Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Ένα όχημα παντός εδάφους θα έχει πλέον στη διάθεση του το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού
motomag Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού πλούτου της χώρας μας, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), για την ενίσχυση του σημαντικού έργου των εθελοντών ειδικά την απαιτητική περίοδο της πυροπροστασίας.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παραχώρησε στο Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) ένα All-Terrain Vehicle (ATV) Segway Snarler AT6L της Segway Powersports εφοδιασμένο με αντλία πυρόσβεσης και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη κατά των πυρκαγιών, στη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Το παντός εδάφους όχημα φέρει δεξαμενή νερού 110 λίτρων και έχει δυνατότητα μεταφοράς πυροσβεστήρων. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με ρυμουλκούμενη κατασκευή ώστε να μεταφέρει δεξαμενή τουλάχιστον 400 λίτρων νερού, έχει εμπρόσθιο χώρο φόρτωσης και υδραυλικά εξαρτήματα για πιο αποτελεσματική πυρόσβεση.

Χάρη στην ευελιξία, την απίστευτη ικανότητα αναρρίχησης και την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, είναι ιδανικό για περιπολίες και άμεση επέμβαση στο σημείο που δημιουργείται η ανάγκη. Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έκανε δωρεά σημαιών οι οποίες φέρουν ενδεικτικές σημάνσεις για τους δείκτες επικινδυνότητας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι νέες σημαίες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της περιοχής ευθύνης του ΣΕΠΠΒΑΤΥ, συμβάλλοντας στην πρόληψη πυρκαγιών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Η δωρεά αυτή αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην προσπάθεια του ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, υποστηρίζεται ο 15ος Παγκόσμιος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Ζωή στη Στεριά.

Η Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε σχετικά: “Η δέσμευσή μας να είμαστε ωφέλιμοι απέναντι στην ανθρωπότητα και το φυσικό περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας εδώ και 102 χρόνια. Η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αφορούν το περιβάλλον, αλλά την ανθρωπότητα και στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο σε ό,τι κάνουμε και στον τρόπο που λειτουργούμε και δραστηριοποιούμαστε, για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.”

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού
Ετικέτες

Italjet Dragster 700 Twin - Τα κυβικά αυγάτισαν, οι παραγγελίες ξεκινούν

Το κτηνώδες sport μοντέλο των Ιταλών έρχεται σύντομα κοντά μας
Italjet Dragster 700 Twin
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/7/2024

Το ταξίδι ξεκίνησε με την παρουσίαση του 500GP στην EICMA, το οποίο εξελίχθηκε στο 559 Twin, και τώρα ανεβάζει ταχύτητα για να φτάσει τα 700 κυβικά από έναν δικύλινδρο κινητήρα! Θα το λέγατε scooter; Οι Ιταλοί πάντως το αποκαλούν "μοτοσυκλέτα", και σύντομα περιμένουμε αποκαλύψεις.

Η Italjet αναφέρει πως ο λόγος που ανέβασε τον κυβισμό του μεγάλου επερχόμενου Dragster scooter της ήταν πως μετά από εκτεταμένες δοκιμές του 559 Twin, η εταιρεία αποφάσισε πως τα κυβικά... δεν ήταν αρκετά, και χρειαζόταν αύξηση για να έρθουν οι επιδόσεις εκεί που ήθελαν οι Ιταλοί.

Παρόλο τώρα που το εργοστάσιο δεν δίνει κανένα στοιχείο για τον κινητήρα πέρα από τον κυβισμό και τον αριθμό των κυλίνδρων του, η Italjet ανοίγει τις προ-παραγγελίες του hyper-scooter της από την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 16.00 ώρα Ιταλίας, ήτοι 17.00 ώρα Ελλάδας. Σημειώστε πως οι προ-παραγγελίες αφορούν σε μια πρώτη έκδοση περιορισμένης παραγωγής με το όνομα Dragster 700 Twin Factory Limited Edition, για την οποία μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Η Italjet αναφέρει πως στις επόμενες ημέρες θα αποκαλύπτει σταδιακά διάφορα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της.

Dragster 559 Twin

Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη μορφή του, το 559 Twin φορούσε κινητήρα 550 κ.εκ. από μοτοσυκλέτα αγνώστου προέλευσης με 6τάχυτο κιβώτιο και με μανέτα συμπλέκτη. Η εμφάνιση του δικύλινδρου Dragster εμπνέεται από Superbike μοτοσυκλέτα, κομπλέ με αεροδυναμικά φτερά, διαθέτοντας πολλές ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως το πλαίσιο και το υποπλαίσιο σε διάταξη χωροδικτύωμα, φαλτσοκομμένα τελικά εξατμίσεων, καρίνα, και ζάντες 15 ιντσών με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Diablo. Το ανεστραμμένο πιρούνι στην έκδοση της EICMA είχε κτηνώδη διάμετρο 48 mm, ενώ πίσω μας τα χάλαγε λίγο με τα δύο αμορτισέρ, αντί του ενός. Στην πέηδη το 559 Twin φόραγε δυο δίσκους 270 mm μπροστά με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες, έχοντας έναν ακόμα δίσκο 230 mm πίσω. Το μεταξόνιο είχε ανακοινωθεί στα 1.542 mm, το ύψος σέλας στα 795 mm, η χωρητικότητα ρεζερβουάρ στα 16 λίτρα, και το κενό βάρος στα 180 κιλά. Σημειώστε τέλος πως η Italjet σχεδίαζε να κυκλοφορήσει και Α2 έκδοση με 48 hp.

Περιμένουμε τώρα να δούμε περισσότερες πληροφορίες, ποια στοιχεία και χαρακτηριστικά θα παραμείνουν ίδια με του 559 και ποια θα αλλάξουν.