MXGP 2025 – Το προσωρινό αγωνιστικό ημερολόγιο

Με 20 γύρους που θα λάβουν χώρα σε παγκόσμια κλίμακα
MXGP 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/10/2024

Από την Αργεντινή στην Ευρώπη, από την Ινδονησία ξανά πίσω στα μέρη μας, από την Τουρκία στην Κίνα με κατάληξη στην Αυστραλία για το MXGP 2025, που δικαιώνει απόλυτα  τον όρο “Παγκόσμιο” Πρωτάθλημα. Κερασάκι στον γύρο του κόσμου, το MX των Εθνών που θα λάβει χώρα στις Η.Π.Α. αμέσως μετά τη λήξη του MXGP.

Η FIM και η Infront Moto Racing έδωσαν στη δημοσιότητα το προσωρινό αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025, με είκοσι γύρους σε όλο τον κόσμο.

Ντεμπούτο στη σεζόν κάνουμε με την Αργεντινή, σε μια νέα πίστα στην Cordoba, ενώ στις ίδιες ημερομηνίες θα λάβει εκεί χώρα και ο μοναδικός γύρος του Πρωταθλήματος FIM Latin America Motocross.

Από εκεί συνεχίζουμε στην Cozar της Ισπανίας για το GP της Castilla La Mancha.

Τη σκυτάλη παίρνουν δυο γύροι στην Ιταλία, στη Riola Sardo της Σαρδηνίας και στην Pietramurata του Trentino. Μεταβαίνουμε στην Ελβετία και στο Frauenfeld για τον πρώτο από τρεις αγώνες που θα λάβουν χώρα σε τρία διαδοχικά σαββατοκύριακα.

Μένει να επιβεβαιωθεί η τοποθεσία για τον επόμενο γύρο στην αρχή του Μαΐου, ενώ κατόπιν επιστρέφουμε στην Ισπανία με τοποθεσία που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Στα τέλη Μαΐου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX έχουμε τρεις ακόμα γύρους σε συνεχόμενα σαββατοκύριακα, σε Γαλλία και Ernee, στη Γερμανία και Teutschenthal, και κατόπιν στο Kegums στη Λετονία στις αρχές Ιουνίου.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα μεταβαίνουμε στην Ινδονησία για 2 αγώνες, σε Sumbawa και Lombok, για να μετακινηθούμε και πάλι στην Ευρώπη, μετά το καλοκαίρι.

Σειρά έχει η Τσεχία και το Loket, το Lommel του Βελγίου και η Uddevalla της Σουηδίας.

Τον Σεπτέμβρη το Afyonkarahisar της Τουρκίας καλωσορίζει τις ομάδες του MXGP, με τη σεζόν να συνεχίζει στη Σανγκάη της Κίνας και για πρώτη φορά στην Αυστραλία, στο Darwin.

Παράλληλα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Γυναικών θα έχει έξι γύρους το 2025, ξεκινώντας από τη Riola Sardo για να καταλήξει στην Αυστραλία.

Το FIM Junior Motocross θα λάβει χώρα στις 6 Ιουλίου στο Romagne της Γαλλίας, και το MX των Εθνών στις 5 Οκτωβρίου στις Η.Π.Α.

Ετικέτες

Husqvarna: Μετά το Dakar φεύγει και από MXGP, με το Pierer Group να ρίχνει όλο το βάρος στην KTM

Με την "πορτοκαλί" ομάδα το 2025 οι αδερφοί Coenen - Στην MXGP ο Lucas, στην ΜΧ2 o Sacha
Lucas και Sacha Coenen στην KTM Red Bull Racing παγκόσμιο MX
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/10/2024

Σε συμφωνία και για την επόμενη χρονιά με τους 17χρονους δίδυμους Lucas and Sacha Coenen έφτασε η KTM με τους Βέλγους να αγωνίζονται στην MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Έπειτα και από τα πολύ καλά αποτελέσματα των Coenen τη φετινή χρονιά η Red Bull KTM Factory Racing ανανεώνει την πίστη στο ταλέντο του Lucas και του Sacha και τους κρατά στις τάξεις της και για την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της KTM ο Lucas που πήρε τη δεύτερη θέση φέτος στην ΜΧ2 με την ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing, πίσω από τον πρωταθλητή και ομόσταυλό του Kay De Wolf, θα προβιβαστεί στην MXGP. 

Να σας θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna στο ΠΠ ΜΧ θα πάψει να υφίσταται από την επόμενη χρονιά, έπειτα και από την αγωνιστική αναδιάρθρωση των Αυστριακών, όπως άλλωστε και στο Dakar -διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εξαιρετική απόδοση του Lucas Coenen συνοδεύτηκε από 18 νίκες σε σκέλη, τις περισσότερες από κάθε άλλο αναβάτη, ενώ πήρε και εννέα νίκες γενικής και είχε και τους περισσότερους γύρους στους αγώνες στην πρώτη θέση.

Από την άλλη ο Sacha τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος στην τρίτη του χρονιά με την KTM έχοντας παράλληλα στρίψει πρώτος στην αρχή του αγώνα (holeshot) τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο, ενώ σημείωσε και τις πρώτες νίκες του.

"...Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τα ταλέντα του Lucas και του Sacha στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Πάντα θαύμαζα τη δυναμική τους από τότε που αγωνίζονταν στην EMX125 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ξεκάθαρα τα αποτελέσματα ξεκίνησαν να έρχονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω τη συνεργασία μαζί τους!... Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα στο δικό μας επίπεδο έχει δύο 17χρονους...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Davide De Carli, διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing.