Michael Schlabitz ανέλαβε τον ρόλο του Off-Road Sales Project Manager, με ευθύνη να συντονίσει το Sales και After Sales για προϊόντα Off-Road σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Michael, συνεργάζεται με εταιρικούς φορείς και όλα τα υποκαταστήματα και διανομείς της Ducati, συμβάλλοντας στη σωστή τοποθέτηση του νέου προϊόντος (Desmo450 MX) στις αγορές, στη δημιουργία διαδικασιών πελατειακής εμπειρίας και στην ανάπτυξη σχετικών επιχειρήσεωνs.

Michael Schlabitz

Ducati Factory MX Team
Antonio Cairoli και Alessandro Lupino

Ο Schlabitz, θα δίνει λόγο στον Francesco Milicia, Αντιπρόεδρο Παγκόσμιων Πωλήσεων & after sales, έχοντας μια ισχυρή εμπειρία στις πωλήσεις από την πολύχρονη ενασχόλησή του με το κομμάτι των Off-Road μοτοσυκλετών, τόσο από προηγούμενη εμπειρία όσο και από προσωπικό πάθος. Το νέο αυτό ιστορικό off-road κεφάλαιο της Ducati είναι ένα όνειρο ετών που τώρα αποκτά σάρκα και οστά.

Antonio Cairoli και Alessandro Lupino

Cairoli

Ο νέος ρόλος που έχει ανατεθεί στον Schlabitz, θα δώσει σημαντική βοήθεια στον Davide Perni, Τεχνικό Συντονιστή Έρευνας & Ανάπτυξης εκτός δρόμου, ο οποίος στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών θα διατηρήσει στενή συνεργασία με τον Pierluigi Zampieri (Τεχνικός Διευθυντής της Ducati) βρίσκοντας νέες λύσεις για την αύξηση απόδοσης των εκτός δρόμου μοτοσικλετών.

Desmo450 MX

Για την Ducati, η είσοδος στον Off-Road χώρο θα αποτελέσει μια σημαντική πρόκληση, η οποία εμπνέεται από τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στους αγώνες ταχύτητας. Η απόφαση των “κόκκινων” επιβεβαιώνει την επιθυμία τους να επεκτείνουν την παρουσία της μάρκας σε νέους κόσμους, απευθυνόμεντοι και σε ένα διαφορετικό κοινό μεγαλώνοντας κι άλλο την κοινότητα των Ducatisti.

Ετικέτες

DAKAR NIGHT - Μεγάλη προσέλευση για τις Εμπειρίες Dakar

Μεγάλη επιτύχια η εκδήλωση της Πέτρος Πετρόπουλος με τον Βασίλη Μπούδρο και τα φίλτρα DNA
Dakar night
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/3/2025

Η εκδήλωση Dakar Night σε συνδιοργάνωση της HUSQVARNA Greece και DNA Filters πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Central Store της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Husqvarna.

"Με αναφορά στην καινοτομία και ανάπτυξη των φίλτρων DNA αλλά χωρίς "φίλτρο" λόγου και πολιτικά ορθές τοποθετήσεις, με backstage ιστορίες, αναφορές σε προβλήματα και λύσεις, εμπειρίες malle moto και συμβουλές για μελλοντικούς επίδοξους αγωνιζόμενους σε ράλλυ.

Η εκδήλωση Dakar Night σε συνδιοργάνωση της HUSQVARNA Greece και DNA Filters πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Central Store της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με τη συμμετοχή κόσμου που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει περιπέτεια, rally, και off road αγώνες, αλλά και κόσμου που είχε την ευκαιρία για την πρώτη επαφή με τον κόσμο του Dakar Rally, μέσα από τα μάτια του Βασίλη Μπούδρου, τιμώμενου καλεσμένου της βραδιάς.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος αναφέρθηκε στις εμπειρίες που απέκτησε μέσα από την προετοιμασία του για τον δυσκολότερο αγώνα offroad μοτοσυκλέτας, πώς η συνεργασία του με την DNA Filters οδήγησε στην καινοτομία και εξέλιξη των φίλτρων που χρησιμοποίησε στον αγώνα, αλλά και τους λόγους που το κόστος αγοράς των μοτοσυκλετών HUSQVARNA FE 450 Rally αξίζουν, δεδομένης της τεχνολογικής και μηχανολογικής υπεροχής και της αίσθησης που προσφέρουν, όταν η οδήγηση αρχίζει να ξεπερνά τα 120χλμ/ώρα στην έρημο.

Από την πλευρά της DNA Filters, ο κ. Κ. Νικολαϊδης μίλησε γι’ αυτή τους τη συνεργασία, από την πρώτη συμμετοχή του Βασίλη και όλα τα βήματα εξέλιξης, υποστήριξης και ανάπτυξης των φίλτρων αλλά και του προσωπικού αγώνα του Βασίλη, με το ιδιαίτερο πάθος κάποιου που νοιάζεται ειλικρινά για το αποτέλεσμα όχι μόνο του προϊόντος, αλλά και της εμπειρίας χρήσης του. Όπως ανέφερε, ακόμα και στα MotoGP, υπάρχουν μοτοσυκλέτες αγωνιζόμενων που τρέχουν με φίλτρα DNA, ακόμη κι αν δεν φέρουν αυτοκόλλητα με το λογότυπο.

Αντίστοιχα, δόθηκε χρόνος στους καλεσμένους να ρωτήσουν τον Βασίλη για στιγμές του μέσα στον αγώνα, έχοντας την ευκαιρία να ακούσουν backstage ιστορίες που αναδεικνύουν ότι το Rally Dakar είναι ένας σκληρός αγώνας, που τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Ούτε ο τερματισμός, ούτε η συντροφικότητα, ούτε η υποστήριξη.

Η σκληρότητα της ερήμου, το τίμημα της μοναξιάς σε λάθος επιλογές, οι απαιτήσεις για να φτάσεις να τρέξεις αυτόν τον αγώνα και οι επιλογές που πρέπει να κάνεις για να τον τερματίσεις, ήταν κάποια από τα σημεία που στάθηκε ο Βασίλης, μοιραζόμενος τις εμπειρίες του, και κλείνοντας με την ειλικρινή του πρόθεση να βοηθήσει και να στηρίξει όποιον άλλο Έλληνα αναβάτη ενδιαφέρεται να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι προς το Dakar Rally."

Ετικέτες