Ξεκινά η παραγωγή του νέου εργοστασίου της BMW στην Βραζιλία

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

21/10/2016

Χθες, η BMW γιόρτασε μια σημαντική επέκταση στην παραγωγή μοτοσυκλετών, εγκαινιάζοντας το καινούργιο της εργοστάσιο στην Βραζιλία. Η εταιρεία ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες στο εργοστάσιο στο Manaus, το πρώτο εργοστάσιο που ανήκει 100% στην BMW και βρίσκεται εκτός Γερμανίας.
Η συνολική επένδυση φτάνει στο ύψος των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ και τα πρώτο μοντέλο που θα βγει από τις γραμμές παραγωγής στο Manaus θα είναι ένα BMW F700GS. Αργότερα, μέσα στη χρονιά, θα ακολουθήσουν τα F800GS / Adventure, F800R, R1200GS / Adventure, S1000R, S1000RR και S1000XR.
Η αρχική δυναμικότητα του εργοστασίου θα είναι περίπου στις 10.000 μοτοσυκλέτες ετησίως, ενώ ήδη εργάζονται εκεί 175 υπάλληλοι και έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με 45 τοπικούς προμηθευτές. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν, ανάλογα με την ζήτηση της εγχώριας αγοράς.
Ο Πρόεδρος της BMW Motorrad, Stephan Schaller, δήλωσε πως "η BMW Motorrad επεκτείνει την παραγωγή μοτοσυκλετών παγκοσμίως για να επιτύχει μια υγιή επιχειρηματική ανάπτυξη. Η Βραζιλία είναι μια σημαντική αγορά γι' αυτήν την στρατηγική και διαβλέπουμε μεγάλη δυναμική για τη χώρα, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Γι' αυτό αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε το πρώτο εργοστάσιο 100% ιδιοκτησίας του BMW Group εκτός Γερμανίας, στο Manaus."
Οι εγκαταστάσεις είναι χτισμένες σε μια έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων και χρειάστηκαν εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή. Διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο στον εξοπλισμό του, ενώ η BMW εγγυάται ότι το προσωπικό έχει λάβει μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για να πληροί τα στάνταρ της εταιρείας.

Οι Έλληνες επιλέγουν SYM και η SYM επιλέγει Ελλάδα

Στη Σαρωνίδα θα πραγματοποιηηεί η Πανευρωπαϊκή Δημοσιογραφική Παρουσίαση του ADX 400 TG!
SYM ADX 400 TG
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/9/2024

Οι διεθνείς δημοσιογραφικές παρουσιάσεις δικύκλων στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σπάνιες, και έτσι με μεγάλη χαρά μάθαμε πως η SYM επέλεξε τη χώρα μας για να παρουσιάσει το ριζοσπαστικό νέο scooter ADX 400 TG στον ειδικό τύπο της Ευρώπης! Σύντομα θα έχουμε και τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις, αφού το ΜΟΤΟ θα δώσει το παρών στην πρώτη δοκιμή του ADX 400 TG, αλλά και του ADX 300 στις 26/9.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της SYM:

"Η SYM είναι η Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις στην Ελλάδα για πάνω από μια δεκαετία. Αυτή την ισχυρή σχέση με το ελληνικό κοινό έρχεται να υπογραμμίσει η απόφαση της SYM να επιλέξει την Ελλάδα για την Πανευρωπαϊκή Δημοσιογραφική Παρουσίαση του ολοκαίνουργιου ADX 400 TG, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου στο PLAZA RESOR στην Σαρωνίδα.

Για τέσσερις ημέρες, δημοσιογράφοι και διανομείς από την Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ισραήλ, Βέλγιο, Σερβία, Πορτογαλία, Ελβετία, Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ουγγαρία και την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να οδηγήσουν το νέο ADX 400 TG τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χωμάτινες διαδρομές. Το νέο μοντέλο της SYM ξεχωρίζει για τον πρωτοποριακό Off-Road σχεδιασμό πλαισίου και αναρτήσεων, τον τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα Euro 5+ με σύστημα μεταβλητού χρονισμού, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά την αξιοπιστία της SYM, καθώς και για τις κορυφαίες Off-Road δυνατότητές του, που ανεβάζουν τον πήχη του ανταγωνισμού στη μεσαία κατηγορία Urban Adventure.

Τη διοργάνωση της παρουσίασης και τη φιλοξενία των Ευρωπαίων δημοσιογράφων και εμπόρων έχει αναλάβει η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. ο αποκλειστικός διανομέας της SYM από το 2003."

Ετικέτες